Кабмін пропонує карати політиків, які заперечують агресію Росії

865 0
Члени уряду підтримали два законопроєкти, які передбачають зміни в адміністративний кодекс щодо відповідальності за публічне заперечення агресії РФ проти України
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Кабінет міністрів буде ініціювати запровадження покарання для політиків за публічне заперечення агресії Росії проти України. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Інформує «Українська Правда».

«Два урядові законопроєкти, які стосуються національної безпеки нашої держави. Йдеться про посилення відповідальності публічних осіб за заперечення збройної агресії Росії проти України. Всі наші та іноземні політики, які розповідають про нібито громадянську війну в Україні, про неукраїнський Крим мають нести відповідальність. Це точно не про свободу слова, а про сприяння агресору. На жаль, навіть на 8-му році війни в Україні знаходяться політики, які цього не розуміють. Тому будемо пропонувати зміни в Адміністративний кодекс щодо відповідальності за публічне заперечення агресії Російської Федерації проти України, за просби легітимізувати окупацію наших територій. Закон стосуватиметься саме політичних діячів. Упевнений, що Верховна Рада підтримає таку ініціативу», – сказав прем’єр.

Додамо, що раніше члени уряду підтримали два законопроєкти, які передбачають зміни в адміністративний кодекс щодо відповідальності за публічне заперечення агресії РФ проти України й за спроби легітимізувати окупацію Криму та сходу України. 

Днями міський голова Полтави Олександр Мамай заявив на телебаченні, що на території України «іде брат на брата», хоча «воюють дві наддержави – це США і Росія».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!