Коронавірус: скільки українців захворіло. Штрафи за порушення карантину у випуску «Твоє місто. Тиждень».

11484 0
Розповідаємо про те, скільки українців захворіло на коронавірус, чи хтось одужав, які штрафи за порушення карантину, чому маршрутки перевозять не більше десяти пасажирів та хто організує спецрейси для медиків.

Почну з хороших новин: від коронавірусу одужав українець. Чоловік з Чернівців захворів, подорожуючи Італією. Його лікували протягом двох тижнів.

Попри те, кількість людей в Україні, у яких виявляють COVID-19 щодня зростає. У Львові наразі чекають на результати експрес-тестів десятки пацієнтів. Чисельність інфікованих чи людей зі симптомами коронавірусу змінюється ледь не щогодини. На інфографіці (дивись у відео) ми покажемо актуальні цифри.

А тепер коротко про нові правила, які запроваджено через карантин: у громадському транспорті водії можуть перевозити лише до десяти людей. За порушення їм загрожує штраф – 17 000 грн. Тому перевізники вирішили не випускати велику частину транспорту на рейси. Медиків на роботу доставлятимуть спецрейсами. Чиновники переконують, що от-от все організують.

У тому числі, Львів зможе проводити лабораторний аналіз на COVID-19. Бо зараз на результати доводиться чекати з Києва, а там черга.

За порушення карантину львів'ян штрафуватимуть працівники «Муніципальної варти». Зокрема, за масовий захід на понад десять осіб, роботу магазину, не продуктового, кафе, ресторану, ТРЦ, кінотеатру чи салону краси вам доведеться заплатити від 17 000 до 170 000 грн.

До слова, у своїй паралельній реальності жив візовий центр на Джерельній. Близько сотні людей, без масок, стояли в довжелезній черзі. За рішенням комісії центр закрили, а на керівника склали адмінпротокол.

А на цьому відео, українці, які двома евакуаційними рейсами повертаються з Польщі. Загалом додому потрапити 300 львів’ян та мешканців інших областей.

Медики з усього світу публікують в мережі фото, на яких вони тримають листки з надписом – ми працюємо для вас, тому залишайтеся вдома для нас. Коронавірус закінчиться. Життя триватиме. Бережіть себе, зайвий раз не виходьте на вулицю.

І давайте поважати роботу медиків, поліціянтів, рятувальників, продавців та інших. Вони ризикують заради Нас!

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!