Кабмін розширив категорії чоловіків, яким дозволено виїзд за кордон

3252 0
Умовою для виїзду делегацій за кордон буде гарантований платіж у розмірі 200 000 грн.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Кабінет міністрів дозволив військовозобов'язаним чоловікам з 1 вересня їздити за кордон у складі бізнес-делегацій. Про це в ефірі єдиного телемарафону в п'ятницю сказала віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко, передає Liga.net.

Така можливість буде не для всіх компаній. Умови наступні:

  • компанія працює «в білу»;
  • орієнтована на експорт;
  • не має податкового боргу;
  • середня зарплата – не менше 20 000 грн.

 

У такому випадку працівники компанії (до 10% від штатної чисельності, але не більше 10 людей) зможуть виїжджати за кордон терміном на 7 днів. 

«Це важливий крок для бізнесу, щоб вони мали можливість брати участь в міжнародних заходах, підписувати ділові контракти й повертатися в Україну, щоб розвивати бізнес», – заявила Свириденко.

Міністерство цифровізації повідомило, що послуга отримала назву єВідрядження. Умовою для виїзду делегацій за кордон буде гарантований платіж у розмірі 200 000 грн.

Нагадаємо, в умовах дії воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть виїхати з країни. В Україні діє вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!