Конституції України – 26 років. Як відзначатимуть у Львові

1590 0
Із цієї нагоди у Львові відбудеться низка урочистих подій. Зокрема, на площі перед Оперним встановлюватимуть світовий рекорд, виступатимуть SHUMEI та LAUD.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Сьогодні Україна відзначає 26 років з дня ухвалення Конституції. Документ став дуже важливим у побудові української демократії. Цього дня 26 років тому ввели в дію основний Закон України – Конституцію. Із прийняттям цього доленосного документа закріпили правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. 

Із цієї нагоди у Львові відбудеться низка урочистих подій. Зокрема, на площі перед Оперним театром встановлюватимуть світовий рекорд, виступатимуть SHUMEI та LAUD, а у парку На Валах відбудуться майстер-класи тощо.

Програма заходів

10:00 – акція «ЄДИНІ-НЕПЕРЕМОЖНІ» (Львів, проспект Свободи, площа біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької);

У межах акції діти з різних куточків держави, що знайшли прихисток на Львівщині, складатимуть з дерев’яних пазлів карту України. Також у виконанні SHUMEI та LAUD прозвучать Державний Гімн України та інші композиції.

Читайте також: «Хотів зробити її більш українською», – зі споминів Левка Лук’яненка про прийняття Конституції

11:00 – мистецький захід «Україна починається з нас» (Львів, вул. Винниченка, 18 парк «На Валах»);

У парку «На Валах» пройде мистецький захід «Україна починається з нас». Для наймолодших учасників відбудеться майстер-клас з розмальовування футболок патріотичною символікою.

12:00 – введення в обіг поштових марок «УКРАЇНСЬКА МРІЯ» та їхнє спецпогашення (Львів, вул. Словацького, 1);

Щоб вкотре показати силу духу українського народу, підкреслити, що символи живуть довше, ніж метал, «Укрпошта» випускає поштові марки «УКРАЇНСЬКА МРІЯ», присвячені найпотужнішому у світі літаку АН-225 «Мрія». Основою зображення став малюнок 11-річної Софії Кравчук із Волинської області, на якому найбільше повітряне судно летить до зірок та прикрашене рожевими квітами.

Саме ця її робота стала призером Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?». Марку випустять у номіналах – U для пересилання непріоритетного простого листа у межах України. 

13:00 – встановлення світового рекорду з виконання пісні «Ой у лузі червона калина» (проспект Свободи, біля пам‘ятника Тарасові Шевченку);

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку за участі оркестру Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Сагайдачного та хорових колективів відбудеться встановлення світового рекорду одночасного виконання пісні «Ой, у лізі червона калина».

19:00 – виступ оркестру Національної академії сухопутних військ України імені Гетьмана Петра Сагайдачного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!