Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2769 0
В перші дні весни львів'ян запрошують прогулятися закуліссям Театру Лесі і відсвяткувати 70-річчя Володимира Івасюка.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Вистави

Весь світ – театр, а ми туди не ходемо

Коли: 02.03, 11:00; 03.03, 14:00

Де: Театр Лесі.

Скільки: 200 гривень.

Театр Лесі запрошує на екскурсію в рамках проекту #10друзіврівності. Під час театру гостям покажуть за лаштунки театру, розкажуть його історію, а також продемонструють механізми, які Театр Лесі використовує.

Аби долучитися до події, потрібно зареєструватися, а також підтримати проект #10друзіврівності на Спільнокошті.

Баба Пріся

Коли: 9.02, 19:00-22:00

Де: Театр Лесі.

Скільки: 70-100 гривень.

Баба Пріся , за словами авторів, це «сучасна українська народна трагікомедія». У драмі йдеться про сім’ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головує у ній «дуже, дуже, дуже стара» баба Пріся, котра товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох німців. Нічого дивного, як для Чорнобильської зони. 

 «Аліса»

Коли: 3.03, 13:00-15:00

Де: Перший театр на Гнатюка, 11.

Скільки: 30-55 гривень.

Режисерка Ірина Ципіна розглядає книгу Льюїса Керрола як подорож дівчини Аліси у світ власних фантазій в пошуках самої себе. Абсурд, який Аліса спостерігає у Дивокраї, - це абсурд безглуздих правил, які нав’язує нам суспільство. Як людині знайти себе у механізованому світі затісних та застарілих традицій? Аліса вирішує бути інакшою ніж усі і вирушає услід за Білим Кроликом, аби в кінці вигукнути «Я справжня!» та здобути право творити власний Всесвіт, за власними правилами.

Любов) 16+

Коли: 03.03.19:00-20:20

Де: Театр Лесі

Скільки: 70-100 гривень.

Перша драма Лесі Українки «Блакитна троянда», котра досі вважалася «несценічною», стає прекрасним ґрунтом для роздумів на тему різноманітності любові. Підсилена засобами фізичного театру та документальними свідченнями акторів, вистава демонструє кілька схем стосунків, поширених в сучасному світі: несамовита приречена любов, що має фатальні наслідки, зручне «міщанське» пристосування, любов з холодною головою, що ні до чого не зобов`язує, приємний флірт. Безліч варіантів – кожен може вибрати те, що йому чи їй пасує. Питання у тому, як бути щирим і чесно вибрати між спокійним, впорядкованим життям і варіантом «блиснути враз і згоріти, наче ніж на вогні», а також у тому, чи маємо ми, в принципі, такий вибір.

Музика

Бетон

Коли: 02.03, 19:00

Де: Паб Братиська.

Скільки: 100 гривень

Львівський хардкор-гурт «Бетон» презентує свою нову роботу «Нічого святого» в одному з львівських пабів на Кривій Липі. Місце гурт обрав невипадково. Навіть, якби ви і не хотіли піти на цей концерт, хлопаки зроблять все, аби їх почули від Рясного і до Сихова.

Івасюк відомий і нeвідомий

Коли: 03.03, 19:00-21:00

Де: Львівська філармонія.

Скільки: 150-250 гривень

Концерт до 70-річчя геніального Володимира Івасюка. Серед композицій – широко відомі твори композитори і майже невідомі його роботи. Виконуватимуть їх вихованці Львівської музичної академії.

Кіно

Сучасна українська анімація у Львові

Коли: 02.03, 17:00-19:00

Де: Центр Шептицького.

Скільки: вхід вільний.

Одразу 14 фільмів, що увійшли до національного конкурсу фестивалю LINOLEUM 2018. Серед авторів багато дебютантів чиї роботи раніше ніколи не бачили великого екрана, але є й досвідчені люди. Зокрема анімаційні фільми досвідчених режисерів Степана Коваля та Нікіти Лиськова, а також музичне відео Сашка Даниленко на пісню «Монах» легендарних Dakhabrakha.

«Транзит» Крістіана Петцольда

Коли: 02.02, 17:00-18:40

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: 75-85 гривень.

Німецько-французьке фестивальне кіно від режисера Крістіана Петцольда. Деякі критики називають «ТРАНЗИТ» найкращим німецьким фільмом минулого року. За сюжетом, німецькі війська знаходяться недалеко від Парижа. В останній момент Ґеорг тікає до Марселя. У його багажі зберігаються рукописи, листи та мексиканська віза письменника, який наклав на себе руки. Під чужим ім'ям Ґеорґ намагається проникнути на корабель, щоб покинути країну. Але йому доводиться застрягти в місцевому готелі, домовляючись про втечу. Коли ж він зустрічає таємничу Марі, його плани змінюються.

«Влада»

Коли: 03.03. 21:30-23:30

Де: Кіноцентр на Володимира Великого, 14а

Скільки: 60 гривень.

Номінований на «Оскара» фільм американського сценариста і режисера Адама МакКея «Влада» англійською називається «Vice». Це коротке і ємнісне слово означає «віце», «заступник», «друга особа в ієрархії». Проте це, звісно ж, іронія, оскільки головний герой фільму Дік Чейні, перебуваючи двічі упродовж 2001-2009 років на посаді віце-президента США, насправді виконував першопланову політичну роль поруч із слабким і схильним до маніпулювання президентом Джорджем Бушем-молодшим.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!