Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2730 0
Цими вихідними, 31 жовтня та 1 листопада, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: змагання з автоперегонів, навчально-тренувальний збір по каякінгу, ярмарок українського товаровиробника, а також останні дні роботи парку атракціонів.
фото: tourclub.com.ua, galsports.com, dailylviv.com , www.032.ua , galleryua.com, galnet.org

фото: tourclub.com.ua, galsports.com, dailylviv.com , www.032.ua , galleryua.com, galnet.org

Змагання з гірських автоперегонів

У суботу та неділю, 31 жовтня та 1 листопада, на території міста Львова, Сколівського та Миколаївського районів Львівщини відбудеться VІ етап чемпіонату України з гірських автоперегонів «7 Львівський стандарт» та ІV етап чемпіонату України з авторалі «ХІІІ Ралі Галіція».

Організатори автомобільних змагань обіцяють глядачам цікаві та видовищні автоперегони. Також уболівальники матимуть можливість зблизька оглянути ралійну техніку та поспостерігати за напруженою боротьбою екіпажів. У змаганнях візьмуть участь 26 екіпажів команд учасників із таких міст України: Львів, Київ, Одеса, Ужгород, Дніпропетровськ, Черкаси та ін. Змагання проводить Автомобільна федерація України Галицький Автомобільний Клуб.

У зв’язку з проведенням «XIII Ралі Галіція», у суботу перекриють транспортний рух із 16.30 год. до 20.00 год. за маршрутом: вул. Скнилівська, 1 – вул. Скнилівська, 63 та вул. Щирецька, 9 – вул. Щирецька, 36.

 

Активний відпочинок

У неділю, 1 листопада, львів’ян запрошують на навчально-тренувальний збір по каякінгу на річці Дністер біля села Березина. Участь безкоштовна. Попередній досвід необов’язковий. Тренування триватимуть з 11:00 до 16:00 години.

Умови участі:
- Участь безкоштовна.
- Ми забезпечуємо каяки, рятувальні жилети та каски.
- Вам слід подбати про повний комплект змінного одягу та взуття, доїзд та харчі для себе. 

Тренування відбуватимуться у селі Березина (Миколаївський район, Львівська область, 45 км від Львова). Доїхати до села Березина можна маршрутними автобусами №555 та 234 (на Новий Розділ та Журавно). Відправлення з приміського вокзалу приблизно кожних 30 хвилин. Автобуси також зупиняються на перехресті вулиць Стрийська – Наукова.

 

Сімейний відпочинок

Львів’ян запрошують відвідати Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та покататися на атракціонах за півціни. До 1 листопада ціни на атракціони у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького знижено на 50%. Вартість дитячого квитка – 5 гривень, дорослого – 10 гривень.  У цей період містечко атракціонів працюватиме щодня з 11 до 18 години. З 2 листопада офіційно сезон роботи атракціонів завершиться і покататися на них можна буде вже у наступному році.

У парку імені Івана Франка триває ярмарок українських товаровиробників. На виставці свою продукцію представлятимуть понад 60 підприємств: 26 харківських, 19 львівських та 16 з інших міст України. Зокрема, презентують і першу українську жувальну гумку «Бульба Гум». Ярмарок працюватиме до 9 листопада. Придбати товари можна буде щодня, з 9:00 до 19:00. Вперше ярмарок відбувся ще 2005 року, а з 2008-го став щорічним.

 

Соціальні проекти, духовність

Сьогодні, 31 жовтня, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір речей для військових в зоні АТО. Як повідомляють волонтери, зараз наші захисники найбільше потребують теплих речей. Зібрані речі волонтери відправлять військовим 128 бригади, які зараз перебувають у Станиці Луганській.   Збір проводитимуть біля пам’ятника Королю Данилу. Час: із 17 до 19 години.

1 листопада, у Львові відбудеться спільна Молитва примирення на українському й польському військових меморіалах Личаківського цвинтаря. Збір учасників запланований на 13:15-13:40 год. біля входу на Личаківський цвинтар. Тоді всі разом переходять на територію меморіалу «Орлят», де  триватиме римо-католицька меса. Після неї о 14:00 год. спільна молитва із римо-католицькою спільнотою перед пам’ятним знаком на цвинтарі «Орлят», запалювання свічок і покладання квітів, після цього – перехід до пам’ятника воїнам УГА та спільна молитва на місці поховань українців. Також цього року організатори запланували спільну молитву і на місці поховань воїнів АТО в долині меморіалу, та на могилах жертв Майдану.

 

Фільми

Цього тижня >;Tvoemisto.tv рекомендує історичну автобіографічну драму про життя і любов Богдана Зиновія Хмельницького.

Показати Богдана Хмельницького не тільки історичною особистістю, але і люблячим чоловіком, зважилися творці фільму «Гетьман». Режисер Валерій Ямбурський екранізував роман Віктора Веретеннікова. Частина зйомок пройшла в місцях, де відбувалися згадувані події. Влітку 2014 працювали в Олеську, Свіржі та Золочівському замку на Львівщині. Пізніше – у Львові, Кам'янці-Подільському та Києві. Спочатку на роль Іслам-Герея був затверджений Ахтем Сеїтаблаєв («Хайтарма»), проте пізніше він вибув з проекту, а його місце зайняв Михайло Голубович («Пропала грамота»).

 

Подорожі та прогулянки

Якщо подивитися на замки у Львівській області на відстані понад 200 км згори, то вони складаються в дугу, що дуже нагадує підкову. Споруди так званої «Золотої Підкови» вважають найграндіознішою замковою спадщиною, що залишилася в Галичині. Головними об’єктами цього маршруту є замки в Олеську, Підгірцях та Золочеві. Tvoemisto.tv пропонує охочим до нових вражень та емоцій проїхатись за цим маршрутом на прийдешніх вихідних і насолодитись особливою енергетикою та теплими осінніми барвами цих місць. Детальніше про замки й маршрути читайте ТУТ

Аби відчути красу осіннього Львова, не обов’язково їхати далеко за місто. Достатньо знайти час на невелику пішу прогулянку та запросити з собою того, хто зробить таку мандрівку особливою. Tvoemisto.tv пропонує п’ять локацій під відкритим небом, де ви зможете поспілкуватися з осінню.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!