Кінець ери військкоматів. В Україні анонсували появу електронних військових квитків

42489 0
В Україні створили єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Із прийняттям змін до 38 законів і п'яти кодексів приходить кінець ери військкоматів. В Україні створили єдиний державний реєстр військовозобов'язаних і розпочали проєкти з цифровізації процесів військового обліку: е-реєстрація, е-військовий квиток, е-транспорт, е-ТЦК. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони з посиланням на міністра Андрія Тарана.

«Настав кінець ери військкоматів. Замість них в Україні будуть діяти територіальні центри комплектування (ТЦК) відповідно до адміністративно-територіального устрою держави», – каже він.

Читайте також: Президент України підписав закон про нові звання в армії

Відповідні зміни ввів прийнятий закон про вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку і ведення військового обліку.

Міністр оборони також зазначив, шо на шляху реформування Збройних Сил України, до наявного інституту контрактників додали і професіоналів в запасі – інститут резервістів, які добровільно підписуватимуть контракт. На них пошириться увесь комплекс соціальних пільг та гарантій, які передбачені для мобілізованих осіб.

Нагадаємо, що про електронні війські квитки заговорили ще в лютому 2020 року, тоді обіцяли в першому півріччі показати перші тестові електронні військові квитки. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!