Екскурсія ретротрамваєм і вистава «Сатисфакція». Куди піти у Львові на вихідні

1560 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 17-18 вересня.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Екскурсія ретротрамваєм

 

Коли: 17 вересня, 11.00;

Де: вул. Городоцька, 185 (місце збору);

Скільки: благодійний внесок.

Львів’ян та гостей міста запрошують на екскурсію ретротрамваєм. Вона відбудеться у​ межах Європейського тижня мобільності під назвою «Трамвай – перший регулярний громадський транспорт у Львові». 

Екскурсія у супроводі гіда триватиме з 11:00 по 13:00. Маршрут: трамвайне депо на вул. Городоцькій, 185 (місце збору) – Залізничний вокзал – Площа Кропивницького – Церква Анни – Оперний театр – Театр ляльок – Підвальна – Митна – Мечнікова – Пасічна – Митна – Шухевича – Площа Франка – Парк культури – Сахарова.

Для участі необхідно попередньо зареєструватися за посиланням. Подія – безкоштовна, однак організатори закликають робити благодійні внески, аби придбати баггі для Збройних Сил України. Зробити внесок можна тут.

Вистава «Два джентльмени з Верони»

 

Коли: 17 вересня, 18.00;

Де: Перший академічний український театр для дітей та юнацтва;

Скільки: 100 – 150 грн.

За п’єсою В. Шекспіра відбудеться комедійна вистава «Два джентльмени з Верони», тривалість – 2 год, з антрактом. Вікове обмеження 16+.

Концерт «Вівальді. Пори року»

Коли: 17 вересня, 19.00;

Де: Львівський органний зал;

Скільки: 100 – 200 грн.

У Львові відбудеться концерт «Вівальді. Пори року» у виконанні віртуозних музикантів Адріана Боднара та Надії Величко. У програмі: А. Вівальді – «Весна» з циклу «Пори року» А. Вівальді – «Літо» з циклу «Пори року» Й. Вальтер / А. Вівальді – Концерт сі мінор А. Вівальді – «Осінь» з циклу «Пори року». 

Вистава «Сатисфакція»


Коли: 17 вересня, 18.00;

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

Скільки: 50 – 250 грн.

«Що переможе комерція чи людяність? Чи готовий закоханий герой сплатити борг і врятувати друга? Здається кровопролиття неминуче. Але в події несподівано втручається сила жіночої любові, яка може протистояти всім перешкодам і в підсумку – перемогти», – йдеться в описі до вистави. 

Концерт «Музика Баха»

Коли: 17 вересня, 17.00;

Де: Львівський органний зал;

Скільки: 100 грн.

Глядачі зможуть почути органні твори видатного композитора у виконанні солістки Органного залу Олени Мацелюх. У програмі: прелюдія і фуга до мажор, BWV 531, Фантазія і фуга ля мінор, BWV 561, концерт соль мажор, BWV 1048, тощо. Тривалість: близько години.

Опера «Мадам Баттерфляй»


Коли: 17 вересня, 18.00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;

Скільки: 100 – 500 грн.

Опера «Мадам Батерфляй» – лірична драма, яка оповідає про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера.

Музичні хіти світового кіноекрану


Коли: 17 вересня, 19:00

Де: LvivFilmCentr

Скільки: 200 грн.

Улюблене кіно поєдналось в спеціальній музичній програмі, яку виконають Богдан Дворник на скрипці, і Андрій Вакула на саксофоні.

Вистава «Амнезія, або Маленькі подружні злочини»

 

Коли: 18 вересня, 17.00;

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса;

Скільки: 200-300 грн.

Події вистава відтворять: Микола Береза, Тамара Горгішелі, Тетяна Каспрук, Андрій Козак, Наталка Рибка-Пархоменко, Олег Стефан.


Благодійний концерт  «Від Лисенка до Скорика» 


Коли: 18 вересня, 18.00;

Де: Театр Слово і Голос, вул. Городоцька, 38;

Скільки: 150 грн.

У театрі Слово і Голос відбудеться музичний калейдоскоп від Лисенка до Скорика. Під час події збиратимуть кошти на квадрокоптер для 68 окремої єгерської бригади. Детальніше тут.

Балет «Білосніжка та семеро гномів»


Коли: 18 вересня, 12.00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету;

Скільки: 100 – 400 грн

«Старовинна чарівна казка братів Грімм особливо проникливо втілена в хореографії балетмейстера Ігоря Храмова. Знайомий із дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата мачуха-чаклунка виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Потішні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари й підступи не переможуть любові», – йдеться в описі до вистави.

​​Благодійний музичний квіз «Співай» 


Коли: 18 вересня, 19:00

Де: ДК NAZVA, вул. Яблонська, 31 (3-й поверх)

Скільки: будь-яка купюра

Музичний квіз – подія, на якій головне завдання вгадати мелодію, яку співає чи грає оркестр, а як не вгадаєш, то потрібно задонатити на ЗСУ. Під час заходу співатимуть  Дмитро Самко, Вікторія Савчишин, Катя Стефанюк, Денис, Мар‘ян Михайлишин. Зареєструвати команду можна тут.

Підготувала Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!