Коли у Львові відкриють площу Двірцеву та вулицю Чернівецьку

4151 0
Площу та вулицю, що веде до головного вокзалу, мають відкрити у жовтні.
Фото: Конкурс Української Урбаністики

Фото: Конкурс Української Урбаністики

На площі Двірцевій завершують облаштування фонтану і скверу. Її разом із вулицею Чернівецькою, на якій тривають ремонтні роботи, мають відкрити у жовтні. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: Як будують кільце на Шевченка у Львові та коли його відкриють 

На вул. Чернівецькій зараз проводять заміну інженерних мереж. Відновити рух транспорту по вулиці планують до кінця вересня. Усі роботи мають завершити у жовтні, сказала посадовиця.

Під час реконструкції на вулиці зріжуть частину сухих дерев та чагарників, замінять комунікації, дорожнє покриття на асфальтоване, відремонтують тротуари, висадять багаторічні кущі та дерева, встановлять вуличні меблі, зупинки громадського транспорту, освітлення, дорожні знаки, світлофори та підземні контейнери для сміття. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту.

На площі Двірцевій облаштовують комфортні місця очікування на транспорт.

Тепер, щоб дістатися пішки з вокзалу до центру міста, не потрібно буде переходити жодної проїзної частини, для цього слугуватиме бульвар, що простягається по центральній осі вул. Чернівецької.

Пішохідну зону вздовж фасаду головного вокзалу розширили, облаштували місця для відпочинку та зелені зони. Тут висадили 86 повнорозмірних дерев та близько 500 кущів. Також планують облаштування змішаної посадки з використанням багаторічників та декоративних трав. Новий фонтан матиме вигляд струмка-річки.

Читайте також: Другу частину Хуторівки закривають для проїзду. Схема

Роботи із реконструкції площі виконує ТзОВ «Онур Конструкціон» за 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Водночас вулицю Чернівецьку за 89,9 млн грн ремонтує ТОВ «Вельт Капітал».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!