Київ

Компанія Unilever, яка так і не пішла з росії, збирається будувати завод на Київщині

1488 0
На новому заводі на Київщині вироблятимуть засоби особистої гігієни, шампуні й гелі для душу від брендів Dove, Axe, TRESemme та Clear. Нова фабрика створить близько 100 нових робочих місць
Фото: пресслужба Unilever

Фото: пресслужба Unilever

Британська компанія Unilever оголосила, що проінвестує 20 мільйонів євро у нове виробництво в Київській області. Про це повідомляється на сайті компанії. 

Згідно із повідомленням на новому заводі на Київщині вироблятимуть засоби особистої гігієни, шампуні й гелі для душу від брендів Dove, Axe, TRESemme та Clear. Нова фабрика створить близько 100 нових робочих місць

Завод забезпечуватиме товарами переважно український ринок, а також потенційно вироблятиме продукцію для інших ринків Європи.

Будівництво планують завершити у 2024 році.

В Unilever кажуть, що фабрику збудують відповідно до «найвищих екологічних стандартів», що дозволить до 2039 року досягнути нульових викидів парникових газів.

Зараз Unilever налічує понад 100 співробітників в Україні. 

Нагадаємо, на початку березня 2022 року у розпал повномасштабного вторгнення  росії в Україну компанія Unilever заявила про припинення експорту та імпорту з рф та в рф. З іншого боку, компанія відмовилася повністю зупинити виробництво у росії. Тоді власники бізнесу це пояснювали тим, що цей крок, з одного боку, поставить під ризик їхніх співробітників, з іншого – призведе до націоналізації виробництв, і, відповідно, виробництво не буде зупинене. 

Рік потому у звіті за 2022 рік компанія Unilever повідомила про ризик припинення діяльності в росії.

Компанія вказує, що Unilever має 4 заводи та понад 3000 працівників у росії, за підсумками 2022 року російський бізнес забезпечив 1,4% обороту та 2% чистого прибутку групи.

Станом на 31 грудня 2022 року Unilever оцінював свої активи в Росії у близько 900 мільйонів євро. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!