Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує.

3276 0
Хоч на вулиці і не надто тепло, а погода за вікном викликає бажання залишитись вдома, Tvoemisto.tv допоможе отримати гарний настрій в останні вихідні березня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 26 березня, на 18:00 запрошує на оперу «Безумний день, або весілля Фігаро»

Комічна опера на 2 дії

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Опера В.-А. Моцарта «Весілля Фіґаро, або Безумний день» в оригінальній постановці народного артиста України В. Вовкуна , завдяки  своєрідності трактування, отримала дещо змінену назву.

Прапрем’єра  відбулася 1 травня 1786 р. у Відні. Твір написаний у стилі італійської комічної опери, тому сюжет багатий комічними зіткненнями, непорозуміннями, невпізнаваннями, переодяганнями.

Покоївка графині Розіни (Сюзанна) і камердинер графа (Фіґаро) готуються до весілля. Граф Альмавіва хитро пропонує молодим кімнату, яка буде зручною для нього, щоби скористатися правом першої ночі. Молоді розгадують його злий намір і будують плани, щоби перехитрити графа.

Вони мусять подолати ще й інші перешкоди, що їх завдають різні персонажі, зокрема графська  ключниця  Марцеліна та її старий колишній коханий – доктор Бартоло.

Врешті-решт ці й інші труднощі подолано. Безумний день проминув, і весілля Фіґаро з Сюзанною щасливо здійснюється.

Вартість квитків: 50-300 грн.

 

В неділю 26 березня, о 18:00 на прем’єру комедії Міро Гаврана «Чоловік Моєї Дружини» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Постановкою цієї п’єси театр імені Марії Заньковецької звертається до сучасної хорватської драматургії що є помітним явищем його репертуарної афіші. Міро Гавран, відомий та улюблений автор, у творчості часто звертається до теми стосунків між чоловіком і жінкою, у комедії «Чоловік моєї дружини» зосереджується на відносинах сімейних, розмірковує про звикання, пристосування, страхи, які супроводжують шлюбне життя, а також відшукує пульс важливого для спільного існування почуття - любові, яке за щоденною рутиною може навіть не намацувалися.

Професія провідниці вимагає від Драгіци жити за чітким графіком руху поїздів міжміського сполучення, частих довгих відряджень, що надають її сімейному існуванню барв постійних зустрічей та прощань. Такі міграції жінки зводять в одній кімнаті двох чоловіків, схожих і не схожих одночасно, які ніби доповнюють одне одного, хоча бачаться вперше. Жаркець хороший батько, любить прибирати дім та створювати затишок, Креше – чудовий кухар й пристрасний коханець. Ідеал чоловіка, поділений на двоє. Можливо, єдиний варіант для розумної жінки аби жити у гармонії.

Тривалість: 1 година 30 хвилин

Камерна сцена

 

25 березня, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть п'єсу «Іфігенія в Авліді».

Вперше в Україні постановка «Іфігенія в Авліді» Евріпіда. Герої давньогрецької міфології оживуть в сучасному, цікавому, мистецькому, експериментальному трактуванні. Питання, які були актуальні 5 тисяч років тому – актуальні і сьогодні. Так, є ще щось, що змінює людину і навколишній світ. Евріпід – планета, яка може розчавити, або возвисити.

Антична трагедія Евріпіда, адаптація театру «Воскресіння». Прем’єра – 4 березня 2016 року.

Вартість квитків: 100 грн

 

25 березня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє виставу «Амнезія, або Маленькі подружні злочини»

Подружні стосунки мусять мати в собі елемент театральності, інакше їм надто швидко загрожує «виснаження почуттів», – приблизно так формулює свою тезу міцного шлюбу знаменитий французький драматург Ерік-Емануель Шмітт. Тексти Е.-Е. Шмітта відзначаються особливим розумінням суті театральності, у якій відсутнє все надмірне, бутафорське, розраховане на дешевий сміховий або мелодраматичний ефект. Глибокий психологізм стосунків та персонажів, показаний автором через, на перший погляд, не важливі, звичні побутові дрібниці, захоплює глядача з перших хвилин дійства і тримає в напрузі до самого завершення довгої вистави, адже кожен наступний момент готує несподіванки і кардинальні зміни у стосунках героїв, розвитку сюжету і навіть оформленні сценічного простору.

Тривалість вистави:2 години 30 хвилин, з антрактом.

Вартість квитків: 80-100 грн

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 25 березня , о 12:00 та о 15:00 запрошує на музичну виставу  «Лялька Реґґеді Енн».

Головною героїнею вистави «Лялька Реґґеді Енн», поставленої за п'єсою Вільяма Гібсона «Ганчір’яна лялька», є маловідомий для нас, але знаковий для дитячої американської культури персонаж Реґґеді Енн (Raggedy Ann) – простенька лялька, вигадана і намальована письменником Джоном Ґруелом, котра стала настільки популярною, що навіть внесена до «Залу слави іграшок Америки».

У нашій історії ляльку створює тато важкохворої дівчинки, котра відчуває себе безпомічною перед хворобою і перед самотністю у сім’ї – в погоні за «легким життям» її покинула мама (хоча чи можна назвати життя, позбавлене сенсу і близьких людей – легким? Та й чи життя це взагалі?). Проте ляльки, подаровані з любов'ю (якщо «дати їм серце»), можуть оживати (нехай навіть тільки в дитячій фантазії – але це теж страшенно важливо!) і допомогти у химерній мандрівці відшукати чи хоча б зрозуміти втрачене (домашніх улюбленців, маму, здоров’я, певність, радість, надію), а найголовніше – подолати ті страхи, які здаються всім нам нездоланними.

Вистава розрахована на дітей віком від 9 до 12 років та для сімейного перегляду. Прохання не брати з собою молодших дітей, які бояться темряви і страшних персонажів

Тривалість: 1 година 50 хвилин.

Вартість: 16 - 30 грн.

 

25 березня, о 12:00 та о 14:00 Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) ставитиме виставу для дітей та їхніх батьків «Коза-дереза»

Історія про витівки дуже вередливої та примхливої Кози, яка оселилася в одній родині та живе наче бояриня. Але, замість вдячності, робить всякі неприємності та ще й налаштовує свого господаря проти всіх членів сім’ї. Зрештою, всі підступи Кози-вередухи грають з нею злий жарт і, звичайно, у котрий раз, добро перемагає зло.

Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) 25 березня, о 12:00 та о 14:00 запрошує на виставу для дітей «Мій золотий синочок»

Вистава розповідає про незвичайну річ: сила духовного тепла може бути така велика, що навіть вовк перестає бути диким звіром. Це диво стається завдяки маленькому золотому курчаткові.

Режисер-постановник Олег Новохацький та художник Олена Городецька не прагнули створити на сцені надзвичайні ефекти – добре розуміючи специфіку дитячого сприйняття, вони знайшли цікаві форми ляльок, сценічного оформлення, необхідний темпоритм і довірливу інтонацію оповіді.

За п’єсою В.Орлова, у перекладі О.Січовика, музика В.Полянського. Для дітей віком від 3-х років

Тривалість: 45 хвилин.

Вартість квитків: 35 грн.

 

Музика

25 березня о 18:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) відбудеться прем'єрне виконання «Страстей за Матвієм» Й. С. Баха.

Пасіон є музичним втіленням глав 26 і 27 Євангелія від Матвія. Євангеліст (тенор) співає від імені Св. Матвія, в той час як бас промовляє слова самого Христа. У різних епізодах твору з'являються й інші дійові особи (Юда, Понтій Пилат і його дружина, свідки, первосвященики та інші), а слова «збірних» осіб (учні, натовп) виголошує хор. Пасіон ділиться на дві частини: перша описує події від змови первосвящеників до Таємної Вечері і страждання в Гефсиманії; друга розпочинається судом над Ісусом і завершується розп'яттям Христа і його похованням.

Окрім власне тексту Євангелія Пасіон містить також ще кілька текстових пластів: це хорали, які «огортають» біблійний текст філософсько-споглядальною аурою, а також арії, завдяки яким Бах додає Пасіону індивідуально-емоційного забарвлення.

Пасіон за Матвієм є одним з найбільших творів Баха і триває близько 3 годин. Цей твір – величне музичне дійство, сповнене глибокого символізму і народжене генієм.

Вартість квитків: 90- 200 грн.

 

26 березня, о 18:00 Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1) пропонує насолодитися святковим концертом до Міжнародного дня театру.

Оркестр театру імені Марії Заньковецької під керівництвом заслуженого артиста України Богдана Мочурада є знаним й улюбленим музичним колективом багатьох львів’ян й гостей міста. Він є автором п’ятьох компакт-дисків, численних програм, а також незмінним музичним голосом у виставах Заньківчан.

Спеціально з нагоди Міжнародного дня театру Оркестр готує нову програму, у якій актори театру у свій святковий день продемонструють публіці багатогранність своїх дарувань – вийдуть на сцену не лише як драматичні актори, але й професійні співаки найвищого рівня. Серед артистів: Наталія Ласова, Надія Шепетюк, Роман Біль, Валентина Мацялко, Ярослав Мука, Наталія Поліщук, Альбіна Сотникова, Ірина Швайківська, Олександра Люта, Олександр Норчук, Дмитро Каршневич, Олександра Бонковська, Наталія Боймук, Галина Далявська, Мирослава Солук, Лідія Остринська, Людмила Нікончук, Василь Коржук, Назарій Московець, Роман Гавриш. Під час концерту виконуватимуться українські та світові шлягери.

Тривалість: 2 години

Вартість квитків: 50- 150 грн.

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 25 березня, о 20:00 відбудеться ЛайкаФест

Добірна лайка, шансон та хтивий гумор від правильних українських гуртів знімуть з вас вроки і залишки зимового стресу. Во ім’я податкової, неврожайності та пішого переходу на Шегині. Учасники: Хамерман Знищує Віруси, Пирятин Гурт, Злые Морозы.

Вартість квитків: 150 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні

25 березня, субота

15:00 «Рибки» (мультфільм)

17:00  «Лев» (Гарт Девіс, Австралія, 2016, пригодницька мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами

19:00 «Провини наші»  (Адам Сміт, Великобританія, 2016, кримінальна драма)

21:00 «Українська Нова Хвиля» альманах нових українських короткометражних фільмів

 

26 березня Неділя  

 

13:30 «Рибки» (мультфільм)

15:00 «Рибки» (мультфільм)

17:00  Ретро-сеанс: «Зіта і Гіта» (Рамеш Сіппі, Індія, 1972)

19:30 «Українська Нова Хвиля» альманах нових українських короткометражних фільмів

21:00 «Провини наші»  (Адам Сміт, Великобританія, 2016, кримінальна драма)

Квитки можна придбати у касі кінотеатру

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Бебі Бос».

Багатьом відомо, як це – коли в родині з'являється молодший брат або сестра. Всю свою увагу і любов батьки приділяють крихітному карапузові, що не замовкає ні на мить. Коли маленький брат з'явився у семирічного Тіма, дива не сталося. Як зачаровані, тато і мама виконували всі забаганки крикливого немовляти. Намагаючись повернути увагу батьків, Тім дізнається, що існує таємна змова. Спеціальні агенти роблять все, щоб дестабілізувати баланс любові в світі. Тепер наш герой просто зобов'язаний зробити все від нього залежне, щоб врятувати дорослих від страшної загрози і повернути в родину баланс миру та любові.

В основу сюжету анімаційного фільму «Бебі Бос» лягла однойменна книга Марли Фрейз, що вийшла в 2010 році. Американська письменниця пише історії для дітей і самостійно ілюструє їх. Режисер мультфільму – Том Макграт, який зняв три частини «Мадагаскару» і «Мегамозок». Про роботу над мультфільмом почали говорити в 2014 році.

Час сеансів у суботу: 3D (20:00); 2D (10:00 12:00 14:00), та у неділю: 3D (18:00; 20:00); 2D (10:00; 12:00; 14:00).

Вартість квитків: 85-150 грн.

Виставки

З 14 березня по 2 квітня у Мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) відбувається виставка Рути й Інокентія Коршунових «Діатонічний сад».

Яку назву обрати для складної серії, що поєднує різних персонажів – доповнень одне одного, кожного глядача, самих художників? Діатоніка складає основу ладового мислення в народній і професійній європейській музиці. Прикметник «діатонічний» має давньогрецьке походження. Це складний музичний термін, що означає перевагу широких інтервалів. Слово також буквально означає перехід від тону до тону, що можна з легкістю застосувати до розуміння складних художніх структур, а не лише світу звуків. У «Саді» ж це – спроба роздивитися півтони й відтінки в тілі єдиної музики долі й у трактуванні життя персонажів.

З 15 по 27 березня у Галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) триває арт-проект «Поверхня, форма, відтінки».

Вимога сьогодення диктує нової образності й символіки, нових засобів виразності і формотворення, що є відповідними сучасному художньому текстилю в Україні. Особливо актуальною стає можливість мистців хвилювати і захоплювати підвладними їм засобами, які належать саме до мистецьких: поверхня, форма, колір (відтінки).

Мета кураторського проекту «Поверхня, форма, відтінки» – створення полі структур, фактурні якості яких підкреслюють необмежені варіації художнього твору – а це різноманітні фактури текстильної поверхні, неочікувані поєднання різних матеріалів, площинне та об’ємне вирішення текстильних форм, ахроматичне та поліхромне звучання.

Інші активності

Простір актуальної культури LEMinarium  приготував кілька цікавих подій у двох програмах, які дозволять провести час на вихідних цікаво та корисно

Артистична програма

25 березня,  Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Акад. Богомольця, 6).

17:00 - лекція Яніни Пруденко  «Радянська медіаархеологія. Кібернетичне я» // лекція

18:00 - розмова Штефана Дьопнера [de] [si] «Роботичне»

26 березня,  галерея Дзиґа, проект Соціалка, (вул. Вірменська, 35).

18:00 - роботичний перфоманс Штефана Дьопнера [de] [si] «DrillBot - Robot Partner 3.0»

Освітня програма

25 березня,  Перша Львівська Медіатека (вул. Мулярська 2а).

16:30 - майстер-клас від ГО «17» «Львів з висоти пташиного польоту» (картографування міських об’єктів за допомогою квадрокоптера).

17:30 - зустріч з командою ELEKS та випробування доповненої реальності

«Доповнена реальність: як технології розширюють наше світосприйняття?».

 

 

25-26 березня, на базі спортивного більярдного клубу «Zovex» (вул. Патона, 37 (ТЦ «Сріблястий», 2-й поверх)) пройде чемпіонат Львівської області з більярдного спорту «комбінована піраміда». Організаторами змагань є Федерація більярдного спорту України та Федерація більярдного спорту Львівської області спільно з мережею спортивно-більярдних клубів «Zovex».

Один з найрейтинговіших турнірів цьогоріч збере кращих більярдистів Львова та області, які позмагаються за звання чемпіона комбінованої піраміди. Загалом у яскравому спортивному дійстві візьмуть  участь близько 50 учасників.

Програма змагань:

25.03.2017 

9.30-10.00 – реєстрація учасників

10.30 – жеребкування

11.00 – початок змагань, попередні ігри у групах (кваліфікація)

26.03.2017 

11.00 – попередні ігри у групах (кваліфікація) - продовження

16.00 – стадія плей-офф (орієнтовний час)

27.03.2017

11.00 – стадія плей-офф – продовження

16.00 – фінал (орієнтовний час).

Після завершення фіналу відбудеться урочисте закриття турніру, на якому переможцям та призерам вручатимуть кубок, грамоти та медалі.

Вхід для глядачів безкоштовний.

Контакти: офіційна сторінка турніру: http://www.llb.su/t/2708980, сайт Федерації більярдного спорту Львівської області: http://billiard.lviv.ua/ офіційна сторінка на Facebook: https://www.facebook.com/billiard.lviv. Віце-президент ФБСЛо: Олександр Білевич, тел.: (067) 674 09 88.

 

Громадська організація «Граніт» та майстерня ігрофікації «EduGames» за підтримки психологічної служби ЛНУ ім. І. Франка та Львівської міської ради організовує гру-тренінг для львів’ян.

За словами організаторів, суть гри – врятувати планету від загрози. Ініціатори гарантують повну творчу свободу, широкий вибір ролей і фактично «розв’язані» руки. Як зазначає прес-служба ГО «Граніт», кожен учасник гри комунікуватиме з усіма іншими учасниками, отримає позитивні емоції та заводить нові знайомства.

Початок гри – 25 березня о 10:00 у науковій бібліотеці ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5) та великому сесійному залі Львівської міської ради (пл. Ринок, 1). Щоб зіграти, необхідно зареєструватися.

За детальнішою інформацією звертайтеся за телефонами: (068) 478 33 31, (067) 277 09 28.

Година Землі у Львові

У суботу, 25 березня, світ відзначає Годину Землі. Львів’янам пропонують долучитися до кількох акцій, щоб показати свою турботу про природу.

Вимкни світло в будинку

З 20:30 до 21:30 год львів’ян просять вимкнуть світло у домі та менше використовувати побутову техніку.

Пост у facebook про підтримку еко-цінностей

За активність учасники отримають подарунки від WWF International та ЛМР.
Щоб їх отримати, необхідно здійснити кілька простих дій

·        зробити пост-текст / пост-фотографію / пост-відео у власному профілі, змістом якого буде підтримка цінностей, що пропагуються дбайливим ставленням до навколишнього середовища:

·        зафіксувати дію «до» та «після»: наприклад, сортування сміття (вдома ще не сортоване, після – сортоване в смітнику), висадження рослин, вимкнення світла на годину, поїздка велосипедом замість автомобіля тощо. Запостити відео, щоб люди розуміли, про що йдеться:

·        «промаркувати» участь в акції - використання спеціальних хеш-тегів (#годиназемлі  #годиназемлі2017  #wakeupearth).

Як повідомили у департаменті розвитку ЛМР, шестеро переможців отримають брендовану продукцію від Lviv Travel та WWF International (через генератор вибору випадкових ID). Також троє людей отримають екосумку, ще троє – чашку. Підсумки підведуть у неділю, 26 березня; забрати подарунки можна буде з 27 березня у львівській Ратуші в 414 кабінеті (управління ІТ Львівської міської ради).

«Вечеря при свічках» у центральних закладах міста

У закладах харчування, що знаходяться в межах пл. Ринок та суміжних вулицях, проведуть акцію «Вечеря при свічках», що передбачає вимкнення світла в зазначений період в залах прийому відвідувачів. У якості бонусу відвідувачам в цю годину видавати тематичні наліпки від WWF. У департаменті розвитку ЛМР зазначили, що ініціативу вже підтримали заклади Kumpel` Group, Lokal.

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!