Проєкт пішохідного моста на вулиці Головатого – Сулими корегують. Тут не буде ліфта

2023 0
Вирішили натомість облаштувати пандус.
Фото: Тарас Радь/Фейсбук

Фото: Тарас Радь/Фейсбук

ЛКП «Львівавтодор» розірвав договір із підрядником, який уже розпочав будівництво пішохідного моста на вулиці Головатого – Сулими через застарілу проєктно-кошторисну документацію. Її відправили на коригування. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіли директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

«Наприкінці минулого року ми скерували проєкт на коригування. Раніше ми розіграли тендер на будівельні роботи, підрядник приступив, але ми зрозуміли, що там спроєктовано ліфт, а його за тією кошторисною вартістю, яка була у проєкті, не вийде збудувати. Він буде значно дорожчим. Тож вирішили розірвати угоду з підрядником і піти на коригування проєкту», – пояснює директорка ЛКП «Львівавтодор».

За відкоригованим проєктом, ліфта не буде, натомість буде пандус.

«З одної сторони був пандус, а з другої ліфт. Якщо ліфт не працює, то як спуститися? Тому прийняли рішення, щоб там був пандус і з іншого боку. Ліфта не буде», – каже вона.

І додає, що наразі невідомо, коли все ж вдасться приступити до будівництва цього моста. Також невідомо, якою буде вартість будівельних робіт. За попереднім проєктом, будівництво моста коштувало до 9-ти мільйонів гривень.

Водночас, за словами депутатки Львівської міськради Уляни Пак, цей об‘єкт включали у міський бюджет упродовж останніх 4 років, але щороку коштів не виділяли, а потім скеровували на інші потреби.

Читайте також: Що насправді відбувається на вулиці Пекарській і як тут рятують від зрізання три старих дерева

Нагадаємо, у 2019 році  Львові визначили підрядника на будівництво пішохідного моста на вул. Головатого – Сулими. Згідно з даними системи електронних закупівель Prozorro, ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТзОВ «Західтрансбуд». Ця фірма у 2016 році ремонтувала аварійний шляхопровід на вулиці Городоцькій, 166, втім робіт так і не завершила. У 2019 році прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження, звинувативши фірму у привласненні 144 тис. грн із місцевого бюджету.

За попереднім проєктом, вартість будівельних робіт моста на вулиці Сулими – Головатого становила 8,5 млн грн. За ці гроші підрядник мав демонтувати наявні сходи, натомість збудувати міст на опорах через залізничну колію, облаштувати сходи та маловантажний ліфт, замінити комунікації та встановити освітлення.

Містобудівні умови та обмеження на проєктування пішохідного мосту між вулицями Сулими та Головатого погодили ще наприкінці 2017 року.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!