Коли оголосять інвестиційний конкурс на канатну дорогу у Львові

3294 2
Початкова вартість будівництва становить 394,5 млн гривень.
Візуалізація Укрдизайнгруп

Візуалізація Укрдизайнгруп

Упродовж наступного місяця у Львові планують розпочати пошук інвестора для будівництва канатної дороги на Високий Замок та оголосити відповідний інвестиційний конкурс. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в. о. керівника управління інвестицій та проєктів ЛМР Роман Старецький. 

Читайте також: Приємне з корисним. Якою може бути канатна дорога на Високий замок

«Зараз ми фіналізуємо проєкт канатної дороги у частині будівництва мосту до меморіалу Героїв Небесної Сотні. Це доволі складний проєкт, однак намагаємося максимально прискорити процес, щоби у найближчий місяць оголосити конкурс на пошук інвестора», – каже він.

Додамо, що канатна дорога та пішохідний міст до Меморіалу героїв Небесної сотні через вулицю Кривоноса – окремі проєкти, але вони мають бути інтегровані один із одним.

Читайте також: Що може дати Львову канатна дорога на Високий замок

Нагадаємо, у січні торік депутати погодили детальний план території у межах вулиць Кривоноса, Опришківською, залізничною колією, Хмельницького, Пильникарською, Ужгородською, Замковою, Пішою, Насипною, Підвальною, Винниченка, де й планують збудувати канатний витяг на Високий замок.

У квітні цього року Львівська міська рада затвердила інвестиційний проєкт підвісної канатної дороги на Високий замок. За словами директорки юридичного  департаменту Гелени Пайонкевич, початкова вартість будівництва становить 394,5 млн гривень. До інвестиційного проєкту входить підвісна оглядова канатна дорога з музеями, станції та відповідний сервіс. 

Також інвестор має провести благоустрій парків «Високий Замок» та «На Валах», облаштувати безбар’єрний доступ до канатної дороги для людей з інвалідністю та реконструювати частину спортивних та дитячих майданчиків у парку. Розробкою проєкту займалася архітектурна компанія «Укрдизайнгруп», а ініціатором виступила ГО «Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю». Про наміри будівництва місто вже повідомило Мінкульт та ЮНЕСКО.

Маршрут підвісної дороги прокладуть від північних терас парку «На Валах» до верхніх оглядових майданчиків. На перспективу також пропонують прокласти витяг із вулиці Хмельницького. Протяжність дороги – 524 м. Весь витяг матиме 17 кабін на 8 осіб. Увести в експлуатацію канатну дорогу планують у першому кварталі 2021 року. Окупити її вартість очікують за 10 років. 

Ольга Коваль


Читайте також:
9 Жовтня, 2019 14:01
Мешканець Атракції, промоції, локації і т.д. і т.п....
9 Жовтня, 2019 12:41
мешканець Певно, це найгірше, що може статися з Львовом...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!