Компанія, яка збудує індустріальний парк у Львові, обіцяє створити 1000 робочих місць

6265 0
Площа індустріального парку становить 18 гектарів.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України включило індустріальний парк «Спарроу Парк Львів» до Реєстру індустріальних парків. Відповідне повідомлення 17 травня було опубліковане на сайті Міністерства.

Читайте також: У Львові затвердили межі індустріального парку «Сигнівка»

Індустріальний парк розташований у межах Львова, у промисловій зоні Сигнівка на вул. Північній. Його площа становить 18,8 га (земельна ділянка приватної власності). 

Ініціатором створення індустріального парку є ТОВ «СПАРРОУ ІНДАСТРІЗ». Парк створюють терміном на 30 років. 

Функціональне призначення – машинобудування та металообробка, логістика (urban logistics), легка та харчова промисловість, переробна галузь, деревообробна, поліграфічна галузь, інші галузі, сумісні із вищезазначеними.

На облаштування інфраструктури індустріального парку планують витратити 316 млн грн, на будівництво самих об’єктів – 1 582 млн грн. ТОВ «Спарроу Індастріз» будуватиме його за власні кошти, кошти приватних інвесторів, а також із залученням кредитних ресурсів.

Ініціатор планує створити тут близько 1000 робочих місць.

За даними системи YouControl, ТОВ «Спарроу індастріз» зареєстроване на вул. Кам'янецькій у Львові. Компанія спеціалізуються на зведенні житлових, нежитлових будівель та інших споруд, а також проводить монтаж водопровідних мереж, систем опалення, кондиціонування. Власниками вказані львів'янин Володимир Калапузяк та Максим Чухен з Рудного. 

Читайте також: У Львові затвердили програму розвитку промислових зон Сигнівки та Рясного-2

Нагадаємо, 2020 року міська рада вперше продала з аукціону відразу чотири земельні ділянки, розташовані в одній з найбільших промислових зон Львова – на Сигнівці. Концепцію розвитку індустріальної зони «Сигнівка» загальною площею понад 52 га ухвалили ще у 2017 році. Минулого року у промисловій зоні зменшили площу під індустріальний парк із 33,8 до 15-ти гектарів землі. Вирішили, що 18,8 га ділянки на вулиці Північній виставлять на аукціон, щоби залучити підприємців під виробничу діяльність. У грудні цього року компанія Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку «Рясне-2», що розташований на земельній ділянці площею 23,5 га у Львові, у компанії CTP, одного з найбільших промислових девелоперів Європи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!