Кіпрська церква визнала автокефалію Православної Церкви України

1383 0
Це четверта церква, яка визнала автокефалію ПЦУ.
Фото: rferl.org

Фото: rferl.org

Православна Церква Кіпру визнала автокефалію Православної Церкви України, повідомлення про це опублікували на фейсбук сторінці УПЦ.

Архієпископ Кіпру Хризостом, 24 жовтня пом'янув предстоятеля Православної церкви України Епіфанія, як предстоятеля автокефальної Православної Церкви України, під час літургії при рукоположенні нового єпископа Арсінойського Панкратія.

«Таким чином, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної Церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату», – йдеться у повідомленні.

Поминання предстоятелем церкви керівника іншої автокефальної церкви у православному світі означає її визнання.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 6 січня Православна церква України отримала Томос. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!