Комфорт, стандарт та економ. Українські потяги поділять на класи

11607 0
Укрзалізниця планує самостійно регулювати ціну квитка на поїзди класу комфорт та стандарт. Вартість квитків на поїзди економ-класу регулюватиме держава.
фото: varota.com.ua

фото: varota.com.ua

До кінця літа в Україні планують поділити всі потяги ПАТ «Укрзалізниця» на три класи — комфорт, стандарт та економ. Про це у інтерв’ю виданню Delo.ua повідомив керівник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування Олександр Красноштан.

Читайте також: Коли у всіх потягах Укрзалізниці з’явиться повноцінне харчування

Він зазначив, що наразі підприємство перебуває на фінальному етапі узгоджень змін із Міністерством інфраструктури.

«Якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонер тощо. Це буде повний пакет послуг. Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість у таких поїздах становитиме не менше ніж 70 км/год, У поїздах типу стандарт будуть допускатися плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менше, ніж 70 км/год. У економ-поїздах будуть вагони старші, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера», — розповів Красноштан.

Читайте також: Укрзалізниця протестувала швидкісний потяг на маршруті Львів — Ужгород

Щодо вартості квитка, то керівник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування ПАТ «Укрзалізниця» уточнив, що відомство планує самостійно регулювати ціну квитка на поїзди класу комфорт та стандарт. Вартість квитків на поїзди економ-класу регулюватиме держава. Він додав, що таким чином на деяких напрямках можуть знизити вартість проїзду.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!