Коли затвердять історико-архітектурний опорний план Львова

1684 0
Затвердження плану може затримувати Міністерство культури України.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

На наступній сесії депутати ЛМР мають погоджувати історико-архітектурний опорний план Львова. Про це під час ефіру Tvoemisto.tv в межах ток-шоу «Наші реформи» повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Цей документ ми готуємо для розгляду на наступній сесії. Щодо погоджень області, то тут проблем не мало би бути. А от щодо погодження від Міністерства культури, на жаль, є, оскільки там відбулися зміни і ще не сформована нова консультативна рада. А без їхнього розгляду такі документи не будуть працювати», – каже вона.

Читайте також: Львів поділять на 28 підрайонів. Що це означає та як вплине на забудову міста

За словами Лілії Онищенко, це проблема не лише Львова, а й інших міст, які розробили історико-архітектурні опорні плани, у тому числі у Києва. Зараз погодження залежить від Міністерства і від їхньої оперативності у створенні відповідної ради.

Як розповів під час ефіру  архітектор Василь Петрик, план може почати діяти не скоріше березня. Оскільки, за його прогнозами, у січні мають створити відповідну раду в Мінкульті. Вона має зробити план розгляду документів. Навіть якщо Львів підпаде першочергово до розгляду, то це зроблять в лютому, а почне він діяти вже в березні.  

Нагадаємо, історико-архітектурний опорний план Львова має унормувати забудову в історичному центрі Львова.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!