Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4116 0
Цими вихідними, 4 та 5 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: сніданки просто неба, фестиваль ретро-автомобілів, заходи «Майстерні міста», День відкритих дверей у ботанічному саду.
фото: urban-project.lviv.ua, facebook.com/botsad.lnu, kakotvet.com, tcb.vn.ua, leopolis-grand-prix.com

фото: urban-project.lviv.ua, facebook.com/botsad.lnu, kakotvet.com, tcb.vn.ua, leopolis-grand-prix.com

Фестиваль ретро-автівок

Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького перетвориться на відкритий музей автомобілів. До Львова з’їдуться автовиробники, щоб показати історію своїх автомобілів, відбудуться автоперегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник» (траса в межах міста, що пролягає по вул. Вітовського, пл. Франка, вул. Стрийській, вул. Героїв Майдану).

У програмі фестивалю – виставки-презентації ретро-автомобілів під відкритим небом, ретро-парад автомобілів центральними вулицями міста, змагання на дитячих автомобілях, покази спеціалізованих колекцій мод автомобільної тематики. Для учасників та гостей фестивалю відбудеться екскурсія центральною частиною міста Львова.

Нагадаємо, що у зв’язку з фестивалем громадський транспорт їздить за зміненими маршрутами.

Цьогоріч у міжнародному фестивалі класичних (старожитніх) автомобілів «Леополіс Гран Прі-2016» візьмуть участь близько 150 екіпажів з України, Польщі, Литви, Латвії, Італії, Угорщини. Україну представлятимуть автолюбителі Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Київської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей.

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитися ТУТ.

Сніданки просто неба

4 та 5 червня львів’ян запрошують у парк імені Івана Франка насолодитися смачними сніданками просто неба у чудовій атмосфері, під живі виступи музичних гуртів, із різноманітними спортивними активностями та живим кутком.

Організатори підготували насичену програму із майстер-класами для дітей та дорослих, музичними несподіванками, заняттями з йоги та англійської мови. «Традиційно, у парку також працюватиме гастрономічний ярмарок із сніданками народів світу, великим різноманіттям свіжих та корисних продуктів. Тут зможуть знайти смаколики для душі сироїди, вегетаріанці, вегани і люди, які люблять дивувати себе новими смаками та просто смачно поїсти», – зазначила Ольга Гренюх, арт-директор компанії «Львівські ярмарки».

Цьогоріч спільно із Львівським еколого-натуралістичним центром компанія «Львівські ярмарки» підготувала сюрприз для найменших відвідувачів: протягом ярмарків тут працюватиме живий куточок із різноманітними тваринками.

Детальніше про Сніданковий ярмарок-2016 та програму заходів читайте ТУТ.

Відкриття автентичного дитячого майданчика

У суботу, 4 червня, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться урочисте відкриття унікального автентичного дитячого майданчика. Захід розпочнеться о 14 годині.

Елементи дитячого майданчика зроблені у вигляді автентичних яворівських іграшок, тільки у більшому масштабі. Майданчик екологічний, бо гойдалки зроблені виключно з деревини, а розмальовані  безпечними фарбами. Усі фігурки на майданчику розписані яворівським традиційним розписом – «вербівкою». Це традиційний яворівський розпис. Всі малюнки, а це квіти і листочки, виконуються у вигляді вербових гілок. Для розпису використовуються чотири кольори: зелений, червоний, синій та жовтий.

Окремі частини майданчика є збільшеними у рази моделями народних іграшок. Виготовленням та розписом гойдалок займалися народні майстри – Галина Шумило та Семен Тлустий. 

Майстерня міста

У Львові стартує «Майстерня міста». Діятиме вона до 19 червня. Основне місце проведення заходу – сквер «На валах», що біля Порохової вежі. Цьогорічна тематика – робота з маргінальним групами. 

Ще однією локацією «Майстерні міста» стане внутрішній дворик Ратуші. Тут кілька груп архітекторів впродовж заходу опрацюють бачення впорядкування цього простору і зроблять макети, які можна буде виставити на огляд.

Програма цьогорічної «Майстерня міста» містить близько 80 заходів. Традиційно, в програмі чимало практичних майстер-класів, ігор, кінопоказів, лекцій та дискусій. Головна мета цьогорічної Майстерні – налагодити діалог між фаховим середовищем, громадськими активістами та мешканцями міста через залучення останніх на початкових етапах до прийняття рішень.

Додаткові локації  «Майстерні»: сквер Бернардинського саду (з вул. Валової); дворик Ратуші (площа Ринок, 1); Парк Культури ім. Б. Хмельницького; URBAN Бібліотека на вул. Устияновича; Бібліотека-філія №17 ЦБС для дорослих (вул. Городоцька, 285). Детальніше про Майстерню міста та програму заходів читайте ТУТ.

Дитяча програма у Львівській обласній бібліотеці

Із 1 червня по 25 серпня у Львівській обласній бібліотеці для дітей діятиме програма літнього читання «Бібліоліто у зеленому». Упродовж літніх канікул читачі матимуть змогу взяти участь у багатьох цікавих заходах – віртуальних і реальних мандрівках (акції біля Порохової вежі, екскурсії, зокрема, 6 червня – в Еколого-натуралістичний центр), літературних іграх, вікторинах, конкурсах тощо. У гардеробі бібліотеки облаштована кімната для релакс-читання у «пляжному» стилі – хто не матиме змоги поїхати на море, зможе уявити себе там, читаючи улюблені книги у затишній атмосфері.

У рамках Програми у червні оголошено фото-конкурс «Фото-кото-пес». Дітям пропонують фотографувати своїх домашніх улюбленців, а фотографії приносити до бібліотеки, або надсилати на електронну адресу [email protected] . Зголом зі світлин фотографій зроблять виставку або слайдофільм, найкращі фотографії отримають призи. Підбиття підсумків відбудеться 30 червня. Детальну Програму літнього читання «Бібліоліто у зеленому» читайте на сайті бібліотеки.

Вулична вистава на проспекті Свободи

У неділю, 5 червня, львів’ян кличуть на вуличну виставу «Одна дорога, одна віра», яка відбудеться на проспекті Свободи, біля будинку №16. Початок о 16.00 год.

Виставу проводить молодіжна група євангельської церкви «Скинія» з Києва разом із львівською римо-католицькою парафією святого Івана Павла ІІ. Вистава має на меті показати пошуки сучасної людини, яка так легко спокушується зневір’ям.

«Чи мрії про любов приречені заздалегідь зазнати невдачі? Як побудувати життя,  щоб не зневіритись? Вистава не хоче прямо давати відповіді на ці питання, але може показати дорогу», – зазначають організатори.

День відкритих дверей у ботанічному саду

У неділю, 5 червня, свої двері для відвідувачів відчиняє Ботанічний сад ЛНУ імені Івана Франка. У ньому саме зацвіли іриси.  Львів’ян запрошують відвідати ботанічний сад за адресою вул. Черемшини, 44. Акція «День відкритих дверей» триватиме із 14:00 до 18:00 години.

 

У рубриці «Куди поїхати на вихідних зі Львова» цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує відвідати пам’ятку природи та археології національного значення, яка не має аналогів у Європі, – Урицькі скелі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!