Кредит на 14 млн євро і знесення скульптури Моцарта. Що сьогодні розглядатимуть депутати ЛМР. Оновлено

1367 0
Сьогодні депутати вкотре розглядатимуть ухвалу про запозичення 14 мільйони євро.
фото дар

фото дар'ї кучер для твого міста

Сьогодні, 30 листопада, відбудеться продовження чергового засідання сесії Львівської міської ради. На засіданні планують вкотре розглянути ухвалу Про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2021 році. Йдеться про кредит на 14 мільйонів євро для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. А також петицію про знесення пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту.

Сьогодні розглядатимуть ухвалу про кредит від Європейського інвестиційного банку на 14 мільйонів євро, які необхідні для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Саме на цьому питанні сесію минулого тижня призупинили. 

Місто планує взяти кредит 14 мільйонів євро у Європейського банку:

  • Реконструкція Грибовицького сміттєзвалища – 9, 533 млн євро.
  • Закупівля обладнання для міської станції компостування – 1,1 млн євро.
  • Розвиток центрів рздільного збору відходів. – не більше 3,45 мільйонів євро

Кредит планують взяти на 15 років під 2,5 % річних.

Розглянути планують і петицію про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, який встановили у серпні на площі Євгена Маланюка у Львові. Якщо депутати підтримають електронне звернення, то впродовж місяця мають розробити план реалізації електронної петиції, себто демонтувати пам’ятник.  

Читайте також: Восени у Львові презентують проєкт, за яким змінять територію поблизу ЦУМу

У порядку денному понад сотня питань. 

Депутати розглянуть петицію про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, який встановили у серпні на площі Євгена Маланюка у Львові.

Також депутати спробують подолати вето міського голови, які він наклав на 6 ухвал, які депутати проголосували на минулих засіданнях. Зокрема це стосується: 

  • Про затвердження ТзОВ «Спецбудмонтажпроект» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Садовій, 2-а. 
  • Про затвердження гр. Івашкевичу В. П. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу земельної ділянки на вул. Стрийській, 320-а. 
  • Про продовження ФОП Кликоцькій Н. М. терміну оренди земельної ділянки на вул. Княгині Ольги, 69-в. 
  • Про надання ТзОВ «Захід авто сервіс» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Зеленій, 269-а. 
  • Про надання гр. Стельмаху О. П. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Ярослава Мудрого, 11. 
  • Про надання обслуговуючому кооперативу «Автогаражний кооператив «Чайка» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Виговського, 13-а. 

 

Окрім цього депутати розглядатимуть ухвалу про утворення страростинських округів. Визначили, що їх мало б бути шість.

  • Винниківський старостинський округ – місто Винники. 
  • Дублянський старостинський округ – Дубляни, Ситихів, Малі Підліски, Малехів Лисиничівський старостинський округ – Лисиничі, Підбірці. 
  • Північний старостинський округ – Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці.
  • Брюховицький старостинський округ – Брюховичі.
  • Рудненський старостинський округ – Рудне, сіл Рясне-Руське, Підрясне.

 

Детальніше ознайомитись з порядком денним можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!