Кадри Януковича у владі та яким буде 1 вересня у школах. Головне за ніч і минулу добу

1818 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

Covid-19 – Головне. Рівненська і Харківська області ризикують потрапити у менш благополучну епідемічну зону і зіткнутися з необхідністю посилити карантин, а Вінницька й Тернопільська можуть перейти в «зелену зону», заявив міністр Степанов.

У Харківській обласній інфекційній лікарні перебувають 240 пацієнтів. За словами в.о. директора обласного департаменту охорони здоров’я Бондарчука, лікарня переповнена попри те, що більшість інфікованих мешканців області лікуються на самоізоляції.

Читайте також: У серпні газ для населення подорожчає

Міський голова Тернополя Надал заявив, що місто не отримувало нічого з тих товарів для боротьби з Сovid-19, які привозили літаками «Руслан» і «Мрія» .

З кінця лютого до середини липня у світі кількість молодих людей, які захворіли на коронавірус, збільшилась втричі. «Молоді люди заполонили пляжі та нічні клуби, отож кількість молоді віком 15-24 роки збільшилась з 4,5% до 15%», – йдеться у заяві ВООЗ.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 156 осіб (146 – напередодні). Разом 10 223. Одужало – 2 629 (плюс 123), померло – 275 (2 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 470 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 788.

Читайте також: У Львові від коронавірусу помер бізнесмен Михайло Коропецький

В Україні Covid-19 виявлено у 1 271 осіб (1 061 за попередню добу). Загальна кількість 75 490 пацієнтів. Одужало – 41 527 (плюс 914), померло – 1 788 особи (плюс 24).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 10 223 (деталі – дивися вище), далі Київ – 8 812 осіб (плюс 150), Рівненська – 6 442 (плюс 87 осіб) та Чернівецька – 6 298 (плюс 69) області.

1 вересня у школах. Заступниця міністра освіти і науки Мандзій радить школам відсвяткувати початок навчального року в межах класу. «Не наражаймо одне одного на небезпеку і придумаймо креативний формат», – сказала вона.

Згідно рекомендацій Міносвіти, з 1 вересня у школах необхідно дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, педагогам варто спілкуватись із батьками переважно дистанційно, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті.

Польща має намір повністю відкрити свої школи 1 вересня, незважаючи на недавній сплеск коронавірусної інфекції.

«Слуги народу» – ОП – Уряд. Президент Зеленський призначив заступником глави Офісу президента Татарова, який відповідатиме «за правоохоронний напрям». Він обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Захарченка в уряді Азарова, курирував кримінальні провадження стосовно Чорновол, Автомайдану та активістів.

Читайте також: Ще два садочки у Львові закрили через коронавірус у працівників

Колишній перший заступник міністра промислової політики в урядах Тимошенко та Азарова, а також екснардеп Немілостівий претендує на посаду заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Він задекларував, що на 50% володіє ТОВ «ПРАТ Харківський завод транспортного устаткування». Інші 50% належать сину Євгену. Ця фірма замішана у «розпилі» 15 млн грн держкоштів.

Начальник департаменту кіберполіції Гринчак не задекларував будинок площею 221 квадратний метр у Києві, яким офіційно володіє його матір, але в якому живе він сам, повідомляє Слідство інфо.

«Корумповані» судді – Генпрокуратура. Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав Генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів Окружного адмінсуду Києва, а також голови Державної судової адміністрації, та передати її до іншого правоохоронного органу. НАБУ звинувачує голову ОАСК Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

Читайте також: Фірму родини депутата Козловського оштрафували на 170 тисяч гривень за самовільні роботи у пам’ятці

Бойовики РФ в Білорусі. Президент Зеленський обговорив із президентом Білорусі Лукашенко видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі. Як повідомляє «Радыё Свабода», Лукашенко, нібито пообіцяв сприяти екстрадиції російських найманців на територію України.

Вибух у Бейруті. 2 750 тонн аміачної селітри, які вибухнули в ліванському Бейруті, зберігалися там 6 років. Небезпечний вантаж прибув у столицю Лівану на кораблі Rhosus, який належить росіянину Гречушкіну

У службі безпеки Лівану вважають, що «вибух стався під час зварювання дверей» складу, де зберігалась речовина. Іскра підпалила феєрверки, які там теж були, що, в свою чергу, стало причиною вибуху селітри.

Вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад 3 млрд доларів. Щонайменше 78 людей загинули та близько 4 тисяч отримали поранення. Серйозно постраждалих громадян України немає.

Читайте також: Непростий хлопець з Левандівки. Як Назар переборов себе та допомагає іншим

Італія. Влада країни вивчає обставини придбання за 10 млн євро лігурійського острова Галлінара сином ексвласника компанії «Мотор Січ» Богуслаєвим. Острів у формі черепахи є природним заповідником з 1989 року.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!