Коли в Україні відновлять транспортне сполучення

7321 0
Транспорт запрацює поетапно.
Фото: АТП-1

Фото: АТП-1

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що в першу чергу в Україні відновлять міське сполучення, а в останню – авіа і залізничне сполучення. Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно. Тобто спочатку – полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов та соціальної дистанції. Потім перейдемо до міжміського, аж потім до міжобласного сполучення», – каже Денис Шмигаль.

Читайте ткож: Музеї, бібліотеки чи все-таки ринки та перукарні. Бізнес-омбудсмен про вихід з карантину

В останню чергу, додає він, в уряді будуть розглядати відновлення авіаперевезень та глобальних залізничних перевезень, адже саме там є найбільше скупчення людей у закритому просторі і можливе швидке поширення інфекції.

Проте, зазначає Денис Шмигаль, наразі він не може сказати, коли почнеться відновлення роботи транспорту навіть у містах. Каже, над цим працюють аналітики.

Щодо відкриття кордонів, то тут, говорить прем'єр-міністр, Україна спостерігатиме за своїми сусідами.

«Ми можемо спостерігати за європейськими країнами, за нашими сусідами – Польщею, Угорщиною, Румунією – як вони будуть себе поводити щодо кордонів. Ми також бачимо яскраві приклади Німеччини, Іспанії, Італії, і, залежно від того, як будуть відкриватися їхні кордони, можна додавати 30 днів і приблизно розуміти що, імовірно, такі самі дзеркальні заходи будуть і в Україні, якщо в нас буде спокійна ситуація», – говорить Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Денис Шмигаль посилається на прогнози ВООЗ і говорить, що українці мають звикнути жити в нових умовах – з певними обмеженнями – приблизно до двох років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!