Карантин на морі. До яких країн із морським відпочинком дозволили їхати українцям

5014 0
Напередодні уряд України підвищив з 40 до 55 активних хворих на 100 тисяч населення показник для розподілу країн на «червону» і «зелену» зони.
Фото: Туристичне агентство

Фото: Туристичне агентство

Туреччина і Єгипет. До цих країн можуть потрапити всі категорії українців без проходження 14-денної обсервації/самоізоляції та без довідки з негативним тестом ПЛР. Окрім цього, туристів у Туреччині, в яких температура вища 38 градусів, тестують, а в разі позитивного результату – відправляють на 14-денну обсервацію в Туреччині. 

Туніс. Усі громадяни України можуть в’їхати на територію Туніської Республіки за умови довідки про негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19 та проходження після прибуття до Тунісу обов’язкового карантину від 7 до 14 днів.

Болгарія. Із 16 до 31 липня всім громадянам України дозволили в’їжджати на територію Болгарії без проходження 14-денного карантину та без тесту на коронавірус.

Читайте також: У Держприкордонслужбі пояснили правила в’їзду для громадян та іноземців. Відео

Носіити маски у закритих громадських місцях, у тому числі в транспорті, метрополітені, аеропорті, автовокзалі, закладах торгівлі, лікарнях, аптеках, музеях, церквах є обов’язковою умовою. Від цього звільняють лише клієнтів закладів харчування і барів.

Також Албанія дозволили всім українцям приїжджати на свою територію без карантинних обмежень.

Відповідно до оновленого списку МОЗ України, ці дві країни (Болгарія та Албанія) потрапили до «зеленої зони», але за показниками захворюваності на коронавірус обидві перебувають «на межі». До того ж в Україні не потрібно проходити самоізоляцію/обсервацію мандрівникам, що повертаються з держав «зеленої зони».

Напередодні уряд України підвищив з 40 до 55 активних хворих на 100 тисяч населення показник для розподілу країн на «червону» і «зелену» зони. Це дозволило одразу Албанії, Болгарії та Єгипту, які відкрилися для українських туристів, перейти з «червоного» списку до «зеленого».

Читайте також: ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців

Чорногорія. В’їзд дозволений без обмежень громадянам України та іноземцям з посвідкою на проживання в Україні, які проживають, або останні 15 днів до моменту в’їзду в Чорногорію перебували в Україні, або іншій країні «зеленого» списку Чорногорії. 

В’їзд до Хорватії дозволили лише окремим категоріям громадян. Рішення є чинним до 31 липня 2020 року.

  • працівники медичних закладів, медичні дослідники та співробітники, спеціалісти з догляду за особами похилого віку та особи, яким необхідна термінова медична допомога
  • прикордонники
  • перевізники товарів та інші представники транспортних служб з урахуванням необхідності
  • дипломати, співробітники поліції під час виконання своїх обов’язків, служби та команди цивільного захисту, представники міжнародних організацій та міжнародних військових контингентів для виконання своїх функцій
  • особи, які прямують транзитом
  • особи, які їдуть з туристичною метою або з інших робочих питань, або які мають інший економічний інтерес
  • особи, які їдуть з метою навчання, або мають інші невідкладні особисті обставини

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!