Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1578 0
Цього тижня у Львові покази Гічкока, резонансна прем'єра про Джорджа Буша і поговорять про стьоб львівського андеграунду.

Понеділок, 18 лютого

«Саботаж» А. Гічкока / лекція + показ

Коли: 19:00-20:50

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: квитки тільки в касах кінотеатру. .

Звичні зустрічі від кіноклубу Silentium на Театральній, 22. Тому спершу, за традицією, лекція від кіномена Станіслава Тарасенко, а потім – «Саботаж» Альфреда Гічкока 1936-го року.

Зустріч з Олександром Ройтбурдом

Коли: 19:00-22:00

Де: Дзиґа.

Зустріч з одеським художником, чию виставку Passe-Partout можна спостерігати зараз в мистецькому об’єднанні «Дзиґа». Зустріч з автором приурочили якраз до закриття виставки в галереї.

Презентація диску Софії Федини «А я живий»

Коли: 19:00-21:30

Де: Театр Марії Заньковецької.

Скільки: добровільні внески.

«18 лютого 2019 року. Цей день є мега важливим для мене – і символічно, що саме в цей день я презентуватиму мій 5-ий альбом "А я живий" присвячений захисникам України. Це мій благодійний волонтерський проект, моя своєрідна інвестиція у силу моєї держави, оскільки всі кошти отримані від реалізації будуть спрямовані на підтримку бійців на передовій та у госпіталі. Приходити запрошую у вишиванках чи одностроях», – написала на сторінці події Facebook особисто Софія Федина.

Вівторок, 19 лютого

Критичне мислення та медіакомпетентність

Коли: 10:00-13:00

Де: СЗШ №91, вулиця Варшавська, 58 .

Творча майстерня для освітян міста, а саме для заступників директорів з навчально-виховної роботи. Освітян навчатимуть обирати правильне джерело, шукати переконливу агументацію та не піддаватися фейковим новинам, що як ніколи важливо перед виборами.

 «Аліса». Прем'єра вистави

Коли: 13:00-15:00

Де: Перший театр на Гнатюка, 11.

Скільки: 30-55 гривень.

Режисерка Ірина Ципіна розглядає книгу Льюїса Керрола як подорож дівчини Аліси у світ власних фантазій в пошуках самої себе. Абсурд, який Аліса спостерігає у Дивокраї, - це абсурд безглуздих правил, які нав’язує нам суспільство. Як людині знайти себе у механізованому світі затісних та застарілих традицій? Аліса вирішує бути інакшою ніж усі і вирушає услід за Білим Кроликом, аби в кінці вигукнути «Я справжня!» та здобути право творити власний Всесвіт, за власними правилами.

Фокстрот (режисер Самуель Маоз, Ізраїль, 2017)

Коли: 18:30-20:20

Де: кав’ярня-галерея «Штука».

Скільки: 150 гривень.

Фільм дворічної давнини ізраїльського режисера Самуеля Маоза. Стрічка – звинувачення цивілізації, яка так і не забула мови війни. Це екзистенційне звинувачення людській схильності бачити у ближньому можливого ворога, а не потенційного друга, ставити релігійні чи етнічні атрибути вище за етичні та духовні.

Середа, 20 лютого

Відкриття виставки «Восток-Дім»

Коли: 18:00-21:00

Де: Територія Терору.

Проект представляє історії людей, які під час конфлікту на сході України залишились жити в прифронтовій смузі Донбасу. В цих історіях учасники проекту розповідають про свій дім і його значення в їх житті. Організатори хочуть інтегрувати історії очевидців конфлікту в культурну пам'ять українського суспільства та створити поле для багатопланового діалогу і обговорення складних питань, пов’язаних з нинішнім конфліктом.

Лекція Ярослава Грицака Beatlemania

Коли: 18:30-20:30

Де: Центр Шептицького.

Скільки: 150 гривень.

Історик Ярослав Грицак запрошує поговорити про Бітломанію. Він пропонує поглянути на неї, як на соціальне явище і обговорити всі переваги і проблеми культової ліверпульської четвірки.  

Live Piano Concert

Коли: 19:00-21:00

Де: Львівська національна філармонія.

Скільки: 200 гривень.

Піаніст-віртуоз Майкл Кауфман-Портніков зіграє у Львові музику Баха, Чапліна і Моцарта. Піаніст обіцяє концерт у стилі джаз-театру з елементами вінтажу. До речі, на концерт залишилося всього 50 квитків.

Четвер, 21 лютого

Мистецтво стьобу: львівський андеграунд 80-х

Коли: 16:30-19:00

Де: Гуманітарний факультет УКУ на Козельницькій, 2а, 205 аудиторія.

Лекція про львівський андеграунд та прихований зміст пісень творців 1980-х. Організатори задаються питанням, що це було: стьоб? Критика? Неформальна і нецензурна українська? Чи, можливо, щось значно більше?

Сінемате́ка 02: кіно-вечори лютого

Коли: 20:00-22:00

Де: Староєврейська 25-27.

Скільки: вхід вільний.

Львів’ян запрошують на перегляд фільму «Рок-н-ролл», французьку трагікомедію в оригіналі з українськими субтитрами. історія подружжя Маріон Котіяр і Гійома Кане, які грають самих себе — успішних французьких акторів. Раптово кар’єра Гійома йде на спад, поки Маріон купається у славі.

П’ятниця, 22 лютого

Виставка «The World of Icons»

Коли: 17:00-20:00

Де: Дзиґа.

Виставка безпредметного мистецтва від 30-ти митців одночасно. Це роботи художників США, Австралії, Європи та України. «The World of Icons» – це виставка-підсумок міжнародного проекту «Icons», що був організований мистецьким об’єднанням Kyiv Non Objective, та який відбувався протягом всього 2018-го року у виставковому просторі Музею М. Булгакова. Проект було задумано та реалізовано як серію експериментальних виставок, а сам простір музею став лабораторією для художніх практик митців із різних країн світу.

Наскрізною лінією проекту є поняття образу в мистецтві.

«Влада» А. МакКея + Лекція про Буша та Чейні

Коли: 18:40-21:10

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: продаж розпочнеться о 17:00, 20.02.

Номінований на «Оскара» фільм американського сценариста і режисера Адама МакКея «Влада» англійською називається «Vice». Це коротке і ємнісне слово означає «віце», «заступник», «друга особа в ієрархії». Проте це, звісно ж, іронія, оскільки головний герой фільму Дік Чейні, перебуваючи двічі упродовж 2001-2009 років на посаді віце-президента США, насправді виконував першопланову політичну роль поруч із слабким і схильним до маніпулювання президентом Джорджем Бушем-молодшим.

Більше – вже під час лекції від історика, журналіста і перекладача Андрія Павлишина.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!