Козицький розповів, як минула доба на Львівщині

632 0
Коротко про головні події минулої доби на Львівщині.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Упродовж 21 та ночі 22 березня повітряних тривог на Львівщині не було. Сьогодні зранку о 9:10 на Львівщині сирени сповістили про небезпеку. Станом на 10:00 загроза триває. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 67 людей. До Перемишля зі Львівщини потягами вирушили 1109 осіб.

Посмертний орден для захисника. Нашого захисника зі Стрийського району, відповідно до Указу Президента України, відзначили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Володимир Мицан, коли почалась повномасштабна війна, перебував за кордоном. У перші дні повернувся додому та пішов добровольцем захищати рідну землю. Брав участь у важких боях на Донбасі. Загинув поблизу села Долина Донецької області 24 червня 2022 року. Державну нагороду вручили дружині Героя. 

Прийомна сім’я. На Самбірщині створили  нову прийомну сім’ю. На виховання та спільне проживання прийняли троє дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони неповнолітні та є між собою рідними сестрами і братом.

Мікроавтобус для осіб з інвалідністю. Філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» отримала мікроавтобус Renault на 16 місць. Він допоможе організувати дозвілля для людей, які відновлюються в центрі. Придбати мікроавтобус вдалось зусиллями багатьох людей, зокрема представників футбольної спільноти (сім'ї Романа Яремчука, ФК «Львів», ФК «Карпати» Львів), колективу Городоцької міської ради, місцевого підприємця, юних шахістів та тхеквондистів.

Похід на Говерлу. Управління молоді та спорту Львівської ОВА організовує благодійне сходження на Говерлу. Щоб взяти участь, потрібно зробити донат у благодійний Фонд українського військового, головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса. За це вас забезпечать доїздом, ланч-боксом та супроводом досвідчених альпіністів. 

Подорож до Німеччини. Діти з числа ВПО, учасників бойових дій та загиблих на війні воїнів з Кам’янка-Бузької громади Львівського району побували у Німеччині. Упродовж двох тижнів мали безліч активностей та екскурсій. Зокрема – вирушили у Страсбург та відвідали Європарламент. Також покращили свої навички у спілкуванні німецькою мовою та готували страви місцевої кухні.

Вареники для ЗСУ. За кілька годин жителі села Глиниці Яворівського району наліпили 110 літрів вареників. Робили це разом – у Народному домі. Передадуть вареники місцевим воїнам, які зараз на передовій. Господині села, до слова, щотижня збираються та готують домашню їжу для наших оборонців, а волонтери й односельці допомагають продуктами і коштами. Знаю, що таке волонтерство – непоодинокий випадок у нашій області. Дякую усім, хто жертвує час, майстерність, гроші та продукти, щоб підтримати тих, хто виборює перемогу України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!