Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2009 0
Поки вулиці міста вкриває туман, Tvoemisto.tv обрало кілька подій, які варто відвідати на вихідних.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 22 жовтня, на 18:00 запрошує на оперу «Сільська честь»

«Сільська честь» – вистава про любов та пристрасть, про ревнощі і зраду. Головна героїня опери, покинута своїм коханим і засліплена ревнощами, намагається будь-якими способами повернути його, але її дії призводять до загибелі нареченого.

Чарівна з перших тактів музика Масканьї – це справжнє відкриття для меломанів: яскраві  мелодії, чудові хорові номери та ансамблі.

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Тривалість: 1 год 30 хв

Вартість квитків: 50-300 грн

 

Також у суботу о 16:00 та у неділю о 15:00 і о 16:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на камерні вечори «Музика дзеркальної зали»

Із початком нового творчого сезону у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької продовжив свою роботу дзеркальний зал, зокрема вечори камерної музики в ньому.

Тривалість: 1 год

Вартість квитків: 100 грн

 

21-22 жовтня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє виставу «Ножі в курях, або Спадок мірошника»

Творці вистави «Ножі в курях, або Спадок мірошника» роздумують над зіткненням світоглядних моделей і систем мислення. Забобонному і апріорі упередженому способу дивитися на речі протиставляється відкритий і гуманний погляд нової людини, сповненої невситимою жагою до постійного пізнавання і відвагою бути самітним відлюдником..

Вартість квитків: 80-200 грн.

Музика

22 жовтня, о 17:00 у Львівській обласній філармонії  відбудеться концерт «Canto bravo».

Концерт класичної музики, яка незмінно торкається серця. Барокові віртуози Йоганн Себастьян Бах і Георг Фрідріх Гендель. Знані й улюблені твори визнаних класиків у затишній камерній атмосфері.

Концерт з двох частин представить як соло-композиції, так і твори у супроводі Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» під керівництвом Андрія Яцківа. Не обійдеться й без цікавинок. Солістка Віталія Голубнича зазначила, що на концерті відома класика зазвучить у виконанні не зовсім звичних інструментів. Зокрема, солістка Марґарета Сторонянська виконуватиме твори на бандурі. А що цей інструмент вельми та своєрідний, то й виконання буде небанальним. Ансамбль «Високий Замок» теж використовує народні інструменти.

Вартість квитків: 50 грн.

 

22 жовтня о 19:00 на Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) кличе на концерт Міська Барбари «Радіо Афродита 2.0.17».

«Радіо Афродита 2.0.17» – Міськова спроба уявити, як звучали б українські хіти ХХ століття на радіостанції УПА, якби її не знищили і вона б до сьогодні крутила нашу музику.

Вартість квитків: 150-300 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на пригодницький фільм «Сторожова застава».

Сонячне затемнення призвело до активізації часового порталу. Не розуміючи, як це сталося, хлопець на ім'я Віктор (Данило Каменський) опиняється не в своєму часі, а у далекому минулому, на тисячу років раніше. Зустрівшись з трьома безстрашними воїнами Олешком, Іллею та Добринею, Вітя легко здогадався що перед ним славнозвісні билинні богатирі. Хлопець не тільки потрапив в епіцентрі боїв між половцями і русичами, але і сам став до бою.

Пригодницький фільм «Сторожова застава» – робота українських кінематографістів. В основі сюжету однойменна книга Володимира Рутківського. Сашко Дерманський та Ярослав Войцешек переробили сценарій, адаптувавши його до специфіки жанру. Для режисера Юрія Ковальова картина є дебютною на великому екрані. Крім українських глядачів, фільм побачать відвідувачі кінотеатрів у Франції та ряді інших країн.

Час сеансів у суботу та неділю CINETECH+ 2D (10:30; 15:00; 17:15; 18:00; 19:10)

Вартість квитків: 70-140 грн.

Виставки

До 29 жовтня у відділі Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) триватиме виставка Kein Name Мірослава Балки (PL).

Під час виставки будуть представлені роботи 1999-2007 рр., що становлять безпосереднє звернення до спадщини авангарду. Мірослав Балка є одним із найвидатніших сучасних митців у світі, багато разів виставлявся на найпрестижнішій світовій презентації мистецтва якою є Міжнародне Бієнале мистецтв у Венеції. Належить до елітарної гілки митців, які були запрошені до реалізації персональних специфічних сайтових проектів у Tate Modern Turbin Hall у Лондоні. Його роботи знаходяться в колекції Музею сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

 

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох» триватиме у Львові до 29 листопада у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3)

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Кінець ХІХ-початок ХХ століття – час становлення стилю модерн на теренах Галичини. У Кракові та у Львові особливості модерну мали віденське забарвлення й увійшли в історію мистецтва як явище сецесії.

Характерними як на предметах декоративно-ужиткового мистецтва так і в ужитковій графіці на почтових листівках зокрема, були зображення струнких, вигнутих, як стебло, жінок, з розпушеними пасмами волосся у дивних кучерях. Сецесійні художники обожнювали гармонійну єдність людини і природи, яка слугувала скарбницею, творчо інтерпретованих декоративних мотивів та форм.

 

Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) до 26 листопада кличе на виставку «(не)означені».

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам’ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка «(не)означені» покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: «Хроніки», «Погром» та «Національний ландшафт». Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення «незручної історії» та наслідків «конкуренцій пам’ятей».

Вхід вільний

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: місто Роксолани та старих церков

Виставку під назвою Кульчицької «Олена Кульчицька (1877-1967). Народний одяг західних областей України. Акварелі. Малярство» відкрито в Художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької  (вул. Листопадового Чину, 7).

Експонують 49 творів, на яких зображено український стрій із різних регіонів країни.

Водночас доктор мистецтвознавства Олена Никорак зауважила, що на картинах художниці зображено ті типи одягу, яких уже немає, відтак завдяки детальній роботі мисткині можна достовірно відтворити вишивку, яку одягав той чи інший регіон. Над цією виставкою, серією народної творчості, Кульчицька працювала ледь не півстоліття. Всього у цьому доробку налічується 429 одиниць. Як уже зазначено вище, у музеї представлена лише частина.

Експозиція працюватиме до 30 листопада.

 

До кінця жовтня в малій виставковій залі Шевченківського гаю (у хаті з с. Тухолька) триватиме виставка «Якби мені черевики…».

«У давніші часи взуття, а зокрема чоботи й черевики, були доступними не усім – вони були своєрідним мірилом достатку. Кожен представлений на виставці експонат сам по собі є цікавим, оскільки відображає так звані модні тенденції того чи іншого часу, а тип, фасон, матеріал і характер оздоби можуть багато розповісти про його власника – наприклад, про його соціальний статус чи територію проживання», – говорить наукова співробітниця музею Зоряна Ципишева.

Відвідувачі виставки матимуть змогу оглянути зразки традиційного взуття українців та оцінити талант давніх майстрів-шевців. Одним з унікальних експонатів є «золоті черевички», які у 1905 році одягала тогочасна переможниця львівського конкурсу краси.

Виставку можна оглянути щодня, крім понеділка та вівторка, з 10:00 до 18:00.

Читайте також: У Львові з'явився «розумний» туристичний маршрут. Відеоекскурсія

 

Форуми та фестивалі

20-21 жовтня на ревіталізованому заводі «РЕМА» у Львові (вул. Заводська, 31) триватиме Форум е-врядування 451°Е, який наголошує на народженні інновацій на перетині різних сфер. Форум має розкрити нові погляди на керування містом.

Упродовж двох днів у Львові говоритимуть про розумне місто, обговорюватимуть стратегію України щодо відкритих даних, креативні простори на місцях промислових зон, технологічне мистецтво, відеоігри, космос тощо.

Програма на суботу, 21 жовтня.

10:00 - 11:00 – реєстрація

10:00 - 10:30 – Креативне підприємництво: куди далі?    Валерія Леденьова (Координатор програми креативних міст ЮНЕСКО в Тель-Авіві)    Анна Петрова, засновниця проектів STARTUP UKRAINE, KYIV WORKING і SELFMADE WOMAN

10:30 - 11:00 – Maker Space Анна Косарєва (Makerspace)         Наталя Бунда (Директор департаменту розвитку Львівської міської ради)

11:00 - 11:30 – Презентація результатів студентського ідеатону        Переможці студентського ідеатону («Clean city»)    Марта Романяк (Керівник Управління ІТ Львівської міської ради)

11:30 - 13:00 – City review: як покращити інноваційні міста      Представники місцевого самоврядування: Дрогобич, Кам'янець-Подільський, Вінниця, Львів  Анна Петрова, засновниця проектів STARTUP UKRAINE, KYIV WORKING і SELFMADE WOMAN

13:00 - 14:00 – обід             

14:00 - 15:30 – Фабрики ідей: креативні простори на місцях промислових зон         Андрій Павлів (Innovation district IT Park), Степан Веселовський (Innovation district IT Park), Сергій Соколов («Арт-завод Платформа»), Андрій Худо («!FESTrepublic»), Олег Березюк (Народний депутат України)

15:30 - 16:00 – Постріл VR технологій  Кирило Покутний (Sensorama)     

16:00 - 16:50 – Технофобія: людство та технології завтра         Ігор Новіков (Керівник SingularityU Kyiv)        

17:00 - 18:00 – Як відеоігри готують до життя?       Степан Шульга (Виконавчий продюсер «Starladder»)       

20:00 - 00:00 – неформальне спілкування(«Art Passage Studio»)       

 

З 20 до 22 жовтня у Палаці мистецтв та на подвір’ї Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 17), пройде Свято Сиру та Вина. Фестиваль працюватиме упродовж трьох днів: 20 жовтня, з 14:00 – 21:00, 21 - 22 жовтня, з 12:00 – 21:00 год.

Протягом усіх днів діятиме розважальна програму для усієї родини. Дітей розважатимуть інтерактивні інсталяції від польського театру Wagabunda.

Програма на суботу та неділю

21 жовтня 2017 року, субота

Головна музична сцена

12:00 – 16:00 – запальні DJ-сети

14:00 – 16:00  – майстер-клас WinecorkArt

16:00 – 17:30 – Cover Band «Kadillac»

18:00 – 20:00 – гурт «Барви блюзу»

Гастрономічна сцена

14:00 – 18:00 – презентація учасників  Фестивалю та кулінарні майстер-класи

15:00 – День Сирника, на якому пригощатимуть смачним десертом, спеченим за традиційним рецептом

22 жовтня 2017, неділя

Головна музична сцена

12:00 – 16:00 – запальні DJ-сети

16:00 – 21:00 – Beatles day

16:00 – 16:50 – Cover Band «Kadillac2

17:00 – 17:50 – Rock-Fellers

18:00 – 18:50 – Midnight Colours

19:00 – 19:50 – Святослав Сінчук BAND

20:00 – 21:00 – The Beatlevs

Гастрономічна сцена

14:00 – 18:00 – презентація учасників Фестивалю та кулінарні майстер-класи

В програмі можливі зміни та доповнення. Перевірити актуальну інформацію можна за посиланням.

Лекції та майстер-класи

У суботу, 21 жовтня, о 12:00 у приміщенні на вул. Червоної Калини, 58 відбудеться презентація проекту «MakerSpaсe».

Разом з громадською організацією «Мейкерспейс Львів» організовують для дітей безкоштовні унікальні майстер-класи з гідропоніки, охочі зможуть зробити дерев’яні значки та музичні інструменти з підручних матеріалів, навчитися паяти та проявляти фотоплівку.

Програма заходу

12:00 – Відкриття і представлення локацій.

Локація 1

13:00 – Наука з EdPro: революція в шкільному обладнанні.

14:00 – Гідропоніка: як вирощувати полуницю взимку.

15:00 – Зроби сам: вчимося робити листівки, що світяться, музичні інструменти з підручних матеріалів та дерев’яні значки.

16:00 – Представлення вже існуючих курсів MakerSpace Lviv. Презентації учнівських проектів.

Локація 2

13:00 – Захоплююча фізика. Пояснюємо за допомогою конструкторів, як працює цей світ.

14:00 – Вчимося паяти.

15:00 – Майстер-клас по роботі з деревом. Дізнаємося, що таке ксилогравюра.

16.:00 – В гостях у фотолабораторії: вчимося проявляти плівку.

Вхід вільний, участь в майстеркласах безкоштовна за умови реєстрації: https://goo.gl/forms/wbWRneZnNrHx1Dfl1

 

21-22 жовтня у Львові відбудеться воркшоп із написання ігрового коду та моделювання на 3D принтерах для молоді «Meet and Code». Захід пройде за адресою вул. Ак. Сахарова, 31, його організовує ГО «Граніт» та ресурсний центр Гурт в рамках ініціативи «Meet and Code» за підтримки LITS (Львівська IT Школа) та управляння освіти Львівської міської ради.

Учасниками може бути молодь, яка у такий спосіб може ознайомитись з сферою ІТ, усі, хто хоче зробити перші кроки в програмуванні та створенні комп'ютерних  ігор. Участь безкоштовна, обов’язкова реєстрація – https://goo.gl/nsVFH8

У суботу, 21 жовтня, з 14:00 до 17:00 -  знайомство та  конкурс з написання ігрового коду. Для новачків передбачено експрес курс з основ програмування. 

22 жовтня з 12:00 до 16:00  фахівці розкажуть та покажуть, як створити власну модель та надрукувати її з допомогою 3D принтера. У програмі передбачено лекцію «Програмування та 3D моделювання – що таке і з чим його їсти?» та створення власної моделі з подальшою реалізацією на 3D принтері.

Для найздібніших учасників передбачені стипендії для навчання у LITS.

Конференції

У конференц-залі Патріаршого дому УГКЦ (м. Львів, вул. Хуторівка 35 б),відбудеться наукова конференція «Українська Молодь – Христові – заповіт Митрополита Андрея Шептицького для сучасної молоді».

Конференція, присвячена історії руху УМХ, заснованого Митрополитом Андреєм Шептицьким у 1933 р.

Програма на суботу, 21 жовтня 2017 року

ІІІ СЕСІЯ 
ПОВЕРНЕННЯ РУХУ УМХ В УКРАЇНУ

9:30 – 10:15 – Літургія

Модератор:
Д-р Олег Кіндій, (Український Католицький Університет)

10:15 – 10:45 – coffebreak

10:45 – 11:00 –  Вітальне слово владики Йосифа Міляна, єпископа-помічника Київського

11:00 – 11:30 –  п. Василь Кметь ( Директор наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка) Зїзд УМХ на сторінках міжвоєнної періодики

 11:30 – 12:00 – п. Марічка Хащівська (ЛМГО «Українська молодь – Христові») Особистості свята УМХ 1933 р.

 12:00-12:30 – п. Олег Дацій (Голова ЛОГО УМХ) З’їзди УМХ в незалежній Україні

12:30 – 13:00 – д-р (Ph.D.) Ярослав Кіт (науковий працівник Іінституту релігії та суспільства, Український Католицький Університет) Екуменічні погляди Андрея Шептицького

13:00 – 13:30 – п. Теодор Ґудзяк (голова УМХ 1994-2001 рр) УМХ – заклик до екуменізму: історія та перспективи

13:30-14:00 – п. Леся Крип’якевич (Фонд св. Володимира) Спомин засновниці

14:00-14:30 – п. Володимир Громик (директор видавництва «Покрова» ) Часопис «Вірую» – яскраве явище у поширенні мирянського молодіжного апостоляту в Україні

14:30 – 15:00 – п. Роман Ковалів (Голова ЛМГО «Українська молодь – Христові» 2010 -2016 рр.) ЛМГО «УМХ» як результат зїзду  УМХ 1990 р. : напрямки діяльності у Львові 1997 – 2017 рр.

15:00-15:15 –  Дискусія (час на питання і відповіді)

15:15- 16:00 – Фуршетна перекуска

16:30 -18:00 – круглий стіл «УМХ як заповіт Андрея Шептицького у Ювілейний 2018 р)

18:00 – Резолюція конференції та круглого столу

Спорт

21-23 жовтня 2017 року Федерація більярдного спорту спільно з управлінням молоді та спорту Львівської міської ради у ТЦ «Арсен» (2-й поверх, вул. Зелена, 147) проводитиме чемпіонат з більярдного спорту вільна піраміда.

На цей турнір, який є одним з найпопулярніших протягом року в регіоні, приїдуть більярдисти практично з усіх районів Львівщини. Найрейтинговіші спортсмени міста Львова теж будуть боротися за звання чемпіона вільної піраміди. Загалом у яскравому спортивному дійстві візьмуть участь близько 40 учасників.

Програма:

21 жовтня

9:00-10:00 – реєстрація учасників

10:30 – жеребкування

11:00 – початок змагань, попередні ігри у групах (кваліфікація)

22 жовтня

11:00 – попередні ігри у групах (кваліфікація) - продовження

16:00 – стадія плей-оф (орієнтовний час)

23 жовтня

11:00 – стадія плей-оф - продовження

16:00 – фінал (орієнтовний час)

Організатори турніру залишають за собою право вносити зміни до регламенту в залежності від кількості учасників. Після завершення фіналу – урочисте закриття турніру. Переможцям та призерам вручають кубок, грамоти та медалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!