Кількість постраждалих від отруєння у львівській мережі ресторанів зросла до 29

2035 0
Троє з госпіталізованих діти віком 6, 7 та 9 років.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Кількість госпіталізованих до лікарні через масове отруєння закладах однієї з ресторанних мереж Львова зросла до 29 осіб. У поліції Львівської області встановили, що госпіталізовані, троє з яких діти віком 6, 7 та 9 років, могли отруїтись, харчуючись ресторанах однієї мережі, розташованих у різних районах міста.

Зокрема, 9 липня у Львівське районне управління поліції №1 надійшло повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про те, що протягом кількох днів до них з симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 29 осіб, троє з яких діти віком 6, 7 та 9 років. 28 осіб госпіталізували, ще один – проходить амбулаторне лікування.

Читайте також: У Львові через масове отруєння у закладі до лікарні госпіталізували 26 людей

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

Як уточнює Zaxid.net, отруєння сталося в одному з ресторанів львівської мережі «Томатіна». Відомо, що всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню. Держпродспоживслужба проводить перевірку у закладах мережі, дотичних до приготування соусу працівників тимчасово відсторонили.

Нагадаємо, спершу стало відомо, що через масове отруєння в одному з закладів громадського харчування Львова до лікарні госпіталізували 26 людей, з них троє дітей. Пізніше у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко зазначила, що кількість зросла до 28. У частини хворих вже виділили сальмонелу, медики говорять про сальмонельоз.
Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!