Куди підуть кошти з бюджету розвитку Львова та чому великі ракетні удари можуть припинитися. Підсумки доби

931 0
Нині 3 березня та 373 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото Христина Процак

фото Христина Процак

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 18:54, відбій – о 19:12. Відбувся зліт винищувача МіГ-31К ВКС рф.

Читайте також: Масовані ракетні удари росії можуть залишитися в минулому, – Гуменюк. «…зараз ворог перебуває на етапі пошуку нової тактики, яка більше націлена на ППО і результативні удари, оскільки ракет у росії вже набагато менше», – сказала керівниця пресцентру ОК «Південь».

Та: У Києві протестували нову систему оповіщення, розроблену за аналогом тих, що працюють у США та Німеччині. Нова система може працювати близько тижня без електропостачання – на своєму резервному обладнанні.

Ситуація на фронті: Весняне підвищення температури й як наслідок погіршення можливості пересування бездоріжжям, імовірно, забезпечать перевагу Збройним Силам України на Донеччині, які обороняють Бахмут. «Поки українські війська продовжують оборону Бахмута Донецької області, підвищення температури зараз створює багнюку, відому українською мовою як «бездоріжжя», що обмежує пересування по пересіченій місцевості», – йдеться у звіті британської розвідки.

З даними Генштабу (станом на 6:00), на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках наші воїни відбили понад 85 атак противника.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 19 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено його склад боєприпасів. Окрім того, наші захисники збили штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та 7 БпЛА (1 – «Суперкам», 2 – «Орлан» та 4 – «Ланцет»).

Читайте також: Приціли та автівки. Що сьогодні потрібно українським військовим.

Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від фондів чи просто небайдужих.

Акцент дня: У Карпатах зведуть ще два курорти, які розміром відповідатимуть половині Ужгорода. Для цього знищать чи пошкодять три тисячі гектарів диких карпатських лісів, лук та річок.

Tvoemisto.tv звернулося до ТОВ «Буковель» та ТОВ «Скорзонера», щоб дізнатися їхню позицію щодо зазначеної активістами інформації про пошкодження лісів, лук та річок на території, що належить до Смарагдової мережі. У ТОВ «Буковель» відповіли, що не знають про будівництво яких курортів йдеться та відмовились коментувати. У ТОВ «Скорзонера» зазначили, що ця тема вже набула розголосу в ЗМІ та вони не коментуватимуть цього.

На цю ж тему: На горі Парашка на Львівщині збудують прихисток для туристів. Проєкт присвячують загиблому на війні пластуну Тарасу Гаврилишину.

Ключові події:

1. Україна увійшла в топ-20 найвпливовіших країн світу. «Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Усі ці зусилля, докладені усіма від Президента до активістів, принесли свої плоди», – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: Більшість українців переконані, що рф вичерпує свої ресурси, і Україна переможе. Опитування. 22% опитаних вважають, що росіяни мають ще значний запас ресурсів і що війна буде тривалою, виснажливою і з туманним кінцем;

2. У Києві виявили 11 груп «ПВК Редан». Як російське ІПСО через молодь дестабілізує ситуацію в країні. Учасники субкультури, яка поширюються з росії, збираються в організовані групи та влаштовують бійки. Для уникнення провокацій правоохоронці столиці доставили до відділків майже 250 молодих людей для з’ясування обставин. Практично всі вони неповнолітні.

Читайте також: На реконструкції Київського зоопарку посадовці «розпиляли» 2 млн грн, – прокуратура. Заступнику директора Київського зоопарку та начальнику відділу, а також керівнику підрядної організації повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами;

3. У Львові затвердили бюджет розвитку на 2023 рік. На що скерують кошти. Він становитиме 1,8 мільярда гривень. «Йдеться, зокрема, про реалізацію великих проєктів у співпраці з міжнародними фінансовими установами, забезпечення фінансування критичної інфраструктури, ремонти та реконструкції, а також фінансування проєктів з попередніх років.

Читайте також: Релокованому бізнесу у Львові на 200 тисяч грн збільшили допомогу. Йдеться про ваучер на релокацію, що дає змогу отримати відшкодування на оренду приміщення, комунальні послуги, логістичні послуги, а також монтаж та ремонт обладнання.

Та: Депутати ЛМР погодились із передачею Львівського протезного заводу громаді міста. Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, на сьогодні завод практично не функціонує. Разом з тим, внаслідок війни існує велика потреба в забезпеченні допоміжними засобами реабілітації особам, що постраждали внаслідок бойових дій і потребують протезування;

4. На Львівщині циркулює новий штам коронавірусу, що швидко розповсюджується. Симптоми. В області зареєстрували два випадки зараження новими штамом «Омікрон» XBB.1.5 або «Кракен». Загалом за минулий тиждень кількість хворих зросла з 772 до 1205 випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: У медзакладах Львова впровадять програму покращеного харчування для військових. Для цих цілей необхідно додатково виділити кошти в сумі 1 836 000, 0 грн з місцевого бюджету (100 військовослужбовців х 306 днів х 60,0 грн) на період з 1 березня 2023 і до кінця року;

5. На Київщині «Зоопатруль» відкриває притулок європейського зразка. У притулку наразі живуть 54 собаки й 63 коти, врятовані з Київської, Харківської й Донецької областей.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!