«Коронавірусний» сепаратизм в Україні та ринкова ціна на газ з 1 серпня. Головне за ніч і минулу добу

2605 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Darya Tryfanava  FOR UNSPLASH

Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

«Коронавірусний» сепаратизм. Тернoпільська міськрада на своєму засіданні скасувала рішення уряду про внесення Тернoпoля дo «червoнoї» зoни через показники захворювання на коронавірус. «Така блoкада міста була хіба за часів татар», – сказав мер міста Надал.

Реагуючи на те, що Укрзалізниця припинила продаж квитків до Луцька і Тернополя, він закликав міністра інфраструктури Криклія не робити цього. «Доки у Києві працюють «велюрові ресторани», у Тернополі «Укрзалізниця» заборонила зупинятися поїздам. Я звертаюся до міністра транспорту. Ви вирішили, що ви господарі людських доль? Хто вам дав право вирішувати за тернополян», – сказав Надал.

Читайте також: В якій зоні Львів і чи мали б закрити кінотеатри, спортзали та фітнес-центри

Луцька міськрада теж вирішила не запроваджувати у місті жорсткий карантин попри віднесення міста до «червоної зони». Міськрада звернулась до поліції з проханням, аби та утрималася від притягнення підприємців до відповідальності за порушення карантину і надаватиме усім, хто постраждає, юридичну допомогу.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 138 осіб (112 – напередодні). Разом 9 921. Одужало – 2 405 (плюс 33), померло – 267 (2 – за добу).

Лабораторні центри провели 845 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 813.

В Україні Covid-19 виявлено у 990 осіб (1 112 за попередню добу). Загальна кількість 73 158 пацієнтів. Одужало – 39 876 (плюс 333), померло – 1 738 особи (плюс 13).

Перелік антилідерів знову не змінився: Львівщина – 9 921 (дивися вище), далі Київ – 8 554 осіб (плюс 102), Рівненська – 6 270 (плюс 75 осіб) та Чернівецька – 6 143 (плюс 82) області.

Читайте також: Радійте життю, але без масових гулянь або Чому Львів скоро опиниться у червоній зоні

Ще один терорист. У Києві чоловік захопив приміщення АТ «Універсал Банку» і погрожував вибухівкою. Він заявив силовикам, що до його ноги причеплений трос, який прив’язаний до великого заряду вибухівки, що здетонує, якщо його вб’ють.

Терористом виявився громадянин Узбекистану Сухроб Карімов. ЗМІ він представився «святим духом» і сказав, що потрібно «арештувати всіх президентів світу».

Операцію затриманню Карімова проводили працівники «Альфи» спільно із поліцією. Вибухівки у банку не виявили.

Читайте також: На Львівщині відтермінували обов'язкові медогляди для учнів і вчителів на час карантину

Посади в уряді Шмигаля – «Корумповані» судді. Колишній заступник міністра оборони (2007-2009 роки) та т.в.о. міністра оборони (червень 2009 – березень 2010) Валерій Іващенко претендує на посаду першого заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

12 квітня 2012 року Печерський райсуд засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судомеханічний завод». А у квітні 2014 року той же суд звільнив його від кримінальної відповідальності та визнав несудимим.

Вищий антикорупційний суд обрав голові Державної судової адміністрації Холоднюку особисту поруку та відмовився призначити йому заставу в 1 млн гривень. Холоднюк проходить у справі голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, його заступника та ще кількох осіб, яких НАБУ підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

Газ за ринковою ціною. З 1 серпня в Україні запрацював ринок газу для населення, в якому клієнт сам може обирати постачальника залежно від ціни та сервісу.

На споживачів чекають дві принципові зміни. 1.Відтепер населення може вільно змінювати постачальника. 2. Ціна на газ буде ринковою. Раніше ринковою вона була лише для промисловості. Щоб краще зрозуміти, які ризики це несе, наведемо один приклад 2018 року. Так, у березні кінцева ціна на газ для промисловості становила 8 775 грн за тис куб м, а в жовтні – вже 15 465 грн за тис куб м.

Читайте також: Уряд встановив доплату до пенсії родинам загиблих бійців АТО/ООС

Бойовики РФ в Білорусі. Затримані в Білорусі бойовики із приватної російської армії прямували до Венесуели. Консул посольства РФ в Білорусії Плетньов заявив, що усі вони мали вилетіти у Стамбул, після чого – в третю країну. Кінцевим пунктом призначення було одна з держав в латиноамериканському регіоні. Згідно з інформацією джерел УП, бойовики прямували до Венесуели.

Білорусь отримала запит Офісу генпрокурора України на арешт «вагнерівців». Вони підозрюються в участі у збройному конфлікті проти України на Донбасі у складі ПВК «Вагнер».

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!