Кому в Україні збільшать пенсії та нові графіки відключень для Львова та області. Підсумки доби

1518 0
Нині 30 жовтня та 249 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Суспільне Львів

Фото: Суспільне Львів

Повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 17:43, відбій – о 19:06. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації зі сторони Білорусії.

Ситуація на фронті: Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що звільнення Херсона, найімовірніше, триватиме до кінця листопада. «У Херсоні зараз перебувають найбільш підготовлені та найбільш боєздатні російські підрозділи», – пояснив він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Яковлівку, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янку, Авдіївку, Первомайське, Красногорівку, Мар’їнку, Новомихайлівку Донецької області.

Відзначено прибуття до білорусі, на залізничну станцію Брест, ешелону військової техніки з рф. Разом з  військовими приїхали так звані «кадирівці».

У Херсоні ворог використовує для розміщення особового складу та техніки виправну колонію. У Каланчак з Грозного прибули близько сотні «росгвардійців». У Новій Каховці спецслужби рф прослуховують телефонні розмови населення. А у Великій Знам’янці Запорізької області росіяни розміщують особовий склад у помешканнях місцевих жителів.

На цю ж тему: З аеродрому Чорнобаївки окупанти вивезли всю свою техніку. Навіть постійні знищення ворожої техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту, не були приводом для росіян покинути позицію.

А також: Росія призупиняє участь у «зерновій угоді» через вибухи у Севастополі. Причиною став «теракт» щодо кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, який нібито здійснила Україна із участю спеціалістів із Великої Британії.

Благодійність для ЗСУ: Плетіння маскувальних сіток і автомобіль для ЗСУ. Як допомогти військовим сьогодні. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.

Ключові події:

1. Пенсії в Україні. Хто отримуватиме додаткові виплати. В Україні з 1 грудня перерахують прожитковий мінімум для непрацездатних. Це вплине на розмір мінімальної пенсії, яка зросте на 66 грн, а максимальна – на 660 грн;

2. Україна повернула з російського полону ще 52 захисників. З полону звільнили офіцерів, медиків, сержантів та солдатів;

3. У Львові та області запровадять нові графіки відключень світла. Відповідну інформацію надаватимуть заздалегідь, щоб люди могли розпланувати свій час. Однак, якщо будуть аварійні ситуації на об’єктах енергетичної інфраструктури, застосовуватимуть екстренні відключення, про які неможливо попередити наперед;

4. У Львові в роботі «Київстару» стався збій. у чому причина. В одному із львівських сервісних центрів «Київстару» Tvoemisto.tv підтвердили наявність проблеми, і уточнили, що це повʼязано через російські атаки на енергетичну інфраструктуру;

5. Львівський поет Остап Сливинський уклав «словник війни». У нього увійде 80 історій та 78 слів;

Читайте також: У музеї Шептицького відкрили виставку оцифрованих творів митців.  До неї увійшли 26 оцифрованих творів видатних українських та європейських митців.

Історія Львова: Історія вулиці у центрі Львова, що названа на честь видатного комедіографа та дідуся Шептицького. Розповідь про вулицю Олександра Фредра, яка має цікаву історію. Мова піде не лише про вулицю, але й про того, чиє ім’я вона носить.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!