Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1207 0
Львів'ян запрошують на святкові події, зокрема вікдриття різдвяної шопки, концерт фольклорного ансамблю та арт-вертеп. А також послухати лекцію від головного архітектора міста, оперу та побачити прем'єру вистави театру «Слово і голоС».

Понеділок, 23 грудня

Граматика міста. Лекція Антона Коломєйцева

Коли: 18:30-20:00;

Де: Центр Шептицького, вул. Стрийська, 29а;

Скільки: безкоштовно, реєстрація за посиланням.

Як і у мові, у кожному місті є свої правила, за якими окремі елементи та складові формують цілісне міське середовище. Яким чином вічні, на перший погляд, принципи формування та функціонування міст, трансформувались впродовж століть? Що на сьогодні відрізняє місто європейське від міста азійського та африканського? Які цінності щодо міського середовища майбутнього ми готові відстоювати та чого доречно уникати? Відповіді на всі ці питання шукатимемо на лекції «Граматика міста» у Центрі Шептицького УКУ.

Скрябін. Концерт до 30-річного ювілею гурту у Львові

Коли: 20:00;

Де: Львівська опера, пр. Свободи, 28;

Скільки: 290-1350 грн;

У цей вечір почуєте все улюблені пісні у виконанні гурту «Скрябін» і лідера групи «Юркеш» Юрка Юрченка. Вперше в супроводі симфонічного оркестру! Спеціальний відео і фоторяд на великому екрані, історії з життя і про життя нашого улюбленого Кузьми.

Вівторок, 24 грудня

White Christmas у Львові! Додатковий концерт

Коли: 17:00-22:00;

Де: Львівська філармонія, вул. Чайковського, 7;

Скільки: від 450 грн;

У виконанні оркестру «Leoband Orchestra» під керівництвом Миколи Орача і Олексія Баженова, солістів Павла Ільницького, Оксани Караїм, «Ladie’s Trio» та спеціально запрошеного гостя Народного артиста України Олега Лихача прозвучать всесвітньо відомі новорічні хіти Frank Sinatra «Let it snow», «Jingle Bells», «Santa Claus Is Coming To Town» та багато інших.

Відкриття Різдвяної шопки

Коли: 18:00-20:00;

Де: Львівська ратуша, пл. Ринок, 1

Скільки: безкоштовно.

О 19:00 на головній сцені біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької виступатиме Наталія Половинка разом із Львівським муніципальним театральним, художньо-дослідницьким та освітнім центром «Слово і голос». А уже о 19:30 буде можливість разом із родиною насолодитися сольним різдвяним концертом Павла Табакова «Мирне Різдво».

Середа, 25 грудня

Арт-вертеп у Потоцьких

Коли: 18:00-20:00;

Де: Львівська філармонія, вул. Чайковського, 7;

Скільки: детальніше за посиланням.

Від Різдва до Різдва. Концерт фольклорного ансамблю «Божичі»

Коли: 19:00-21:00;

Де: Львівський театр ляльок, пл. Данила Галицького, 1;

Скільки: 200 грн;

Анса́мбль украї́нського аутенти́чного спі́ву «Бо́жичі» — український музичний колектив, створений у різдвяні свята в місті Києві учасниками колядного гурту. Ансамбль відтворює справжню старовинну музику, яка ще збереглась у селах та хуторах України, але зникає з катастрофічною швидкістю.

Четвер, 26 грудня

Шопен. Кохання. Молодість

Коли: 19:00-21:00;

Де: Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8;

Скільки: від 80 грн;

Кому, як не Шопену, знати, що таке кохання. Вся його музика народжувалась якраз під впливом цього дивовижного почуття. Шопена можна назвати найромантичнішим композитором класичної музики. Його балади, ноктюрни, експромти, етюди, прелюдії, полонези, мазурки, вальси – шедеври елегантності, чуйності та вишуканості.

Корпоратив для Всіх w/ El Kravchuk

Коли: з 21:00;

Де: FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24;

Скільки: перші 50 квитків по 100 грн, інші – 350 грн;

Хто добре працював - той заслуговує хороший відпочинок, тому готуйтеся до Новорічного корпоративу із EL Кравчук, який повертається на сцену зі справжніми саундтреками нашого життя.

П’ятниця, 27 грудня

Опера «Богема»

Коли: 18:00-20:50.

Де: Львівська національна опера, пр. Свободи, 28;

Скільки: 80-1200 грн;

Опера на 4 дії. Лібрето Луїджі Ілліки та Джузеппе Джакози за романом Анрі Мюрже «Життя богеми». Виконують італійською мовою з українськими субтитрами.

Тихо без слів. Прем’єра

Коли: 19:00;

Де: Слово і голоС, вул. Городоцька, 38;

Скільки: 200 грн;

Нова вистава Театрального центру «Слово і голоС» збудована на одному із найулюбленіших жанрів української пісні. Це міський романс або шансон (фр. Chanson – «пісня», від латинського cantio, gen. cantionis) – це загалом будь-яка лірична французька пісня, як правило, поліфонічна та світська).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!