Київ

Керівник столичної прокуратури очолить Одеську ОВА

567 0
У 2019 році скандальний Окружний адміністративний суд Києва оскаржив люстрацію Кіпера.

Кабінет міністрів погодив призначення на посаду голови Одеської ОВА очільника Київської міської прокуратури Олега Кіпера. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

До призначення на посаду голови Київської міської прокуратури Кіпер був позаштатним радником голови ОПУ Андрія Єрмака.

Довідка. Олег Кіпер почав працювати в органах прокуратури з 2001 року – спочатку в Одеській, а потім в Івано-Франківській областях. Був заступником начальника управління – начальником відділу Генпрокуратури.

За президентства Януковича працював заступником начальника слідчого управління Генеральної прокуратури України. Після Революції Гідності – люстрований. У 2019 році Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду і назвав його люстрацію безпідставною.
 

9 червня 2020 року тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила Кіпера заступником прокурора Києва, за три місяці він почав керувати міською прокуратурою.

До призначення у столичну прокуратуру був позаштатним радником глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Додамо, у грудні-січні 2023 року Олег Кіпер перебував у відпустці в неназваній країні за «сімейними обставинами». За словами прокурора, утаємниченість була пов’язана з міркуваннями безпеки його дружини, яка лише «влітку змінила російське громадянство на українське «у зв’язку з подіями, пов’язаними з війною РФ проти України». 

Натомість журналісти «Схем» (Радіо Свобода) виявили, що паспорт дружини на той час досі обліковувався рф як дійсний.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!