Київ

Кличко наказав скасувати закупівлю 17 Toyota Camry та повернути виділені на них кошти, – ЗМІ

1110 0
Раніше бюджетна комісія Київради відмовилася погоджувати видатки на закупівлю 17 нових автомобілів для КМДА.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко доручив відповідним структурним підрозділам скасувати закупівлю 17 одиниць легкових автомобілів. Міський голова також доручив повернути кошти, які Київрада виділила КП «АТП КМДА» для закупівлі цих авто. Про це повідомили «Вечірньому Києву» у пресслужбі КМДА.

У повідомленні зазначається, що рішення про перенаправлення цих коштів на більш нагальні потреби буде прийняте на найближчий сесії Київради, яке відбудеться завтра, 8 червня 2023 року.
 

Віталій Кличко у коментарі виданню повідомив, що розпорядники бюджетних коштів мають підходити до планування закупівель з урахуванням нагальних питань сьогодення, та не допускати необґрунтованих витрат.

Нагадаємо, 2 травня комунальне підприємство «Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради» оголосило тендер на Рrozorro про закупівлю 17 легкових автомобілів.

Читайте також: КМДА проти Київради. Суд втретє переніс розгляд справи по забудові Київського «парнасу»

Тоді у відповіді на запит «Твого міста» у КМДА розповіли, що причиною оголошеного тендеру є застарілий автопарк КМДА.

Раніше ми повідомляли, що з бюджету міста планували виділити на покупку 17 автівок 20 028 900,00 грн. Киянин Сергій Пасюта тоді заявив, що замість 17 Кемрі для топів КМДА, Київ міг купити 3 нові тролейбуси для киян.

Додамо, минулого разу КМДА оновлювало автопарк наприкінці 2021 року. Тоді було закуплено 10 нових Toyota Camry майже за 9 мільйонів гривень. Наразі парк автомобілів КП «Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» налічує 109 одиниць (у тому числі два автобуси та три одиниці спеціальної техніки).
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!