Коли у Львові відкриють площу Двірцеву та почнуть ремонтувати дорогу до вокзалу

5599 0
Всі роботи на площі мають завершити до кінця липня.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Біля фасаду Залізничного вокзалу роботи на площі фактично завершені. Із підземним паркінгом ситуація переноситься на невизначений термін, оскільки потенційні інвестори відмовилися і ситуація через карантин та епідемію призупинилася. Про це Тvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Фонтан бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площа Двірцева. Оновлена візуалізація

«Залишається зробити сквер і проїжджу частину навколо скверу, щоб площа функціонувала. Паралельно проводимо конкурсні процедури, щоб знайти інвестора, який би збудував підземний паркінг і тоді відновив ще за свій кошт сквер», – розповів Андрій Білий. Раніше у міськраді вирішили замостити сквер плиткою, щоб він не чекав, а коли прийде інвестор, то він її обережно має зняти.

За його словами, також уже практично завершений фонтан. Його запустять, коли вже завершать всі роботи на площі. «Треба ще зробити облицювання всередині і облаштувати освітлення. Фонтан закінчимо швидше, ніж карантин завершиться. Але ми його запустимо, коли вже вокзал буде функціонувати і будуть люди на площі», – пояснив Андрій Білий.

Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.

Читайте також: Хто ремонтуватиме вулицю Чернівецьку у Львові

Водночас реконструкцію вулиці Чернівецької, що веде до вокзалу, не можуть розпочати, бо не можуть отримати із Києва дозвіл на початок будівельних робіт. Її мають відремонтували за пів року.

«Три тижні ми не можемо отримати дозвіл від київської ДАБІ, бо клас наслідків об’єкту є СС3, тому дозвіл мусимо отримувати у Києві. Кілька дні тому ми відправили підкореговані документи і як тільки отримаємо, то почнемо. Плануємо завершити реконуструкцію за шість місяців, хоча, звісно, все залежатиме від факторів», – зазначив Андрій Білий.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку», де розробили проєкт реконструкції, Олег Шмід розповів, що на Чернівецькій буде окрема смуга для громадського нерейкового транспорту в дві сторони і окрема для авто, теж у дві сторони. Між ними облаштують пішохідну алeю. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту. 

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!