Карантин у Львові знову не послаблять та понад 4 500 хворих на Covid-19 медиків. Головне за ніч і минулу добу

24901 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Дивись.info

Фото: Дивись.info

Знову не послаблять? Львівщина досі не відповідає критеріям послаблення. Як повідомляють у МОЗ, зокрема, за одним з них – показником кількості нових випадків Сovid-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення. У нас він становить 13,38, натомість нормою у МОЗ вважають показник 12.

Тим часом, міністр Степанов оголосив, що з 1 червня, а Україні розпочнеться уже третій етап пом’якшення карантинних заходів. Згідно з ним, буде дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, також починається міжобласне сполучення всіма видами транспорту. Міністр наголосив, що перехід на цей етап послаблення зможуть здійснити тільки регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією.

Читайте також: Добро, усміхаючись крізь захисні медичні маски. Владика Богдан Дзюрах про Блаженнішого Любомира

Загалом Україна, за словами головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, зараз перебуває на етапі стримування Covid-19, тому що відкриваються певні сфери економіки. «Ми пристосовуємося жити в нових умовах після пом’якшення карантину», – сказав він.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 109 осіб. Разом 1 669. Вилікувалося – 409 осіб, померло – 54.

У Сокалі помер старший фельдшер підстації екстреної медичної допомоги Роман Кріль, який лікувався від коронавірусу. Він 40 років працював медиком на швидкій. Від коронавірусу лікувався впродовж тижня, в лікарню потрапив у вкрай важкому стані.

Раніше на Львівщині померла 37-річна мешканка Бродівського району, в якої підтвердили коронавірус. Вона лікувалася удома.

Серед гравців та персоналу львівського футбольного клубу «Карпати» виявили заражених коронавірусом.

Читайте також: У яких районах Львівщини найбільше хворіють на коронавірус. Статистика

В Україні за дві доби виявлено 861 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 23 672 пацієнтів. Одужало – 9 538 (604 за дві доби), померло від Covid-19 – 708 осіб (плюс 29).

Перелік антилідерів знову не змінний: Чернівецька область (3 349 – плюс 90 за дві доби), місто Київ (2 985 плюс 136), Рівненська (1 713 – плюс 85) та Львівська (1 669 – детальніші показники вище) області.

Хворі медики. Серед усіх заражених коронавірусом в Україні – 20% медики. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає це комплексною проблемою держави. Оскільки питанням інфекційного контролю, тобто профілактики внутрішньо-лікарняного поширення інфекційних хвороб у нас мало приділялося уваги.

«Питання виходів з боксів і заходу в ординаторські, як воно це все повинне відбуватися, де повинна проводитися дезінфекція – все це було тільки в навчальних процесах, а на практиці інфекційна служба була не готова», – сказав він.

За весь час епідемії в Україні Covid-19 виявили у 4 542 медиків. Тільки протягом доби, 30 травня, в Україні зафіксували ще 67 медичних працівників, заражених коронавірусом.

Львівська залізниця – Аеропорт – Кордон. АТ «Укрзалізниця» з 1 червня 2020 року почне перший етап відновлення курсування приміських потягів. Вже відкрито продаж квитків на шість поїздів західного напрямку, зокрема, один із них через Львів, які почнуть курсувати з 4 червня.

Читайте також: Зарплата та бізнес дружини. Що задекларував Андрій Садовий за 2019 рік

У Львівському аеропорту з 15 червня планують запустити внутрішні рейси до Києва. Авіакомпанія «Роза вітрів» вже оголосила про продаж квитків на рейси Львів – Київ, що їх виконуватимуть тричі на день.

Також відновити рейси найближчим часом планує угорська лоукост-компанія WizzAir, яка з липня запускає ще й 5 нових напрямків зі Львова.

Авіаквитки вже з’явилися у продажу на 15-18 червня майже по всіх їх маршрутах. Полетіти можна буде у ті країни, що відкрили кордони для іноземців. «Попередньо маємо інформацію, що з 15 червня Європа відкриває сполучення до третіх країн і в тому числі до України. Ми будемо слідкувати за цим», – кажуть у аеропорту.

З 1 червня планується відкриття ряду пунктів пропуску на кордоні зі Словаччиною та Молдовою, водночас на кордоні з Угорщиною відкриття пунктів пропуску відтерміновується.

Маск таки полетів. Американські астронавти Даглас Герлі і Роберт Бенкен, які прибули на Міжнародну космічну станцію на кораблі Crew Dragon, приєдналися до екіпажу станції.

Компанія Ілона Маска SpaceX у співпраці з NASA з другої спроби – 30 травня о 22:22 (за Києвом) – запустила на МКС космічний корабель Crew Dragon з 2 астронавтами на борту.

Читайте також: Мешканці Винників завтра готуються перекривати дві дороги, що ведуть до Львова

Вперше за майже 10 років двоє американських астронавтів полетіли на МКС не на російському «Союзі», а на американському кораблі. Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в $50 мільйонів. «Роскосмос» бере за цю послугу майже вдвічі більше – $90 мільйонів.

Голова SpaceX Ілон Маск розповів, що за чотири роки хотів би реалізувати політ навколо Місяця. «Гадаю, про два роки і мови бути не може. Я був би здивований, якби ми зробили це через чотири роки», – сказав він.

Італія – Іспанія – РФ. В Італії з 3 червня дозволять вільно подорожувати між регіонами

Прем’єр Іспанії Санчес заявив, що запропонує парламенту востаннє продовжити надзвичайний стан до 21 червня.

Рейтинг довіри до президента Росії Володимира Путіна опустився до 25%. 

Індія випередила Францію за кількістю заражень Covid-19, відповідно 190 609 та 188 882 випадки захворювання.

Новий тиждень  нові надії. Будемо сподіватися, що цей тиждень буде більш вдалим для Львова і в нас нарешті запрацюють дитячі садочки і поїде в нормальному режимі громадський транспорт. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!