Компанія, проти якої відкрили кримінальне провадження, прокоментувала, як у «Епіцентрі» з’явилися бронежилети

4596 0
У компанії заявили, що бронежители переплутали, адже жилети їхнього виробництва та виробництва ЛОК схожі візуально.
Фото: ЛОК у Фейсбук

Фото: ЛОК у Фейсбук

У компанії «Венето» у Фейсбук прокоментували скандал із продажем бронежилетів індивідуального захисту. «Венето» наголосила, що близько тисячі бронежилетів, які опинилися у продажу у мережі супермаркетів, не є гуманітарною допомогою. 

«Ми плідно співпрацюємо з Черкаською ОВА, забезпечуємо їх текстильною групою товарів. На підставі безоплатних договорів, ми зберігали для Черкаської ОВА гуманітарну допомогу – чохли для бронежилетів. Як ми зараз вже розуміємо, виробником цих чохлів була ГО «Львівський оборонний кластер», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: СБУ відкрила кримінал проти компанії, що постачала «Епіцентру» призначені для ЗСУ бронежилети

За їхніми словами, ці чохли у кількості 1000 штук передали Черкаській ОВА в якості гуманітарної допомоги. У зв’язку з відсутністю місця для їх зберігання, адміністрація передала їх на склад зберігання «Венето». 

«Надалі, всі вони у кількості 1000 штук були повернуті Черкаській ОВА. І як ми зараз розуміємо, тут, певно, виникла технічна помилка та плутанина. Із цієї 1000 штук, що зберігала Черкаська ОВА, якусь кількість вони забрали виробництва ТОВ «Група Венето», а чохли виробництва ГО «Львівський оборонний кластер» залишились у нас на складі», – додають. 

В подальшому, на виконання контракту з ТОВ «Епіцентр К», жилети у кількості до 200 штук були укомплектовані пластинами та відвантажені. Компанія стверджує, що жилети індивідуального захисту їхнього виробництва та виробництва ЛОК є аналогічними за функціональним призначенням і є схожими візуально. 

Читайте також: Епіцентр продає бронежилети, призначені для армії

Нагадаємо, що спершу про незаконний продаж бронежилетів у мережі торговельних центрів «Епіцентр» заявили у Львівському оборонному кластері. Таку інформацію повідомили відразу кілька волонтерів, які бачили у магазинах плитоноски, схожі на виробництво ЛОК. 

Згодом Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів. За даними слідства, амуніцію, яка потрапила на полиці супермаркетів, виготовила одна з громадських організацій в Україні, а надалі через Черкаську ОВА її мали передавати на потреби ЗСУ. При перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів на суму пона 12 мільйонів гривень, їх передаватимуть на потреби Збройних Сил України. У мережі «Епіцентр» заявили, що бронежилети поставила їм «Група Венето» і надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!