Дні українського кіно і концерт гурту «Скай». Куди піти у Львові на вихідні

1394 0
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

«Дні українського кіно: Спадщина»

Коли: 10 – 12 вересня;

Де:  Lviv film center, парк Горіховий гай, вул. Володимира Великого, 14а;

Скільки: вхід на всі заходи вільний.

Історія українського кінематографу, подібно до історії українського народу, пройшла буремний шлях взлетів та падінь, однак невпинно крокує далі. Що таке українське кіно? Кому ми завдячуємо українській кінотрадиції? Які кінообрази будуть популярні навіть через 100, 200, 300 років? Як змінилась кіноіндустрія України в час війни, та як зберегти кіноспадщину – відвідувачі зможуть дізнатися на події. 

Під час заходу відбудуться кінопокази українських стрічок, лекції та зустрічі з кіноекспертами, творчі майстерні для дітей, тощо. З повною програмою заходів можна ознайомитись тут. 


Благодійний концерт гурту «Скай»

Коли: 10 вересня, 18.00;

Де: Malevich Night Club;

Скільки: 390-1200 грн. 

У суботу, 10 вересня, о 18:00 у клубі «Малевич» відбудеться благодійний концерт гурту «Скай». Мета заходу - зібрати кошти на 1000 турнікетів для 128 гірсько-штурмової бригади, яка виконує бойове завдання на Донеччині, повідомили організатори.

Цей концерт є одним із серії, яку започаткувала Благодійна організація «Міжнародний Гуманітарний Фонд». На концерті глядачі зможуть почути пісні «Україно», «Подаруй світло», «Струна», легендарну «Тебе це можна може вбити», тощо.

Вистава «Полісянка»

Коли: 10 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 50-300 грн.

Музика хорошого настрою


Коли: 10 вересня, 18:00;

Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38;

Скільки: 200 грн.

Танго, вальси, мануш, міські романси, пісні Едіт Піаф та Богдана Весоловського, мотиви із популярних добре знаних фільмів, а також давно забутих хітів – польських, українських та цілого світу – все сплелося в єдину канву цієї музичної концертної програми. На вас чекатиме справжній теплий музичний вечір посеред осіннього 

​​The Heavy Crawls: презентація нового альбому


Коли: 10 вересня, 19:00

Де: ДК NAZVA, вул. Яблонської, 31 (3-й поверх)

Cкільки: 200 грн

У суботу тріо The Heavy Crawls заграють ексклюзивний концерт. Всі альбоми гурту видавалися на німецьких лейблах і новий альбом «Searching For The Sun», який представлять львівʼянам, не виключення.

Опера «Наталка Полтавка»

Коли: 11 вересня, 12.00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;

Скільки: 100-400 грн.

«Наталка-Полтавка» – одна із найпопулярніших романтичних українських опер,що не сходить з афіш понад століття, створена Миколою Лисенком за п’єсою та музикою Івана Котляревського. Чуттєва історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український професійний театр на початку ХІХ століття. 

  Вистава «За двома зайцями»

Коли: 11 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 50 — 300 грн;

У Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться класична комедія за п’єсою Михайла Старицького «За двома зайцями». Режисер-постановник – Орест Огородник.

«Ти моя найкраща пісня». Музика львівських салонів ХХ ст.


Коли: 11 вересня, 18:00

Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38;

Скільки: 200 грн.

Саме той шляхетний Львів, про який пишуть книги і шукають на старих світлинах, ми зібрали у цілій концертній програмі! Найкращі пісні міжвоєнного періоду, які поєднують у собі легкий розважальний жанр та справжню мистецьку вишуканість тодішнього Львова - європейського центру. Наскрізь львівський мистецький проект, складений із пісень в ритмі танго і вальсу, романсів і, звичайно, із національних версій світових популярних мотивів.

Підготувала Антоніна Костик



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!