Київ

Кличко знову пропонує перейменувати вулицю Скоропадського на ексмера Омельченка. Кияни проти

1202 0
Кличко аргументує необхідність перейменування тим, що під час дерусифікації топонімів у Києві з'явився дублікат вулиці Павла Скоропадського.

Мер Києва Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка.

Мер аргументує необхідність перейменування тим, що під час активної дерусифікації топонімів у Києві виявилося дві вулиці Павла Скоропадського.

Нагадаємо, Київрада у рамках дерусифікації, перейменувала вулицю Льва Толстого на Павла Скоропадського, втім ця вулиця стала другою – у столиці вже є така вулиця, зовсім поруч, за 400 метрів.

Раніше голова комісії з питань перейменування при голові КМДА Олександр Алфьоров в інтерв'ю «Твоєму місту» розповідав, що ця вулиця Скоропадського була подарунком Олені Павлівні Скоропадській, доньці гетьмана, яка приїжджала в Україну ще за часів Кучми.

Читайте також: Київрада підтримала петицію про демонтаж Пушкіна

«Біль та іронія в тому, що ці наші старі політики на честь Скоропадського, гетьмана Української держави, назвали вулицю, яка не має номерів. Це проїзд, бо хоч вказівник на вулицю є, а будинків нема, точніше всі вони кутові», – розповів історик.

Саме цей проїзд без будинків Кличко і пропонує назвати на честь Омельченка. 

Додамо, у січні 74% кияни, що голосували в застосунку «Київ Цифровий», висловилися проти такого перейменування.

Довідка. Олександр Омельченко – український державний і політичний діяч, підприємець. Мер Києва 1999–2006, народний депутат України (2007–2012). Лауреат Державної премії України в галузі архітектури (2004), кандидат технічних наук, полковник МВС України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!