Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4135 0
Театральні прем’єри, Ніч енергетики, дитячий мистецький фестиваль чи День всесвітнього в’язання на публіці ‒ Tvoemisto.tv допоможе обрати подію, що буде цікавою саме для вас.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 10 червня, на 18:00 запрошує на оперу «Аїда»

Опера на 4 дії

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

У палац фараона в Мемфіс прийшла звістка про навалу ефіопів. Начальник урядової охорони Радамес мріє про славу полководця. Як винагороду за перемогу він попросить звільнення своєї коханої Аїди, полонянки фараона. Його мрії перериває Амнеріс, яка давно закохана в Радамеса. Вона здогадується про його любов до рабині. Постійний неспокій Аїди підсилює підозріння Амнеріс.

Фараон урочисто повідомляє волю богів: єгипетські війська поведе Радамес; всі благословляють його на бит­ву. Аїда в тривозі, у її душі розгоряється тяжка боротьба між любов’ю до Радамеса і страхом за батька – вождя ефіопів Амонасро. Вона молить богів послати їй смерть. В храмі відбувається урочистий обряд посвячення Радамеса. Жерці просять богів послати перемогу Єгипту. Верховний жрець вручає Радамесові освячений меч.

Вартість квитків: 50-400 грн.

 

А у суботу та неділю Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

10 червня

Субота (15:00; 16:00)

1. Дж.Б.Перголезі – арія Серпіни з опери «Служниця-Пані»

2. В.А.Моцарт – рiano Sonata D-dur K.311 (1 частина)

3. В.А.Моцарт – арія Сюзанни з опери «Весілля Фігаро»

4. В.А.Моцарт – концертна арія «Un moto di gioia»

Антоніна Лісогорська, лауреат міжнародних конкурсів – сопрано

Меланія Макаревич, лауреат міжнародного конкурсу – фортепіано

11 червня

Неділя (15:00; 16:00)

1. Дж.Б.Перголезі – арія Серпіни з опери «Служниця-Пані»

2. В.А.Моцарт – рiano Sonata D-dur K.311 (1 частина)

3. В.А.Моцарт – арія Сюзанни з опери «Весілля Фігаро»

4. В.А.Моцарт – концертна арія «Un moto di gioia»

Антоніна Лісогорська, лауреат міжнародних конкурсів – сопрано

Меланія Макаревич, лауреат міжнародного конкурсу – фортепіано

Вартість квитків: 100 грн.

 

В суботу та неділю, 10-11 червня о 18:00 на комедію за Гоголем «Ревізор» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Переклад з російської Остапа Вишні

За 180 років сценічного життя класичний твір Миколи Гоголя «Ревізор» пережив величезну кількість прочитань та інтерпретацій у різних куточках світу. В театрі імені Марії Заньковецької до п’єси звертались лише раз – у 1922 році, коли театр перебував ще у місті свого заснування Києві, поставив виставу один з корифеїв заньківчан Олександр Корольчук.

Який він – Хлестаков нашого часу, що своєю появою розбурхує вади сонного містечка та демонструє різні прояви слабкості людської істоти? Діапазон можливої його яви величезний – шахрай, дурник, мудрець, мисливець, здобич, пророк і, навіть, месія… Режисер вистави Вадим Сікорський обранням на роль Хлестакова Юрія Хвостенка, актора експресивного та, одночасно, ліричного темпераменту, задає певний тон постановці. Адже Хлестаков може бути і персонажем стихійної природи, який пристрасно вживається у кожного разу нову, щойно придуману ним небилицю, заманюючи у вир гри глядача.

Тривалість: 2 години, 30 хвилин

Вартість квитків: 50-150 грн.

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 11 червня, о 15:00 запрошує на музичне шоу для дітей та дорослих на 2 дії  «Троє поросят».

Добре відомі усім персонажі казки про трьох братиків-поросяток потрапляють у сучасний світ, знайомий і впізнаваний для нинішнього глядача.

Режисер-постановник вистави заслужена артистка України Ольга Гапа також є автором літературного матеріалу, в якому закладені класичні акценти добра і щирості, взаємодопомоги. Усе це вирішується через цікаву і захоплюючу форму гри.

Вистава вирішена у жанрі музичного шоу і залишає незабутнє враження як у дітей, так і у їхніх батьків.

Вистава розрахована на дітей молодшого шкільного віку.

Тривалість: 1 година, 40 хвилин

Музика

10 червня о 18:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) відбудеться концерт «Музика літа. Орган, флейта і сопрано»

Літо вже настало! Пора його відчути у музиці. Це можливо за допомогою чудових композиторів: Ф.Шуберта, Е.Гріга, П.Чайковського, Ф.Шопена та ін..

На духовому органі майстерно гратиме органістка Надія Величко.

Окрім органу на концерті Ви почуєте надзвичайну флейту солістки Юлії Богданової, а ще й нерукотворний інструмент – голос-сопрано з. а. України Ірини Маковецької.

Вартість квитків: 40 грн.

 

А 11 червня о 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме джазовий проект «Імпровізації».

Це авторський проект – музичний прорив в джазовій культурі, що відкрив 6-й Міжнародний фестиваль Alfa Jazz Fest 2016 у Львові, визнаний британським виданням «The Guardian» одним з найкращих джазових фестивалів Європи 2016 р.

Ларрі Епплбаум – всесвітньо відомий джазовий критик, розповідаючи про свої враження від виступу, наголосив, що «великою несподіванкою в цьому році на фестивалі для нього став виступ тріо Вадима Неселовського», окресливши таким чином професійний симбіоз людей, закоханих у джаз – соліста, оркестр та дириґента.

Вартість квитків: 80- 150 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Підводна ера».

Вже сто років минуло відтоді, як люди покинули Землю. Тепер вся планета затоплена водою, і її повноправними господарями стали всілякі мешканці океанів і морів. Головний герой мультфільму – маленький глибоководний восьминіг Діп. Живе він в затишному куточку океану, де панує спокій і порядок. Але йому ніколи не сидиться на місці. Так вийшло, що після чергових його експериментів всі близькі йому істоти опинилися в небезпеці. Щоб їх врятувати, Діп разом з двома своїми найкращими друзями повинен розшукати кита, який живе на місці колишнього мегаполісу. Дорогою вони зустрінуть нових друзів і навчаться долати всілякі перешкоди, перед якими відступати не можна.

Мультфільм є спільною роботою мультиплікаторів з США, Іспанії та Бельгії. Працюючи над характерами героїв, автори врахували особливості поведінки підводних мешканців, показаних в мультфільмі. Так що він вийшов не просто видовищним і цікавим, але і пізнавальним.

Час сеансів у суботу та неділю: 3D (13:00; 17:05)

Вартість квитків: 55-115 грн.

 

Цими вихідними в Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартував проект «Кіно в парку з KredoBank». Щовихідних львів’яни матимуть змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві.

Початок фільмів запланований орієнтовано на 21:30. Вхід на події безкоштовний.

У суботу, 10 червня запрошують поринути в історію та переглянути один із кращих історичних фільмів «Хоробре серце» ‒ стрічку що розповідає про боротьбу Шотландії за незалежність, стрічку, що розповідає історію легендарного національного шотландського героя Вільяма Воллеса, якого чудово зіграв Мел Гібсон.

У неділю ж, 11 червня пропонують подивитися стрічку, яка перемогла у глядацькому голосуванні ‒  романтичну комедію «Щоденник Бріджит Джонс», що й не дивно, адже фільм такого жанру сподобається всім, незалежно від вікової категорії. Приходьте за позитивом!

Виставки

З 10 травня по 12 червня  у Національному музеї у Львові імені Андрея  Шептицького (гол. будівля, просп. Свободи 20) відбуватиметься виставка Павла Макова «Фонтан».

У виставковому проекті Павла Макова «Фонтан» важливу роль відіграють цифри. Переважно чотиризначні, що позначають роки, і ті, що діляться на два.

У 1917-му, сто років тому, відбулася мистецька «революція 17-го року» – ховаючись під псевдонімом Річарда Матта, Марсель Дюшан представив свій «Фонтан» на виставці «Суспільства незалежних художників» у Нью-Йорку. Від реді-мейду залишилися лише фотографія і пізні авторські репліки.

У 1995-му Павло Маков створив «Фонтан виснаження» – символ життєдайності у великому циклі UtopiA. Вперше його образ виник на малюнку «Збір соку», який увійшов до авторської книги «Книга води» (1994) і за словами художника «…з'явився сам собою, майже без моєї участі і визначив подальший розвиток подій на багато років». За структурою він відповідав анатомії людини і харківським рікам у тому місці, де Харків впадає у Лопань. Надалі образ був розвинений у кількох роботах під назвою «Місце. Фонтани» (1995), такими собі мапами водопостачальних споруд Харкова, жодна з яких тоді не працювала. Врешті-решт, «Фонтан виснаження» отримав матеріальне втілення у бронзі та неодноразово ставав частиною ландшафтів на роботах різних серій.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Фестивалі

З до 11 червня Львів зануриться у музичну атмосферу, яку принесе XXXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Довга історія, зіркові гості фестивалю та атмосфера старовинного Львова вже 36 років приваблюють поціновувачів музичного мистецтва.

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Програма

10.06. субота, 18:00

Концертний зал імені С. Людкевича

Ювілейний вечір

Олег Криса – скрипка (UA – USA)

Академічний симфонічний оркестр львівської філармонії

Тарас Криса – дириґент

Р. Шуман – Фінал тв. 52
В.А. Моцарт – Концерт для скрипки з оркестром №3 Соль мажор
Б. Сметана – Симфонічна поема «Вишеград» із циклу «Моя батьківщина»
Є. Станкович – «Питання без відповіді...», Концерт №5 для скрипки з оркестром.
(2017, прем’єра) Присвячується Олегові Крисі з нагоди його ювілею
Симфонічний оркестр, це особливий «інструмент», який здатен промовляти як до великої кількості людей так і до серця кожного. Великий розмах почуттів та думок в ньому поєднується з тонкими, камерними емоціями.

Поряд із визнаною світовою класикою, цього вечора ми зможемо почути прем'єру  п’ятого скрипкового концерту визначного українського композитора Євгена Станковича, який написаний спеціально з нагоди ювілею відомого скрипаля Олега Криси.

11.06. неділя, 18:00

Концертний зал імені С. Людкевича

Закриття фестивалю

«Музика свободи»
Джаз Імпровізація Вадима Неселовського

Лаура Марті – вокал

Вадим Неселовський – фортепіано

Наталя Пономарчук – дириґентка

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»

(Художній керівник – М. Скорик)

Всеукраїнський проект «Імпровізація» об’єднав вільних духом людей, захоплених джазом!

Це авторський проект – музичний прорив в джазовій культурі, що відкрив 6-й Міжнародний фестиваль Alfa Jazz Fest 2016 у Львові, визнаний британським виданням «The Guardian» одним з найкращих джазових фестивалів Європи 2016 р.

Ларрі Епплбаум – всесвітньо відомий джазовий критик, розповідаючи про свої враження від виступу, наголосив, що «великою несподіванкою в цьому році на фестивалі для нього став виступ тріо Вадима Неселовського», окресливши таким чином професійний симбіоз людей, закоханих у джаз – соліста, оркестр та дириґента.

 

З 11 по 18 червня у Львові триватиме XV Фестиваль давньої музики. Люстро Львова: мультикультурність міста очима музикантів.

Неділя 11 червня (20:00)

Церква Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) (пл. Музейна, 1)

Концерт-відкриття

Дітріх Букстегуде

Membra Jesu Nostri

Барокова капела студентів ЛНМА ім. М. Лисенка

Керівники: Анна Іванюшенко (оркестр), Людмила Капустіна (хор)

Богдан Швед, диригент (Україна-Швейцарія)

 

Дитячі клуби Львова запрошують усіх охочих 11 червня з 14:00 до 17:00 на Мистецький фестиваль «Сонячна Країна Л…» в Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Програма

14:00 - 15:00 – Святковий дитячий концерт

15:00 - 15:30 – Нагородження переможців конкурсу малюнка

15:30 - 16:00 – «Teacher’s BOOM»

16:00 - 17:00 – «Солодкі розваги» (пікнік для дітей)

У програмі: майстер-класи з паперопластики, орігамі, глини, фетру, квілінгу, декупажу, фейс-арту.

Контактна особа – директорка дитячих клубів Личаківського району Оксана Серафин, тел. 254- 62-63.

Просто неба

На центральній площі ТВК «Південний» (м. Львів) 10 червня 2017р. о 12:00  почнеться святкування «Світового дня в'язання на публіці»

Програма заходу:

12:00 – початок - збираємось, знайомимось, в'яжемо, фотографуємося.

13:00 – експрес лотерея від Аґрафки серед учасників заходу.

14:00 – продовжуємо наш захід спілкуванням та в'язанням.

Приходьте, приносьте своє в'язання з собою, щоб познайомитись, обмінятися досвідом, завести нових друзів-однодумців та сфотографуватися.

Самоосвіта і тренінги

З 21:00 10 червня по 6:00 годину ранку 11 червня відбутиметься Ніч енергетики. Провідні експерти енергетичної галузі країни та успішні представники бізнесу проведуть 9-годинний нон-стоп із лекцій, на яких розповідатимуть про нові технології у електроенергетиці, дадуть прикладні поради із використання та примноження знань та навичок для побудови кар'єри у цій галузі, а також розкажуть, як креативні ідеї із розвитку електроенергетики можна втілити у реальні проекти.

За результатами попереднього анкетування для участі у проекті у Львові будуть відібрані 200 учасників: студентів, випускників вишів, аспірантів, молодих вчених та винахідників у наступних напрямках:

- енергетика (електроенергетика, в тому числі, й «зелена енергетика»);

- IT-технології та телекомунікації;

- менеджмент та економіка;

- міжнародні відносини;

- екологія та охорона довкілля;

- право;

- PR та комунікації.

Найбільш мотиованим та талановитим учасникам буде запропонована участь у наступному етапі проекту ‒ SoftSkillsSchool у Львові. Це дводенна школа, де учасники набудуть таких практичних навичок, як робота у команді, менеджмент проектів, побудова ефективних внутрішніх та зовнішніх комунікацій, пошук та аналіз інформації, а також відпрацювання та ухвалення рішень. 

Заресєструватися можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQRz8b5EVHqtWxCPq0pMzJ2-9WXrJbVmUwOjE8JtAnhJga4Q/viewform?c=0&w=1


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!