Корупція при будівництві квартир для прикордонників у Львові. Справу скерували до суду

3219 0
Прикордонники мали отримати 66 квартир у Львові, а отримали 53 квартири у передмісті, загальна вартість яких була на 10 млн грн меншою.

НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням ексголови Державної прикордонної служби України, колишнього начальника першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ та директора приватної компанії-забудовниці. 

Джерело: Національне антикорупційне бюро України

Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у Львові для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Квартири у центрі Львова, які мали отримати прикордонники

Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові. 

Квартири у передмісті Львова 

«Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» тодішньому голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. В обмін на це він отримав паркомісце зі «знижкою» у будинку в Києві, заплативши майже вдвічі меншу ціну», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ексглаву ДПСУ та забудовника звинувачують у корупційній схемі з житлом для прикордонників у Львові

Нагадаємо, що особам повідомили про підозру ще у жовтні 2022 року. Дії всіх осіб кваліфікували за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, а ексголові ДПСУ додатково інкримінують ще й ч.4 ст. 368 КК України.

Зазначимо, що з липня 2017 року по кінець травня 2019 року Державну прикордонну службу очолював Петро Цигикал.

Імовірно, йдеться про житловий комплекс із підземним паркінгом та дитячим садком на 80 місць на території військової частини на вулиці Володимира Великого, 10. У лютому 2019 року відповідні містобудівні умови та обмеження погодив виконавчий комітет ЛМР. Перед тим, у січні 2019-го Кабінет міністрів погодив виділення для будівництва житла для прикордонників та їх сімей земельну ділянку на вулиці Володимира Великого, 23, 25 у Львові та у Мостиськах на вулиці Ярослава Мудрого, 113.

________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!