Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3750 0
Театральні прем’єри, концерт «Океану Ельзи», Lviv Yoga Day, екосвято, вечірка у ботсаду чи День тата у парку ‒ Tvoemisto.tv допоможе обрати події, що будуть цікавими саме для вас.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 18 червня, на 12:00 запрошує на балет «Білосніжка та семеро гномів»

Балет на 2 дії

Лібрето І. Храмова за мотивами казки братів Грімм

В одній далекій країні жили король і королева. Народилася в них донечка. Губки червоні, волосся чорне, білолиця, як сніг. То й назвали її Білосніжкою. Коли королева померла, король одружився вдруге – з гарною, але злою У найтемнішій кімнаті, в якій знаходилася свита недоброї Королеви – улесливі коти, вона ховала чарівне дзеркало і часто, дивлячись на своє відображення, наказувала: «Покажи чимскоріше, хто наймиліший  і найкрасивіший?». «Ви, Королево» – відповідало дзеркало.

Минули роки. Білосніжка стала прекрасною юною Принцесою. Її врода викликала велику заздрість у Королеви-мачухи.

Вартість квитків: 40-150 грн.

 

А у суботу та неділю Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

17 червня (субота) 15:00; 16:00

1. Г.Ф.Гендель – З дев’яти німецьких пісень Neuen Deutsche Arien 6-та і 7-ма: 6. Singe, Seele, Gott zum Preise; 7. Die ihr aus dunklen Gruften den eitlen Mammon grabt

 

2. Й.С.Бах – «Alleluia» з кантати 51 «Jauchzet Gott in allen Landen»

3. Й.С.Бах – «Heute noch, Lieber Vater, tut es doch!» з «Кавової кантати»

4. Г.Ф.Гендель – «How beautiful are the feet» арія з ораторії «Месія»

Соломія Матушевська – сопрано

Роман Марченко – фортепіано

 

18 червня (неділя) 15:00; 16:00

1. Бортнянський – увертюра з опери «Алкід»

2. В.А.Моцарт – Дивертисмент Ре-мажор

3. Фр.Шуберт – «Музичний момент» №3 ор.94

4. С.Джоплін «Регтайм»

Виконує  квартет «Capriccio»

Вартість квитків: 100 грн.

 

В суботу 17 червня о 18:00 на комедію без антракту Міро Гаврана «Чоловік моєї дружини» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Професія провідниці вимагає від Драгіци жити за чітким графіком руху поїздів міжміського сполучення, частих довгих відряджень, що надають її сімейному існуванню барв постійних зустрічей та прощань. Такі міграції жінки зводять в одній кімнаті двох чоловіків, схожих і не схожих одночасно, які ніби доповнюють одне одного, хоча бачаться вперше. Жаркець хороший батько, любить прибирати дім та створювати затишок, Креше – чудовий кухар й пристрасний коханець. Ідеал чоловіка, поділений на двоє. Можливо, єдиний варіант для розумної жінки аби жити у гармонії.

Тривалість: 1 година, 30 хвилин

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 18 червня, о 12:00 запрошує допотопно-сучасну історію на дві дії Уриха Губа  «О восьмій вечора на Ковчезі».

Переклад українською Христини Назаркевич

Вірші Віктора Неборака

О восьмій вечора на Ковчезі – так домовився голуб з двома пінгвінами, бо вони потрапили до тих обраних, яким дозволено увійти до Ноєвого ковчегу. Через це обоє опинились перед великою проблемою, бо не можуть залишити напризволяще свого товариша, третього пінгвіна. Та зрештою рятівна ідея таки спадає їм на думку…

Ульрих Губ з усією серйозністю береться за питання про Бога, не забуваючи про легкість та гумор. Його п’єса для чотирьох акторів, в якій дітям розповідається про Всесвітній потоп, всього лиш за декілька років стала класикою і була відзначена, зокрема Німецькою дитячою театральною премією в 2006 році.

Для дітей старших 6 років

Тривалість: 1 година, 40 хвилин

Вартість: 20-30 грн.

Музика

18 червня о 12:30, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме музична казка Миколи Лисенка «Коза-Дереза».

Улюблені казки оживають, улюблені персонажі дивують по-новому. Запрошуємо наймолодших глядачів до Львівської філармонії. 18 червня о 12:30 для вас яскрава та колоритна одноактна дитяча опера Миколи Лисенка «Коза-дереза». Знайомі герої – Коза, Лисичка, Вовк та Рак розкажуть, як перемогти гуртом найпідступніших ворогів, як вірити в добро й завжди залишатися співчутливим. Створена для найменших глядачів, ця історія дозволить і їм долучитися до світу музики й полюбити його з дитинства. Казку на сцені творитимуть солісти Оксана Мацегора (сопрано), Оксана Ковальова (сопрано), Ірина Грех (мецо-сопрано), Станіслав Гоян (баритон) та Іван Лихач (тенор). Концертмейстер вечора – Олена Владиславська

Вартість квитків: 20 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на мультфільм «Тачки 3».

Улюбленець публіки Блискавка МакКвін тепер вважається одним з найдосвідченіших ветеранів автогонок. Сиди собі та попивай бензиновий коктейль і насолоджуйся славою. Але йому як і раніше хочеться перемагати в гонках. Щоб не відставати від суперників на трасі, Блискавці потрібно використовувати все нові й нові технології. Допоможе йому в цьому майстер своєї справи – Круз Рамірес, талановитий механік. Та й без підтримки старих добрих Метра, Саллі та Рамона ніяк не обійтися. Але знайдуться й ті, хто захоче повставляти палиці в колеса. Порядок і безпека світу машин знову опиниться під загрозою, і все через Джексона Сторма.

Час сеансів: субота, 3D (10:30; 12:40; 14:50; 17:00; 19:15); 2D (15:55). Неділя 3D (10:30; 12:40; 14:50; 17:00; 19:15), 2D (10:15; 15:55)

Вартість квитків: 90-155 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

Показ на даху:

18. 06 Неділя

21:30 «Девід Лінч: Життя в мистецтві» (Джон Нгуйен, Рік Барнс, Олівія Неергаард-Холм, США, Данія, 2016, документальний фільм) мовою оригіналу з субтитрами *

Розклад звичайних показів

17.06 Субота

15:00 ‒ Мультфільм для дітей

17:00 OSKAR SHORTS-2017 (збірка короткометражних робіт) мовою оригіналу з субтитрами

19:00 ‒ «Маніфесто» (Джуліан Розефельд,Німеччина, Австралія, 2017, фільм-перформанс)

21:00 «Девід Лінч: Життя в мистецтві» (Джон Нгуйен, Рік Барнс, Олівія Неергаард-Холм, США, Данія, 2016, документальний фільм) мовою оригіналу з субтитрами

 

18.06 Неділя

13:30 Мультфільм для дітей

15:00 Мультфільм для дітей

17:00 «Американська мрія: У пошуках правди» (Україна, 2017, документальний фільм)

19:00 OSKAR SHORTS-2017 (збірка короткометражних робіт) мовою оригіналу з субтитрами

21:00 «Маніфесто» (Джуліан Розефельд,Німеччина, Австралія, 2017, фільм-перформанс)

Квитки – 40 грн, можна придбати у касі кінотеатру , або онлайн на gastroli.ua

*Квитки на покази на даху: 40 грн – попередній продаж, 60 грн – у день показу

 

Цими вихідними в Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартував проект «Кіно в парку з KredoBank». Щовихідних львів’яни матимуть змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві.

Початок фільмів запланований орієнтовано на 21:30. Вхід на події безкоштовний.

У суботу, 17 червня запрошують поджазувати. І не з ким-небудь, а з самою Мерилін Монро та її «партнерками» по фільму Джозефіною і Дафною готуємось до Alfa Jazz Fest 2017, переглядаючи фільм «У джазі тільки дівчата» (оригінальна назва «Дехто любить це гарячим»).

У неділю ж, 18 червня на великому екрані в парку з'явиться легенда світового кінематографу «Титанік» фільм, про який не варто багато розповідати, адже про нього знає практично кожен. Свого часу «Титанік» встановив рекорд найкасовішого фільму за всю історію кінематографу, зібравши в прокаті в усьому світі понад 1,8 мільярда доларів, і утримував його протягом 12 років. На премію Оскар фільм було висунуто у 14 номінаціях, в 11 з яких переміг, а загалом стрічка зібрала 91 нагороду. Вражаючі досягнення!

Виставки

З 13-го червня до 16-го липня у Львівському палаці мистецтв відкрився проект українського сучасного мистецтва Show Promise.

Show Promise (Шоу Обіцянок) через візуальні засоби мистецтва показало львів'янам колізії та надії сучасного світу. Новини всіх країн наповнені тривожними подіями – терор, політичні протистояння, катастрофи та переділ територій – психіка сучасної людини знаходиться під величезним тиском.

«Ми ніби опинилися в незвичайному showroom, в такому собі “залі очікування”, де є можливою спроба завершити цю обтяжливу ситуацію перманентної текучості теперішнього на користь переходу до постсучасності та одержимості її новою утопією...», –коментують куратори проекту Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.

Участь у проекті беруть 34 художники з різних міст України – як класики сучасного мистецтва, так і молоді митці. Більшість показало глядачам нові роботи. На виставці представлять живопис, інсталяцію, фотографію, відео, скульптуру, графіку та перформанс.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Фестивалі

З 11 по 18 червня у Львові триватиме XV Фестиваль давньої музики. Люстро Львова: мультикультурність міста очима музикантів.

 

Субота 17 червня (17:00)

Будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8)

Музичні образи Львова XVI–XIX ст.

Надія Величко, орган (Україна)

 

Субота 17 червня (19:00)

Львівська обласна філармонія Концертний зал ім. С. Людкевича (вул. Чайковського, 7)

Львівський музичний салон

Твори композиторів XVIII - XIX ст.

Ірміна Обонська-Топоровська, фортепіано (Польща)

Марек Топоровський, фортепіано (Польща)

 

Неділя 18 червня (18:00)

Львівська обласна філармонія; концертний зал ім. С. Людкевича (вул. Чайковського, 7)

Мистецтво поліфонії вчора і сьогодні

У програмі твори польських композиторів XVII–XVIII ст. а також Кшиштофа Пендерецького

Szczecin Vocal Project (Польща)

A cappella Leopolis (Україна)

Consortium Sedinum (Польща)

Павел Осуховський, диригент (Польща)

 

Одинадцятий фестиваль «Зашків» пройде 16 – 18 червня на батьківщині легендарного полковника Євгена Коновальця.

Організатори обіцяють, що цього разу «Зашків» іншим та з дуже цікавою програмою. На гостей «Зашкова» чекають військові навчання, інтелектуальні дискусії, велопробіг «Від Степана до Євгена», показові виступи вихованців кінологічного навчального Центру, ніч кіно, концертна програма патріотичної молодіжної музики та інше.

 Програма фестивалю:

16 червня – 20:00 символічне запалення ватри. Спів під гітару.

17 червня – з 10:00 – велопробіг «Від Степана до Євгена», військові навчання, інтелектуальні дискусії, школа виживання, футбол босоніж, форум української книги, ніч кіно та багато іншого.

16:30 – показові виступи вихованців кінологічного навчального центру західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

17:00 - 19:00 – вітальна програма від колективів Жовківського району та села Зашків.

19:00 – урочисте відкриття фестивалю за участі представників влади, воїнів АТО, волонтерів, громадських діячів та ін..

20:00 – концертна програма фестивалю за участі  гуртів: «Друже Музико», «Жива», «Залізний Хрест», «Рай Із Твоїх Снів», «ЛТК», Юлія Качула,  «Holly Loud», «Guys Band», Зеновій Медюх та хедлайнера фестивалю – гурту «Тінь Сонця».

Місце проведення – підніжжя гори Берекавиці у селі Зашків Жовківського району.

 

Просто неба

17-18 червня львів’ян та гостей міста запрошують на Lviv Yoga Day – наймасовіше дійство гармонії, спокою та творчості на честь Міжнародного дня йоги. Святкові заходи відбудуться на площі Ринок та в парку Костюшка (навпроти головного корпусу університету Франка).

Програма:

17 червня, субота

Площа Ринок

15:00 – Офіційне відкриття
15:30 – Хатха-йога танець
15:40 – Музична мантра-медитація від Джанардана
16:20 – Гоуранга пранаяма
17:00 – Гурт Secret Forest(Львів)
18:10 – Хатха-йога на кожен день
18:30 – Drum Show від Тімура Гогітідзе, барабанщика гурту ATMASFERA
18:35 – Гурт Modiwo (Румунія)
19:45 – Гурт Gour (Львів)
20:30 – Перформенс від театру Wind of Change
21:00 – Гурту ATMASFERA (Львів)

РЕЛАКС МІСТЕЧКО

 парк Івана Франка

12:00-18:00 – Йога музика non-stop

12:00-18:00 – Медитація non-stop

8:00-17:00 – Хатха-йога Марафон
08:00 – Основні принципи результативної практики | Деніс Білодід
09:30 – Перші кроки в йозі | Тетяна Ткаченко
11:00 – Йога для зміцнення м’язів пресу і ніг | Таня Ніколаєнко
12:30 – Прогини, їх вплив на тіло | Валентина Голованова
14:00 – Динамічні практики в йозі. Техніка виконання нахилів | Віктор Сосяк
15:30 – Фізичні обмеження і методика їх усунення | Слава Гуцалюк

12:00-18:00 Лекторії
12:00 – Основи аюрведи. Визначення психофізіологічного типу | Тарас Зінько
14.00 – Вегетаріанство як спосіб життя |  Тетяна Гнатюк
16.00 – Хто я  | Роман Козар

12:00-18:00 – Арт-галявина
12:00 – Art-медитація
13:00 – Кулінарний майстер-клас
15:00 – Плетіння «ловців снів»
16:00 – Вітражний розпис
17:00 – Малювання картин-мандал

12:00-18:00 Дитяча галявина

12:00-19:00 Ярмарок

12:00-19:00 Вегетаріанський фуд-корт

18 червня, неділя

Площа Ринок

14:00 – Відкриття другого дня
14:15 – Хатха-йога танець
14:20 – Музична мантра-медитація від гурту Gour
14:50 – Гоуранга пранаяма
15:30 – Музична мантра-медитація
16:00 – Гурт W.A.Y.S. (Львів)
17:00 – Гурт The Frozen Heart(Норвегія)
19:00 – Drum Show від Тімура Гогітідзе, барабанщика гурту ATMASFERA
19:00 – Гурт FREDDY MARX STREET (Україна – США)
20:00 – Перформенс від театру Wind of Change
20:30 – Mantra Diving від гурту ATMASFERA (Львів)

РЕЛАКС МІСТЕЧКО

парк Івана Франка

12:00-18:00 – Йога музика non-stop

12:00-18:00 – Медитація non-stop

8:00-17:00 Хатха-йога Марафон
8:00 – Комплекс вправ для щоденної практики |  Ілля Кузьма
9:30 – Суглобна гімнастика для плечового поясу | Руслана Лукошус
11:00 – Досягнення внутрішньої рiвноваги у практицi йоги | Таня Гнатюк
12:30 – Як сісти у позу лотоса (падмасана) | Ольга Римська
14:00 – Йога для укріплення м’язів спини | Едуард Голяк
15:30 – Стійки на руках + поперечний шпагат | Юрій Сулик

12:00-18:00 – Лекторії
12.00 – Вегетаріанство  по поличкам | Дарія Яремчук
14.00 – Різновиди і ціль йоги |  Роман Козар
16.00 – Медитація | Дарія Яремчук

12:00-18:00 – Арт-галявина
12:00 – Art-медитація
13:00 – Кулінарний майстер-клас
15:00 – Cтворення янголів з кольорової шерсті
16:00 – Плетіння «ловців снів»
17:00 – Малювання картин-мандал
18:00 – Вітражний розпис

12:00-18:00 – Дитяча галявина

12:00-19:00 – Ярмарок 

12:00-19:00 – Вегетаріанський фуд-корт

 

У неділю, 18 червня з 12:00 Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (вул. Болгарська, 4) на Алеї атракціонів пропонує відсвяткувати День тата.

Покажіть своїм малюкам атракціони, пориньте з ними у безтурботні часи дитинства, по змагайтесь та по вболівайте разом з вашими дітьми. Що буде? Розіграші абонементів та квитків на атракціони, забави і веселощі в тіні паркових дерев, а також музика і друзі. Все, щоб класно відпочити разом.

 

В неділю, 18 червня, з 15:00 і до заходу сонця в Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Черемшини 44) триватиме вечірка.

Львів'ян запрошують на галявину ботанічного саду між теплиць з пальмами і рододендронами. Вона буде заповнена тюками соломи для відпочинку і теплою музикою, під яку можна буде потанцювати.

Гостей пригощатимуть китайським чаєм, цукерками, різними напоями. Також можна буде скористатися кальяном.

На вечірку завітають діджеї: KAAS, Mike Trofimov,Tira,AMS та Ms. Me.

Відвідувачів просять приходити в зручному, але одночасно святковому одязі. Організатори наголошують, що частина коштів піде на розвиток ботанічного саду.

Квитки можна придбати в СОУС кафе (пл. Ринок, 29) з четверга до суботи: 80 грн.

Також квитки продаватимуть в Ботанічному саду: 100 грн.

Екологія і просвітництво

18 червня на площі біля кінотеатру Довженка ГО «Кращий Сихів» організовує Екосвято.

Програма еколекторію:

17:00-17:45 – Zero Waste Lviv: подолай 90% свого сміття.

17:45-18:30 – Відходи: загроза чи можливості?

18:30-19:00 – Енергобудинок.

19:00-19:30 – Здорове харчування.

19:30-20:00 – Птахи поруч – вони для нас, ми для них.

20:00-20:15 – Який пластик можна переробити на красиві вироби.

20:15-20:45 – Енергоефективність: міфи та реальність.

20:45-21:00 – Як правильно провести екопікнік на природі.

Також у програмі:

17:00-18:00 – йога;

18:00 – майстер-клас від магазину хендмейд-косметики Suemade;

18:00-18:30 – ароматерапія;

20:00 – перегляд фільму «One Life» з українським перекладом.

У розважальній зоні на гостей свята чекатимуть екоігри, майстер-клас з виготовлення квіткових цукерок, смаження яєць за допомогою сонячної енергії, еколотерея тощо.

На екоярмарку львів’яни зможуть дізнатися більше про виготовлення та користь екопродуктів, скуштувати здорову їжу, придбати екотовари та здати на переробку вторсировину (кришечки, макулатуру, батарейки, скло, пластик).

Концерт гурту «Океан Ельзи»

З 21-го травня відомий український гурт «Океан Ельзи» продовжує свій #worldtourOE і проводить його третю українську частину.

17 червня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться останній концерт гурту в межах #worldtourOE

Як повідомляють організатори, усі маршрути громадського транспорту у напрямку стадіону «Арена Львів» у день концерту підсилять додатковим транспортом, а рух продовжено до 01:00. Із 17:00 до 02:00 курсуватимуть шатл-баси.

Для дітей віком до 6-ти років вхід безкоштовний, без надання окремого місця. Проте взяти дитину з собою можна лише в сектори – вхід у фан-зону дозволений з 14-ти років.

Вхід на стадіон починається з 17:00. Початок концерту гурту «Океан Ельзи» заплановано на 20:00.

Квитки можна придбати за посиланням

Читайте також: У день концерту «Океану Ельзи» транспорт у Львові курсуватиме довше. Схема добирання

Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!