Колишньому очільнику Львівської облради не вдалося скасувати вирок у справі про півмільйонний хабар

6742 0
Ореста Фурдичка засуджено до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Фото: wz.lviv.ua

Фото: wz.lviv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не задовольнила апеляційну скаргу захисника ексголови Львівської облради та ексдиректора Інституту агроекології та природокористування України Ореста Фурдичка, якого обвинувачують у взятті хабаря у 500 тисяч доларів. Про це повідомляють у пресслужбі САП.

Відтак, Ореста Фурдичка визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту, та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На виконання вироку колишнього директора Інституту взято під варту в залі суду. Він може оскаржити рішення суду в касаційному порядку.

Читайте також: Добродії на пів мільйона, або Що відбувається у справі Матиса і Шпитка

Нагадаємо, директора Інституту Ореста Фурдичка було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч доларів. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тисяч доларів США.

30 липня 2021 року ВАКС визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Нагадаємо, Орест Фурдичко на початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини. Тоді преса звинувачувала його у масштабних зловживаннях повноваженнями у цій галузі. У 1990-1997 рр. Орест Фурдичко був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – був головою Львівської обласної ради. На початку 2000-х став народним депутатом України, а пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у Міністерстві охорони навколишнього середовища. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!