Коли може закінчитися пандемія Covid-19. ВООЗ озвучила терміни

3242 0
Пандемія Covid-19 не завершиться принаймні до середини 2022 року.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) вважають, що пандемія Covid-19 не завершиться принаймні до середини 2022 року, коли кожна країна потенційно вакцинує 70% свого населення, повідомляє Newsweek.

Читайте також: На Львівщині підтвердили три випадки штаму Дельта

Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус оголосив про глобальну мету – забезпечити імунізацію щонайменше 10% населення кожної країни до вересня, 40% – до кінця року та 70% – до середини наступного року.

«Це найважливіші етапи, які ми повинні досягти разом, щоб припинити пандемію. Пандемія закінчиться, коли світ вирішить її покласти їй край, оскільки рішення знаходяться в наших руках», – каже Тедрос Гебреєсус.

За його словами, досягнення 70-тивідсоткової вакцинації населення кожної країни вимагає 11 мільярдів доз вакцин. Щоб заповнити прогалини у постачанні антикоронавірусних препаратів, Гебреєсус закликав заможні країни почати розподіляти їх, а не накопичувати. Водночас очільник ВООЗ вважає, що рівномірний розподіл вакцин – це лише короткострокове рішення. На його думку, у світі потрібно «різко» збільшити виробництво вакцин, щоб допомогти країнам з низьким рівнем доходу.

Читайте також: Які обмеження посилять в Україні у випадку нової хвилі Сovid-19

За даними ВООЗ, проти Covid-19 у світі щеплено понад два мільярди людей, що становить приблизно ¼ частину світового населення. Це значно нижче необхідного порогу, щоб досягти колективного імунітету. Зокрема, показника вакцинації у майже 70% досягли США, але між штатами існують значні розбіжності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!