Компанія Facebook залучатиме викладачів та студентів УКУ до спільних проєктів

1931 0
Із компанією університет співпрацює давно.
фото: Дем’ян Лінник

фото: Дем’ян Лінник

Компанія Facebook залучатиме викладачів, студентів та випускників факультету прикладних наук УКУ до реалізації спільних дослідницьких проектів. Про це повідомили в УКУ.

«Укладення партнерства стало логічним результатом поступового поглиблення співпраці між Facebook Reality Labs та наукової лабораторії машинного навчання УКУ, які мають вже дворічний досвід реалізації спільних проектів», – уточнюють в університеті.

Зокрема випускниця магістерської програми наук про дані УКУ Ярослава Лочман розпочинала свої наукові дослідження у галузі комп’ютерного бачення з фокусом на калібрування камер у рамках дослідницької стипендії лабораторії машинного навчання з перших днів навчання. Отримані нею результати  згодом дали їй можливість пройти 6-ти місячне стажування у Facebook Reality Labs у Піттсбургу.

Під час стажування Ярослава підготувала статтю, яка пропонує новий метод для автоматичного калібрування камер. Співавторами цього дослідження також є James Pritts з FRL та викладачі факультету Ростислав Гринів і Олесь Добосевич. Ярослава представлятиме свої напрацювання на престижній конференції з комп’ютерного бачення WACV 2021 у форматі Oral Presentation. 

Крім того, компанія Facebook продовжує співпрацю з випускником бакалаврату факультету прикладних наук УКУ, а зараз магістрантом програми з наук про дані Костею Лєпєшовим, який також працює у галузі комп’ютерного бачення. Facebook Reality Labs фінансує дослідження Кості, який під науковим керівництвом співробітника Facebook Reality Labs James Pritts розробляє методи для одночасної корекції геометричних ознак на зображенні та автокалібрування камери. 

Sponsored research agreement із УКУ має допомогти поглибити подальші дослідження з автоматичного калібрування камер та застосування результатів у задачах стерео-бачення, візуальної локалізації, 3D реконструкції.

ТЕГИ: УКУ, фейсбук

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!