Київ

Колаборант з Бучанщини отримав 10 років за ґратами з конфіскацією майна

1396 0
Під час окупації Київщини російські військові проголосили підозрюваного своїм старостою у селі Синяк
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Завідувача кладовища, який служив російським загарбникам і погодився стати старостою села Синяк під час окупації Київської області, засудили до 10 років в’язниці. Про це свідчить вирок Печерського райсуду Києва.

Чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 КК України, та призначено йому покарання у вигляді 10 років позбавленні волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, органах, що надають публічні послуги, на строк 15 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, завідувача кладовища КП «Буча Сервіс» Анатолія Мируту підозрюють «у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань».

В ході розслідування з'ясувалося, що під час окупації Київщини російські військові проголосили підозрюваного своїм старостою у селі Синяк Бучанського району.

Він організовував та проводив заходи політичного характеру і здійснював інформаційну діяльність у співпраці з окупантами.

Підозрюваний, зокрема, у лютому-березні під час окупації неодноразово закликав мешканців села Синяк припинити чинити опір і співпрацювати з росіянами, активно поширював серед місцевих інформацію на підтримку РФ, а також отримував від Росії гуманітарну допомогу та розповсюджував її серед місцевого населення.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту затримання колаборанта 3 травня 2022 року. Вирок набуде законної сили через 30 днів з моменту його проголошення, якщо не було подано апеляцію на нього.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застосований до пособника окупантів, суд залишив без змін до набрання вироком законної сили.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!