Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3216 0
Прийдешні вихідні приготувати для львів’ян багато музичних цікавинок, кіноновинок та захоплюючих активностей. Пропонуємо вам їх перелік.
фото: sylf.sumno.com, tsn.ua

фото: sylf.sumno.com, tsn.ua

 Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму «Подалі від шаленої юрми» відзняту за мотивами однойменного роману Романа Томаса Гарді. Драматична історія трьох любовей однієї жінки змушує подивитись на кохання з різних сторін.

А якщо ж ви не налаштовані на романтику, то вам підійде фільм «Третій зайвий 2». Цю смішну історію про 30-річного хлопчика і його ведмедика знають майже всі. Коли в дитинстві він захотів, щоб улюблений плюшевий ведмідь ожив – це було дуже мило і зворушливо. Але що робити з живою іграшкою, коли ти виріс. Одного разу Джон спробував завести стосунки з дівчиною, і ми пам’ятаємо як це виглядало. Були успіхи з протилежною статтю і у ведмедя Теда. Але зупинятися на досягнутому друзі не збираються. Обидві стрічки можна переглянути у кінотеатрі «Планета Кіно IMAX» (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30)     

Музика

Цими вихідними, 3-5 липня, на території міжнародного аеропорту «Тернопіль» триває щорічний міжнародний музичний фестиваль «Файне місто». Цього року збільшилась територія наметового містечка, як і самого фестивалю, кількість сцен зросла до 4-ох та значно розширилася географія учасників фестивалю. Крім українських виконавці на фестивалі представлені гурти з таких країн, як Австралія, Франція, Швеція, Австрія, Польща, Грузія, Росія, Білорусь. Тому можете завітати у цей музичний вир хоч би на один день.

Львівська філармонія запрошує львів’ян на концерт «У ритмах Латинської Америки», що відбудеться 5 липня о 18:00. Родзинкою програми стане молодий диригент італійського походження з Буенос-Айреса - Раміро Аріста, творчість якого поєднує європейські традиції, Балканський фольклор та латиноамериканські ритми.

Раміро Аріста вперше виступить в Україні з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії. Творчість та майстерність Раміро Арісти знані у багатьох країнах, він виступав із провідними оркестрами Чилі, Нікарагуа, Домініканської республіки, Молдови та Румунії, і зовсім скоро ми зможемо насолодитися його музикою. Вартість квитків – 60 грн.

 Виставки в Палаці Мистецтв

Наразі Палац Мистецтв пропонує Львів’янам аж три цікаві експозиції.

Виставка «Червінь у діалогу» пропонує ознайомитись із суспільним розписом по шовку. Оглянути артистичні тканин можна до 19 липня.

«Silentium» - це фотовиставка всесвітньо відомого Дмитра Собокаря, що об’єднує  30 образів, 30 різних відображень чоловічої натури. Дмитро уважно зазирає в чоловічу психологію, намагаючись спіймати вислизаючі в нескінченність емоції та почуття, зловити саму суть. В  картинах митець реалізує власне сприйняття відтінків чоловічої натури. Його світлини – це створений ним міф, в якому живуть загадкові герої. Світ Дмитра занурює в інший вимір, простягаючи незримі нитки з минулого в майбутнє. Експозиція діє до 13 липня.

 Виставка «Материнство» пропонує феміністичний погляд на традиційну «функцію» жінки – народження і виховання дитини. Яким є досвід матері, прихований від публічності? Які зусилля повинна докладати жінка задля становлення і розвитку нової людини, і яка оцінка цих зусиль в суспільстві? Як тема материнства розкривається у творчості художниць, попри те, що народження дитини часто змушує відсунути творчість на другий план? Що означає для кожної жінки потенційна можливість стати матір’ю? Ці та інші питання ставлять у своїх роботах художниці з України, Польщі, Росії, Молдови, Угорщини, Австрії та Швеції.

Відпочинок на природі

Прийдешні вихідні обіцяють бути сонячними, тому Tvoemisto.tv приготувало цікавий, короткотривалий і не потребуючий значних затрат маршрут для любителів активного відпочинку. Пропонуємо цього разу «пройтись» стежками опришків і довідатись більше про Скелі Довбуша.

Відпочинок біля водойми – теж гарна ідея для активних вихідних на природі. Але зверніть увагу, у яких водоймах цьогоріч дозволено купатись.

Відпочинок з дітьми

Сьогодні парк імені Івана Франка перетвориться на «місто професій», а вхід туди з 13:00 до 16:00 години буде лише за паспортами, щоправда – дитячими, які там же й видаватимуть усім маленьким відвідувачам.

Також хорошим сімейним відпочинком може стати перегляд мультфільму «Пісня моря» у Львівському кіноцентрі. Історія про Сіршау – маленьку дівчинку, що вміє перетворюватися на тюленя. І разом зі своїм братом та їх кудлатим псом їй належить врятувати світ духів і магічних істот, досить повчальна та непересічна, тому сподобається вашому малюку. Сеанси: 4 липня – 17:00, 5 липня – 19:00. Квитки: 25 грн.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!