Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2002 0
Цими вихідними львів'ян запрошують виставки просто неба, благодійний показ фільмів, екскурсії ведмежим притулком та історичним містом.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Травневий фест

Коли: 22-23 травня, з 11:00 по 21:00;

Де: Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького на вул. Болгарській, 4;

Скільки: безкоштовно.

Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького запрошує на Травневий фест. На відвідувачів очікує велике сімейне свято з:

  • атракціями 
  • майстер-класами для дітей та дорослих
  • вуличними музикантами
  • смачної їжею
  • ярмарком ексклюзивних виробів ручної роботи.

 

Благодійний показ фільмів Ореста Бачмаги

Коли: 23 травня, о 16:00;

Де: Центр міської історії, вул. Академіка Богомольця, 6/2;

Скільки: реєстрація за посиланням.

Кіноаматор, винахідник та митець Орест Бачмага з Винників потребує допомоги. Минулого тижня з ним трапилася пригода, і він отримав черепно-мозкову травму. Митець переніс операцію та перебуває у комі.

В неділю переглядатимуть такі фільми Ореста Бачмаги, як «Барви літа», «Все це поки ще існує», «Мої вихідні», «Пепе», «Невидимка», «Історія якої могло не бути», «Homo Sapiens», «Портрет». Допомогти митцю також можна коштами, які потрібні на лікування (реквізити: 5457 0822 2046 5244 (Олена Буйвідт).

Не просто музей просто неба

Коли: 21-23 травня;

Де: площа Ринок, 1;

Скільки: вхід вільний;

З нагоди 50-ліття від офіційної дати заснування Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького на площі Ринок відкриється виставка «Не просто музей просто неба». Вона присвячена історії музею.

Львів'ян та друзів Шевченківського гаю запросять придбати декоративні ґонтини (дерев'яні планки, з яких складається дах) з традиційними орнаментами та малюнками. Всі зібрані кошти будуть використані для відновлення споруд.

!FEST Weekend.Спорт

Коли: у суботу – 10:00-22:00, у неділю – 14:00-22:00

Де: FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24;

Скільки: вхід вільний.

У суботу розпочинають о 10:00. На території – гаражний розпродаж від Gorgany. На терасі о 13:00 будуть безкоштовні заняття з йоги для всіх охочих від KoraliLviv. Виступом наживо потішать дівчата із KVITKA project.

У неділю почнуть день з тренування просто неба, а ввечері дівчата з шоу-балету Mary Crew проведуть майстер клас для всіх охочих з диско-аеробіки. За музику відповідають Verona, Gooch Brown та T-One.

У суботу та неділю на території буде працювати аніматор та дитяча зона для наймолодших гостей вікенду. Окрім цього, будуть інші атракції: гігантська дженга, настільний футбол та садові шахи, та фудкорти, де можна буде набратися сил.

Забіг Runday у Стрийському парку

Коли: 22 травня, о 08:45;

Де: Стрийський парк у Львові;

Скільки: безкоштовно.

Активних львів'ян запрошують на суботні забіги Runday. До забігу можуть долучитися усі охочі. Він починається на території Стрийського парку зі сторони вул.Уласа Самчука, біля літніх столиків, далі тримається до повороту за кінотеатром Львів, потім в сторону виходу з парку, оббігаючи сірий будинок, не добігаючи до шлагбаума, далі вздовж ресторану «Супутник», дитячого майданчику «Рошен» та до входу з парку з боку вулиці Стрийської.

Екскурсії Свірзьким замком

Коли: субота та неділя, з 10:00 по 17:00;

Де: село Свірж Перемишлянського району на Львівщині (за 43 км від Львова);

Скільки: 100 грн, для студентів і пенсіонерів – 50 грн.

На Львівщині уперше за багато років для туристів відкрили Свірзький замок, однак відвідувачів пускатимуть лише у безпечні зони будівлі. 

Екскурсії проводитимуть щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 для груп до 20 осіб. Потрібна попередня реєстрація за телефоном +380 68 027 55 35. Вартість екскурсії – 100 гривень, для студентів і пенсіонерів – 50 грн. Для дітей до 12 років вхід у супроводі батьків безкоштовний. Членам спілки архітекторів, особам з інвалідністю, ветеранам бойових дій і АТО за пред'явлення посвідчення – вхід безкоштовний.

Екскурсія «Довкола костелу Матері Божої Остробрамської»

Коли: 23 травня, 12:30-15:00;

Де: Місце зустрічі – у смс-повідомленні зареєстрованим до 21:00 напередодні події.

Скільки: 170-200 грн; реєстрація та деталі – за посиланням.

Охочим пропонують прогулянку навколо визначної пам'ятки доби модернізму – костелу Матері Божої Остробрамської, тепер церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Зокрема, у межах екскурсії Тетяна Казанцева ознайомить із особливостями архітектури костелу та історією його спорудження. Також оглянуть та дізнаються історію вілли письменниці та акторки Габріели Запольської, відвідають дільницю колишньої фабрики братів Мундів, побачать їхні вироби у під'їздах кам'яниць навколишніх вулиць і прогуляються Личаківським парком, закладеним Арнольдом Рерінгом.

Екскурсії ведмежим притулком «Домажир»

Коли: з 21 травня, з 9:00 по 18:00;

Де: Ведмежий притулок «Домажир», с. Домажир за 15 км від Львова, вул. Ведмежий край, 1

Скільки: 350 грн, дітям віком до 7 років знижка 50%.

На терасі ведмежого будинку ви зможете поспостерігати за сніданком бурих, та послухати ранковий спів пташок. «Ведмежий притулок» – це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді, а й великий освітньо-відпочинковий простір. Ви маєте нагоду взяти участь у цікавих освітньо-розважальних подіях для дітей та дорослих, смачно поїсти у кави та весело провести час з друзями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!