Коли у Львові включать опалення та що змінилося у місті з паркуванням. Підсумки доби

1189 0
Нині 9 листопада та 259 доба героїчного протистояння російській агресії.
ілюстративне фото: news.tut.by

ілюстративне фото: news.tut.by

Ситуація на фронті: «Настає вирішальний період війни. Нам потрібна допомога кожного українця і Боже благословення. Певен, що Україна здобуде повну перемогу над ворогом та звільнить всі окуповані землі», заявив начальник Головного управління розвідки при Міноборони Кирило Буданов під час зустрічі з Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі Бен Годжес вважає, що Україна може звільнити Крим вже в 2023 році. За його словами, якщо сприймати український контрнаступ, який почався у вересні, як одну велику операцію, то ліве крило контрнаступу – спустилося з Харкова, зараз є біля Донецька і рухається на Маріуполь, а інше крило – у Херсоні.

«Тож обидва ці крила сходяться до Криму. Всі дороги ведуть до Криму. І коли вони наближатимуться все ближче й ближче, вони зможуть застосувати HIMARS та інші засоби високоточного ударів великої дальності для ураження російських цілей у Криму.

І як тільки вони почнуть застосовувати високоточну зброю по російських авіабазах і пунктах зберігання чи матеріально-технічного забезпечення та військово-морських об’єктах у Криму, то я думаю, що Крим стає непридатним для оборони росіян.

І саме тому, я вважаю, Україна звільнить Крим до літа».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Білогорівку і Новоселівське Луганської області та Бахмут, Бахмутське, Білогорівку, Веселе, Кліщіївку, Майорськ, Новомихайлівку, Опитне, Павлівку, Первомайське, Соледар і Яковлівку – Донецької.

Триває формування російсько-білоруського угруповання військ. У складі прикордонних військ країни створюються підрозділи операторів ударних БпЛА.

Сили оборони на окупованій частині Запорізької області знищено 15 одиниць військової техніки різного типу, поранено та вбито до півтори сотні окупантів.

На цю ж тему: Зеленський подав законопроєкти про продовження воєнного стану і мобілізації. Найімовірніше йдеться про його продовження ще на 90 днів: тобто до 19 лютого 2023 року;

А також: У Львові хірурги пересадили нерв захиснику, аби повернути йому можливість ходити. Ця операція стала для Олексія десятою і, як сподіваються лікарі, заключною.

Акцент дня: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують. Щоби не стимулювати водіїв зайвий раз брати власне авто і їхати в центр, місто створює платні місця для паркування та пропонує пересідати на громадський транспорт. Місту також вдалося залучити 50 інспекторів (із 112 необхідних), та упродовж останніх кількох місяців вони працюють все активніше.

Tvoemisto.tv дізналося, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів.

Ключові події:

1. Наступного тижня у Львові планують розпочати опалювальний сезон. «Якщо треба буде раніше, то ми оперативно зберемося…Тобто наразі з понеділка, але питання залишається відкритим», – зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

А також: На кордоні з Польщею встановили перші мобільні пункти обігріву. У них люди зможуть перепочити, поїсти, випити теплого чаю, отримати теплі речі й засоби гігієни. У разі потреби надаватимуть медичну та психологічну допомогу;

2. У США розпочалося голосування на виборах до Конгресу. Прогнози показують, що за підсумками нових виборів республіканці можуть здобути більшість в Палаті представників та Сенаті;

3. Кабмін скасував податки на ввезення генераторів. Це дозволить наповнити ринок дефіцитним обладнанням та знизити ціни.

Раніше львівські підприємці пропонували запровадити нульове розмитнення електрогенераторів, які ввозять в Україну з-за кордону.

На цю ж тему: У МОЗ запевняють, що на випадок відключень електроенергії у кожній лікарні є генератор. Під час укладання контракту із НСЗУ на 2022 рік однією з вимог до закладів, які надають спеціалізовану меддопомогу, було саме резервне джерело електропостачання;

А також: Як мешканцям багатоповерхівок у Львові отримати компенсацію за генератори. Інструкція. Максимальна сума відшкодування може становити 30 тисяч гривень. Фінансуватимуть програму покроково, зважаючи на кількість отриманих заявок;

4. Ексголова Малехова, що у львівській громаді, знову проголосив себе чинним. Що це означає. Володимир Сеньковський закликав місцевих ексдепутатів також продовжити виконувати свої повноваження, а ЛМР та ЛОВА сідати за стіл переговорів;

5. «Укрзалізниця» призначила новий рейс «Інтерсіті» через Львів. Із Ужгорода до Києва та в зворотному напрямку почав курсувати новий щоденний поїзд №749;

Дерева Львова: У центрі Львова висадили нові дерева. До дійства долучились почесні громадяни Львова, військові та медики;

Читайте також: У парку Франка реставрують 200-річну ротонду. Роботи планують завершити вже до кінця року.

А також: На Львівщині відреставрували замок, який пошкодила російська ракета.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!