Канада передала Україні важку артилерію

1584 0
Міноборони Канади передало Україні важку артилерію та гаубиці.
Фото: mezha.media

Фото: mezha.media

Міноборони Канади передало Україні важку артилерію, гаубиці та додаткові протиброньові боєприпаси, йдеться на сайті відомства.

За словами прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, їхня країна надала важку артилерію на прохання України. З цією метою Канада разом з нашими американськими союзниками передала Силам безпеки України ряд гаубиць M777 та відповідних боєприпасів. Хоча це спорядження надходить зі складу канадських збройних сил, можливості будуть поповнені.

Легка 155-мм буксирувана гаубиця M777 легша і менша, але потужніша за будь-яку гармату такого роду. M777 забезпечує непрямий вогонь, здатний точно вражати цілі на відстані до 30 км.

Читайте також: США почали постачати Україні реактивні системи залпового вогню, – Нуланд

Крім того, Канада надала Україні значну кількість додаткових протиброньових боєприпасів Carl Gustaf.

Канада також перебуває в процесі завершення контрактів на ряд броньованих машин комерційного зразка, які відправлять в Україну якнайшвидше, а також контракт на обслуговування та ремонт спеціалізованих камер безпілотників, які Канада вже поставила Україні.

З січня 2022 року Канада виділила понад $118 млн на військову техніку на підтримку України. У бюджеті на 2022 рік Канада також виділила $500 млн додаткової військової допомоги Україні на 2022-23 фінансовий рік.

«Поки українці борються за захист свого суверенітету, свободи та незалежності, Канада залишається відданою продовженню надавати Україні військове обладнання, яке їй необхідно для боротьби та перемоги у цій війні», – зазначила міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

Нагадаємо, що десятки українських солдатів у Великій Британії учаться керувати 120 британськими броньованими машинами, перш ніж повернутися з ними для участі у війні проти Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!