Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5680 0
Вихідні 14-15 березня підготували для львів’ян низку цікавих та зовсім не схожих акцій та подій. Tvoemisto.tv пропонує підбірку активностей, де кожен знайде щось до душі.

Кіно

Цього тижня львів’яни мають змогу переглянути  всім відому із дитинства історію, що містить у собі елементи драми, мелодрами та фентезі. Казка «Попелюшка» екранізована студією «Дісней» в українському прокаті з 5 березня до 1 квітня. На вихідних її можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно IMAX», що у King Cross Leopolis.

А в  кінопалаці «Копернік» розпочався Тиждень італійського кіно, що триватиме до 16 березня. У суботу, 14 березня, в рамках Тижня –  романтична комедія «Оце так подружка». Франческо і Клаудія, молоді, красиві і успішні, дружать вже багато років. Але одного разу дівчина знайомиться з Джованні, і той починає зустрічатись з нею, а незабаром вже кличе заміж. А в неділю, 15 березня,  – драма «Зрозумій мене, якщо зможеш», спільного виробництва Італії та Франції. Фільм розповідає про зовсім юну, але не по роках розумну дівчинку. Стомившись жити в середовищі, де ти нікому не потрібна і ніхто не переживає за те, що робиться в твоїй душі, дівчинка в товаристві свого чорного кота Дага, в якому бачить єдиного друга і ангела-хранителя, відправляється в захоплюючу подорож дорослим життям. Початок фільмів, які покажуть у рамках Тижня італійського кіно, о 19 годині. 

 

Духовність

У Хрестопоклінну неділю, 15 березня, вулицями Львова пройде молитовна Хресна хода, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради. У зв’язку з ходою, у місті буде ситуативно перекритий рух транспорту з 15.00 до 19.00 год. за маршрутом Хресної ходи. Львів’ян запрошують долучатись.

Також на вихідних у Львові  святкуватимуть День Ізраїлю. Святкування пройде під патронатом Почесного консула держави Ізраїль в Західному регіоні України Олега Вишнякова. Початок святкування - 15 березня о 13:00 у приміщенні Почесного консульства Держави Ізраїль у Львові (вул. Газова 36/3).

 

Саморозвиток

У п’ятницю, 13 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрили міжнародну виставку «Вища освіта – 2015». Вона триватиме і в суботу, 14 березня,  із 10:00 до 16:00. У програмі виставки: ознайомлення з навчальними закладами Польщі та України, консультації з представниками навчальних закладів, презентації від Фундації «Перспективи», інформування про різні програми навчання за кордоном, стипендії та гранти.

Також у суботу, 14 березня, пройде відкрита практична школа «Урбаністичні штудії». Організатори заходу запевняють, що відкрита практична школа урбаністики Львова навчить, допоможе, надасть імпульсу вашим проектам.  Загальна тема цього (першого) заняття – «Місто: явище та ідентичність» (що є простір, кому потрібне місто, як людина взаємодіє з цими категоріями, і як вони впливають на неї, т.і.). Початок о 18:00  у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а).

 

Активний відпочинок

Закликання весни – один із найцікавіших звичаїв нашого народу. Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» продовжує відроджувати традиції та запрошує дітей та їхніх батьків на обрядове дійство - «Закликання весни». Відбудеться воно у неділю,15 березня, з 13.00 до 18.00 години. Захід передбачає майстер-класи із виготовлення пташок із сіна та солоного тіста, тематичну екскурсію, відвідини пасічника «Дядька Олексія» та дещо інше.


 Акції приурочені річниці окупації Криму

У неділю, 15 березня, о 14:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде акція «Крим – це Україна».  Кримців та всіх тих, хто вважає, що півострів має бути українським, запрошують приєднатися до акції. Крім того, ряд подій відбудеться у культурному просторі «Щось Цікаве» (Площа Ринок, 13).  Серед заходів, що заплановані на 15 березня, є: флешмоб «Всі ми риби в одному морі» ; відкриття виставки-продаж у просторі Щось Цікаве, показ відео "С полуострова на материк: когда обратно?" (Таїсія Кутузова); перформанс від акторів театру АВС…theater. Читання «морської поезії» за участі усіх охочих; показ відео-арту львівських художників (Дмитро Гончаренко – проект «Touris Norns»; сестри Клочко – «У пошуках океану»); фотовиставка «Частинка Криму у моєму серці».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!