Кому з чоловіків дозволили виїзд за кордон та як приготувати їсти без газу та світла. Підсумки доби

2645 0
Нині 16 жовтня та 235 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Ситуація на фронті. РФ вже втратила тільки вбитими у війні проти України майже 65 тисяч військових, але це не зупиняє  купку людей у кремлі, які продовжують ігнорувати реальність, заявив президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні. Він також повідомив, що ЗСУ продовжують активні дії на різних ділянках фронту: «Дуже тяжка ситуація на Донеччині і Луганщині. Найважче – Бахмутський напрямок. Як і в попередні дні, тримаємо позиції».

Жодні дії росії у війні не стали несподіванкою, – Буданов. Українська армія змогла вистояти, контрнаступ просувається, і з кожним днем наша перемога стає дедалі ближчою, каже керівник воєнної розвідки.

Цитата дня: «Після цієї війни однозначно багато з військової науки, тактики ведення бою, стратегії буде змінено – виходячи з того, як просувалася ця війна. Безсумнівно, українські військовослужбовці вже є одними з найкращих фахівців у світі».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Торське і Спірне на Краматорському напрямку; Берестове, Соледар і Бахмут – Бахмутському напрямку; Мар’їнку, Побєду і Невельське – Авдіївському.

Підтверджено ураження противника в Марфопілі Запорізької області, там знищено склад б/к та поранено більш як 20 окупантів. В Токмаку – ліквідовано 10 одиниць техніки та відправлено до лікарень до 40 росіян. В Пологах – до 30 поранених окупантів. В Кам’янці-Дніпровській – 7 одиниць техніки та близько 40 окупантів. Кількість загиблих рф приховує.

Колишній командувач Сухопутних військ США на Європейському континенті Бен Годжес вважає, що росіянам узимку буде набагато важче воювати, аніж ЗСУ, адже порівняно з українськими військами вони недостатньо оснащені, неготові й ненавчені.

Акцент дня: Що приготувати їсти, якщо немає світла та газу. На початку тижня відбулись масові ракетні обстріли території України з боку росії. Серед іншого, атакували електростанції. У низці міст зникло світло та газопостачання. Дієтологиня Тетяна Лакуса опублікувала допис, у якому поділилася ідеями збалансованого плану харчування, якого можна дотримуватися, якщо вдома немає можливості готувати їжу повноцінно.

Ключові події:

1. Ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордон. Йдеться про представників авіаційної галузі.

Зокрема, які:
  • належать до авіаційного персоналу;
  • є державними інспекторами з авіаційного нагляду;
  • уповноважені на проведення перевірок Державіаслужби;
  • є працівниками Державного авіаційного підприємства «Україна»;

2. Байден оголосив про військову допомогу Україні на 725 млн доларів. Що увійде. Кошти спрямують на предмети оборонного призначення, послуги Міністерства оборони та надання військової освіти і підготовки;

3. Киян просять максимально обмежити енергоспоживання із 17:00 до 23:00. Унаслідок атак російського агресора на Київщині пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури;

4. Ілон Маск вирішив продовжити фінансування StarLink в Україні. «Навіть якщо Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми продовжуватимемо безкоштовно фінансувати український уряд», – написав він;

5. Стало відомо, скільки пар одружились у День Захисників і Захисниць на Львівщині. На Львівщині – 82 пари. Загалом у цей день в Україні одружились понад 1300 пар.

Історія Львова: Храми княжого Львова, які збереглися донині, або Чому в них так мало туристів. Які сакральні споруди розташовані на найстарішій дільниці Львова, чому вона могла бути популярною серед гостей міста, але, на жаль, досі не отримує достатньої уваги, – львовознавець Петро Радковець.

Дерева Львова: Як виглядає старовинний дуб у Львові, який збережуть. «Є віковий дуб, якому орієнтовно 280 років. Звісно, ніхто не ідеальний в такому віці, але він він відповідає умовам аварійності. Дуже важливо зберігати такі дерева. Ми для цього вирішили провести ряд заходів, які можуть його убезпечити. Також, передусім, важливо мати систему страхування від різних наслідків, які можуть завдати дерева та їх падіння. Ми пропонуємо її розробити до кінця року», – розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

На цю ж тему: На Львівщині висадили 200 тисяч дерев і зібрали кошти для ЗСУ. Під час благодійної акції зібрали 6500 доларів для закупівлі авто для ЗСУ.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!